MotoGP

Fenati spregovoril o slovesu od ekipe Sky, pretep z Rossijevim zaupnikom naj se ne bi zgodil

Rim, 26. 08. 2016 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Suspendirani Romano Fenati je spregovoril. Potem ko je njegova mama, ki je hkrati tudi njegova zastopnica, v izjavi za javnost zanikala govorice o prerekanju s člani ekipe Sky in pretepu z desno roko Valentina Rossija, Alessiem "Ucciem" Saluccijem, je Fenati razkril nove podrobnosti dogodkov pred VN Avstrije.

Romano Fenati je bil v razredu moto3 celo v igri za naslov, ki pa ga je moral nepričakovano opustiti.
Romano Fenati je bil v razredu moto3 celo v igri za naslov, ki pa ga je moral nepričakovano opustiti. FOTO: Reuters

Romano Fenati zanika, da naj bi se pred dirko za VN Avstrije tudi s pestmi pomeril s člani ekipe Sky in zaupnikom Valentina Rossija, rojakom Alessiem "Ucciem" Saluccijem. Fenati, sicer tretjeuvrščeni v skupnem seštevku moto3, je bil brez dodatnih pojasnil v Spielbergu nenadoma suspendiran, za Sky pa letos ne bo več nastopil. Pozneje so v javnost prišle prve podrobnosti očitno zelo vročega dogajanja na avstrijskem Štajerskem. "Ko sem končal kvalifikacije, sem šel na pogovor s Pietrom Caparo, svojim tehničnim šefom. Čudno je bilo, da sem imel takšen zaostanek, želel sem podrobnosti. Izkazalo se je, da neke točke v moji pogodbi niso spoštovali. Prav nič se ni zgodilo. Celo Uccio je bil presenečen nad govoricami," je za Gpone.com dejal Fenati. Kamen spotike je bil dogovor, da ima na voljo osebnega tehnika za vzmetenje, okoliščin pa ni uspelo rešiti niti njegovi zastopnici Sabrini Fenati"Moja mama se je sešla z odgovornimi v ekipi in glede tega se niso dogovorili," je nadaljeval razočarani Fenati. "Najpomembneje za dirkača je mirnost. Kisli obrazi niso dobri, če bi denimo manjkalo kaj z moje ali ekipne strani. V treh letih se je zgodilo veliko reči, za katere nisem odgovoren, moral pa sem biti tiho. Recimo, da smo imeli veliko smole. Čutil sem se omejenega, kot da nisem jaz. Kot da me nadzirajo z daljinskim upravljavcem. Vse je bilo pripravljeno vnaprej, jaz pa se bolj ravnam po občutku. Kot prvo pa moraš biti jasen in odkrit. Vsak mora sprejeti svojo odgovornost in krivdo. Jaz sem to storil."

