MotoGP

Gobmeier o novem motorju: Z razvojem smo na 25 do 30 odstotkih ...

Bologna, 11. 03. 2013 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bernhard Gobmeier, šef motociklističnega moštva Ducati v seriji motoGP, meni, da se je v letošnji sezoni treba dela lotiti bolj po nemško, tako da bi bili na začetku tekmovalnega leta 2014 kar najbolje pripravljeni na bitko s konkurenco.

Motociklistična karavana razreda motoGP odšteva dneve do začetka novega tekmovalnega leta, razmerje moči pa je po zimskih testiranjih v Sepangu bolj ali manj jasno. Za zmage se bodo, po doslej videnem, potegovali dirkači Honde in Yamahe, Ducati pa je daleč zadaj. Italijani so očitno z razvojem nekoliko zaostali, motor ne deluje, tako kot bi si želeli, pridobljene podatke na prvih zimskih testiranjih pa so vzeli resno in nekoliko izboljšali desmosedicija.

Lahko Andrea Dovizioso popelje Ducati na zmagovalni oder?
Lahko Andrea Dovizioso popelje Ducati na zmagovalni oder? FOTO: Reuters

"Potrebujemo še nekaj časa, da bomo ujeli konkurente in se skušali potegovati za mesta na zmagovalnem odru. Z dveh sekund zaostanka za najboljšimi smo prišli na sekundo in pol oziroma še nekoliko manj. Zdaj moramo zavihati rokave in narediti naslednji korak naprej,“ je v pogovoru za Gazzetta dello Sport dejal šef moštva Bernhard Gobmeier, ki želi ekipi vcepiti nekaj nemških delovnih navad.

"Sem šef ekipe in z mano sodeluje skupina ljudi, v projekt pa je vključenih tudi ogromno tistih, ki jih praktično nihče niti ne vidi. Inženirji, ki spremljajo delovanje motorja na posameznih odsekih dirkališča, naši testni dirkači in številni drugi. Trudimo se logično razmišljati, imamo tedenske sestanke, na katerih spremljamo rast naših 'delnic'. Kako daleč smo z razvojem motorja v tem trenutku? Ne vem, morda na 25–30 odstotkih,“ je dodal Nemec, ki eksplozijo rdečih pričakuje ob koncu letošnje sezone oziroma na začetku tekmovalnega leta 2014.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
12. 03. 2013 08.13
+3
bi reku de bl 25-30 mesecev zaostajajo za razvojem honde oz. yamahe
VR 4600 00
11. 03. 2013 21.28
+3
eksplozijo iz auspuha misli
palmadijoko
11. 03. 2013 23.16
+4
Morajo se zavedat, da tudi Honda in Yamaha verjetno ne bosta spali do konca sezone. Sicer pa velika škoda, da niso bolj konkurenčni, sicer imam rad Ducati, ampak v motoGP se mi zdijo nekam nerodni.
lioon
11. 03. 2013 19.51
+13
Dobr dobr, do konc sezone bojo mogoče na 50%? Pa zanimivo, da se morajo sedj lotiti dela bolj po nemško. Kaj so pa delal zadnje 2 leti?? Kar se pa Dovija tiče pa mislim, da bi se lahko na kakšni dirki znašel na odru. Po pravici povedano, bi mu to tudi privoščil.
off the road
11. 03. 2013 20.14
+5
Ja, bi mu privošču, ampar ga nalce tepejo lanske izjave da se Rossi samo pritožuje nad materjalom. Škoda zanj, saj bi bile tko dirke še bol napete.
speedracer
11. 03. 2013 19.16
+10
če hočeš ujeti konkurenco moraš dvakrat več delati na razvoju, testiranjih in dirkačih, in upoštevati da tudi konkurenca ne spi ampak konstantno razvija motor.......