MotoGP

Hayden: Komaj čakam začetek!

Doha, 02. 04. 2013 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški motociklistični dirkač serije motoGP Nicky Hayden je prispel na prizorišče uvodne preizkušnje nove sezone. Na dirkališču v Losailu si želi pod žarometi izboljšati lanski dosežek, ko je bil šesti.

Nekdanji svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Nicky Hayden bo svojo peto sezono med dirkaško elito začel na Ducatijevem tovarniškem motociklu, njegova želja pa je, da bi bila letošnja sezona veliko uspešnejša od lanske. Čeprav pri italijanski ekipi, ki deluje na 'nemški pogon', povsem natančno ne vedo, kje so, je bolj ali manj jasno, da sodijo med tiste, ki bodo težko konkurenčni Yamahi in Hondi. Tako vsaj kažejo rezultati testiranj.

Nicky Hayden
Nicky Hayden FOTO: Reuters

"Komaj čakam začetek novega tekmovalnega leta,“ je ob prihodu v Doho dejal Američan in nadaljeval: "Razumljivo bomo v sezono krenili zelo motivirani, upam, da hitri kot še nikoli doslej, moj občutek pa je takšen, da smo bili iz testiranj v testiranja hitrejši. Preizkušanje motocikla na suhi stezi je bilo za nas zelo uspešno, od testiranj v Jerezu pa smo imeli veliko več, kot smo sprva pričakovali, ne glede na poškodbo mojega ramena.

Hayden je tako odločen, da izboljša lanske dosežke: "Steza v Katarju je prijetna, našemu motorju ustreza, dirkanje pod žarometi pa je vedno nekaj posebnega, sploh uvodni krog.“ Američan je lansko preizkušnjo končal na šestem mestu.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pa kaj
02. 04. 2013 15.44
+8
tud js komaj čakam... vse športe imam rad, sam se nekako moto gp in f1 najbolj veselim.. mogoče je nogometa zadnja leta občutno preveč.. lahko ga gledaš vsak dan, cel dan.. zgubi žar..
bandit1
03. 04. 2013 20.13
Ja Ssale, sam moto GP in SB sta bolje zanimiva in .. od F1, čeprav gledam oboje. Mislim da je manj neke kao šminkerske politike.
bandit1
03. 04. 2013 20.14
+1
Še vedno je voznik in ne le stroj, moraš imeti kot rečejo mu da