Eden najboljših dirkačev razreda moto3 je odgovoril tudi devetkratnemu svetovnemu prvaku Rossiju, ki je menil, da je Fenati včasih preveč vročeglav. "Z Rossijem sva govorila tisto popoldne in tudi po dirki. Povsem sproščeno. Ni res (da kdaj ponorim, op. a.). Ujezim se ob krivicah ali rečeh, ki se počnejo površinsko, in o tem želim govoriti. Toda ljudje do mene gojijo predsodke, pojavljale so se tudi slabo interpretirane šale," je dodal Fenati, ki naj bi Sky zapustil tudi zaradi zavračanja selitve v Pesaro, kjer ima svoj sedež Rossijeva ekipa. "Morda se vse to ne bi zgodilo, če bi to storil, ne vem. Skorajda nemogoče je pojasniti te dogodke. Bil sem tam že eno leto, toda v pogodbi je pisalo, da moram tam ostati le med 10. januarjem in mojo prvo dirko, zaradi priprav. Raje sem ostal z družino, a glede tega nismo dosegli dogovora," še pravi Fenati, ki želi na "košarico" odgovoriti z zmagami v drugem moštvu: "Dobro je, da tehnično zoriš, a vsaka oseba mora ostati samosvoja. Ni je treba spreminjati ali graditi umetno. Zame je bolje kletvica v obraz kot nož v hrbet. V Avstriji nisem mogel pojasniti vsega skupaj. Ljudje so o tem sodili in slišali le eno plat. Prejel sem številne grde žaljivke in celo grožnje. Zakaj? Saj nisem klovn ali lutka ... Vseeno želim osvojiti kar največ naslovov. Letos se najbrž ne bom vrnil, vsa mesta so zasedena. Pregledujem ponudbe za naslednje leto tako v razredu moto3 kot v razredu moto2."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
31. 08. 2016 16.19
+34
marcthegreat 30.08.2016 08:27:37 2 5 3 dobro je za Marqueza to, da pri yamahi zdaj močno favorizirajo neperspektivnega rossija, če bi tako stregli Lorenzu bi znal ta predstavljati večjo nevarnost v prvenstvu za Marca, tako pa je lahko popolnoma brez skrbi, ker rossi pač ni (več) dovolj dober.**********************to pa je ugotovitev sezone .Neverjetno . Lorenz je lani vozil za Yamaho , ker so vse upe dali nanj , da bi Hondi prevzel naslov . Rossiju je ostalo samo ,da se pribliza obema na vrhu ,ce se da , glede na njegovo stariost ...Glej ga vraga , VR je ugnal oba in vodil celo sezono .In samo odlocite v za zeleno mizo je naslov dala Jorgu naslov v roke . No , letos bi tudi skoraj bilo tako , ce jih mulc na st. 93 ne bi dobil po prstih in zacel voziti pensionersko . Je tako marc pensionisticni the great ? Neperspektivni Rossi ??? Ja , vi ste pa res poznavalec snovi .
Nightyfly
30. 08. 2016 18.01
+36
Staritrg 30.08.2016 13:17:48 1 2 1 Aja ga je pametno spustil... Haha a ni to dirkanje? Se niste lani nad tem pritoževali?***********tako je . Zanimivo pa je, da se ti ljudje , razni k53 , hardwear ,achil in podobni oglasijo samo zato , da spravijo ven svojo zaljivost do drugih . Argumenti jih v glavnem ne zanimajo . Clovek lahko napise samo svoje mnenje , misel , videnje ,pa je v trenutku subjekt napadov z vseh smeri z nespodobnimi besedami . No , nekoliko so se unesli , ker so sami ugotovili (pa tudi strafani) , da jim tako vulgarno ne bo dopusceno sodelovati na tem forumu . Torej so nekako kot st 93 ,ki je ugotovil, da s tako voznjo ,ki jo je kazal do tega leta ne bo prisel dalec . To se je dokoncno koncalo v sezoni 2015 in letos je fant kot prerojen . Zal pa nic podoben tistemu nace4lu ,ki krasi moto dirke . No ja ,kakorkoli ,to je moje mnenje in upam , da dobrocudni prej omenjeni forumasi ne bodo planili tudi po tem . Ce pa ze , upam na dober dirkaski nacin ...
k53e
30. 08. 2016 10.10
-40
Pa čudno, Rossi je tak maček, borec, doktore, najboljši, jači od sudbine, a zraven je osvojil odkar je prava konkurenca noter (od Pedrose in Stonerja dalje) le 2 naslova v 10 letih. Od svojega 27 leta dalje je uspel osvojiti samo 2 naslova! Pa še to ima sedaj že sedmo leto sušo!
HAILWOODmike
30. 08. 2016 10.32
+39
Merenda
30. 08. 2016 11.15
+44
Zate pa se dobro, da imas internet. Zivljenski dosezek.
.jest
30. 08. 2016 19.47
-42
k53e, zanimivo,da ta resnica nekaterim ni jasna. Če bi bil Pedrosa za malenkost boljši še tega ne bi imel.
fiftgear
30. 08. 2016 20.04
+39
če bi bil boljši, pa ni bil, ker je bil doctor boljši, stoner naj kr raje ribe lovi
Kosmatinc
31. 08. 2016 16.39
-38
Stoner ribe lovi že par let,pa še zmeraj hitrejši id Rosija
NašDONALDO
30. 08. 2016 08.27
-35
dobro je za Marqueza to, da pri yamahi zdaj močno favorizirajo neperspektivnega rossija, če bi tako stregli Lorenzu bi znal ta predstavljati večjo nevarnost v prvenstvu za Marca, tako pa je lahko popolnoma brez skrbi, ker rossi pač ni (več) dovolj dober.
Merenda
30. 08. 2016 11.18
+33
Ja... Samo še dirke bi morali prestavit v dvorane... V izogib dežju in rosenju vizirja... Pa še Marquezi prepovedat prehitavat brez smerokaza pa to...
