MotoGP

Hayden: Z Aprilio še nisem dogovorjen

Misano, 17. 09. 2013 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški dirkač razreda motoGP Nicky Hayden po koncu sezone zapušča moštvo Ducatija. Kje bo nadaljeval pot, še ni znano. Najbolj so za njegove usluge zagreti pri Aspar Aprilii, a Hayden odločitve še ni sprejel.

Nicky Hayden
Nicky Hayden FOTO: Damjan Žibert

Nicky Hayden bo po petih letih pri Ducatiju zapustil italijansko moštvo in iskal novega delodajalca. Pri 'rdečih' ga bo zamenjal Cal Crutchlow. 'Kentucky Kid' ima sicer na mizi nekaj ponudb, med katerimi sta najbolj zanimivi od Forward Racinga in Aspar Aprilie. Predvsem selitev k Asparju naj bi Haydna še posebej zanimala. "Imam nekaj ponudb iz razreda motoGP. Z Aprilio se še nisem dogovoril, a sem jih obiskal minuli teden in sem navdušen nad tistim, kar sem videl. Sestal sem se s predstavniki Asparja in všeč mi je njihova profesionalnost ter osredotočenost na dirkanje. Imajo zanimiv projekt, bomo videli, kaj se bo zgodilo," je po dirki v Misanu povedal Hayden, ki je bil razočaran, da mu pri Ducatiju niso omogočili nastopa na ponedeljkovem testiranju.

"Vseskozi so mi zatrjevali, da bom testiral nov motocikel, a se to na koncu ni zgodilo. Ne vem točno, kaj se je zgodilo. Povedali so mi, da nimajo dovolj delov. To je nekoliko boleče, saj sem bil prepričan, da bom testiral, nato pa sem v četrtek zvedel, da nimajo dovolj delov. Ne vem, ali je motocikel bistveno boljši, a vseeno sem ga želel preizkusiti," je zaključil Hayden, ki je dirko v Misanu končal na devetem mestu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thepatronaža
19. 09. 2013 04.39
si, si, dogovorjen
8pac
17. 09. 2013 18.16
+5
Ducati čez leta zbije ceno vrhunskim drikačom... (osebam kot je hayden... sledijo pa crutchlow in dovi)
mikeTHEbike
17. 09. 2013 18.12
+8
Hayden bi,bil po mojem mnenju, če nebi bilo elektronike in ostalih teh pripomockov, med najboljsimi dirkaci sveta! V danasnjem dirkaskem svetu pa se ne znajde najbolje... Od 2006 ni bilo sezone, v kateri bi bil boljsi od sotekmovalca v timu!