NašDONALDO
30. 08. 2016 12.54
-35
ampak čudno rosiča pa vedno nabriše, tudi lani ga je in tudi letos ga bo. pa to.
fiftgear
30. 08. 2016 20.05
+34
vemo s čigavo pomočjo ga je lani ugnal, a ne
Nightyfly
29. 08. 2016 22.24
+31
fujj92 27.08.2016 10:10:04 6 11 5 zizu, kolko si star in kdaj si začel navijat za rosija? večina navijačev začne navijati za svojega idola kot najstnik in ta idol je takrat najboljši in tako je zdaj za marqueza in tako je bilo pred leti za rossija in ostale.************** fuji ,,,, morate pa kar priznati , da starina st 46 kar pridno rahlja zivce mladim , a ne ? In to ne zaradi tega , ker bi mu ti mladenici zaradi njegovih rosnih 37 dajali prednost . Po moje ravno nasprotno .
Callux
29. 08. 2016 13.41
+1
Alex Lowes bo v Silverstonu in Misanu pri moštvu Tech3 zamenjal poškodovanega Bradleya Smitha...
Nightyfly
29. 08. 2016 22.34
+37
callux , berem Marqueza , da se pritozuje nad elektroniko , se posebno na izhodih iz ovinkov . Pravi , da ni najbolj zadovoljen z oprijemom . Glede na zadnje dirke je to njegovo lamentanje brezvezno , ker je jasno , da skusa letosnji pensionerski nacin voznje (zbiranje tock in naslova) opraviciti z elektoniko ,ki je enaka vsem . Verjetno je tudi nekaj resnice ,predvidevam, da je po besedah boxa Honde zelo tezko nastaviti motocikel . To pa je zanimivo in nekaj novega , saj je bila prav elektronika njihov adut v zadnjih letih . No ja ,kakorkoli , jaz uzivam v voznji VR in ostalih mladih talentov , ki delajo letosnjo sezono zanimivo .
k53e
30. 08. 2016 09.36
-40
Nightyfly kaj ti spet ne paše? Kaj spet jokaš? :( Ne beri sploh komentarje dirkačev če nimaš blage veze o motoGPju! In ja Hondi je bila največja prednost elektronika, vendar s to poenoteno elektroniko so Hondi dejansko postrigli krila. So pa na ta račun in račun dovoljene uporabe krilc dobili velika krila pri Ducatiju. Plus Hondi te gume sploh ne ustrezajo. Yamaha pa ni bila na nikakršnji izgubi in so celo pridobili in zato tudi sedaj Yamaha najboljši paket. Ampak letos jim nič kaj dosti ne pomaga, če pa s "penzionersko" vožnjo Marquez krepko vodi prvenstvo na slabšem paketu (beri: nisem rekel nekonkurenčnem). Zdej si pa predstavljaš da bi Marquez peljal na polno? Ali še bolje, da bi Marquez spet sedel na najboljšem motociklu? Hahah se vam spet ponovi sezona 2014, pol bi pa spet vsi jokali kako zmaguje samo zaradi najboljšega paketa. No Yamahina dirkača še tega nista zmožna (ok, Lorenza še nekot razumem, itak se vidi da ne vlagajo več v njega on je pa z mislimi že tudi pri naslednji sezoni z Ducatiju...ampak Rossi?..ni izgovorov! Pa tk "šola" te malinovčke, pa spet ima manj zmag kot Marquez in Lorenzo. Pa že lani jih je imel. Malo na čuden način jih šola. Hahah
Staritrg
30. 08. 2016 10.01
+35
Kolikokrat je letos marquez dobil dvoboj ena na ena z rossijem?
k53e
30. 08. 2016 10.05
-42
Pravega dvoboja sploh ni bilo. Ali ga je Marquez pametno spustil naprej ali pa je Rossi pretiraval in posledično končal v pesku. Pomojem je dovolj dvobojev imel Marquez lani, ko ga je dobesedno šolal, sam letos noče več poslušati jokavega Rossija kako ga nekdo zanelašč ovira. Haha
hardwear
30. 08. 2016 10.55
-38
flajćek spet odkriva toplo vodo......ta elektronika je problem že od zimskih testiranj naprej........
NašDONALDO
30. 08. 2016 12.48
-37
nekdo je tukaj ret4rdiran, že vrabci čivkajo, da sta ducati in yamaha kar zadeva elektroniko v prednosti, ker so že prej uporabljali podobno elektroniko in imajo z njo ogromno izkušenj.
Staritrg
30. 08. 2016 13.17
+40
Aja ga je pametno spustil... Haha a ni to dirkanje? Se niste lani nad tem pritoževali?
NašDONALDO
30. 08. 2016 14.52
-37
ko ga spusti vam ni všeč, ko ga zapira sežigate lutke... pa kaj bi vi revčki sploh radi???
Staritrg
30. 08. 2016 15.02
+40
ras16ta
27. 08. 2016 10.57
+32
sam ste smešni fantje...večina komentarjev je glede rossija, lorenzota in marqueza...in rossi je to, lorenzo je ono, on je drugo...vsi so isti...ja res je rossi ima kar precej masla na glavi, pa mu ostali kar lepo sledijo, glede na to da niso se toliko casa v motoGP...in ja,sem navijač rossija, ampak dokler je na stezi, potem me ne zanima več, ker ne verjamem tistemu kar ne vidim... kaj se dogaja v ozadju vedno obstaja sto in ena različica...pa mislim da bi morali vsi skupaj navijati za dobre dirke, ne glede na to kdo zmaga...
Erik Volk
27. 08. 2016 21.07
-27
Se strinjam...dirke so pomembne...In rezultati kažejo dirkačevo kvaliteto ta trenutek....In kdo je najboljši se postavlja vprašanje...Moj odgovor je, da je najboljši tisti, ki največ zmaguje in osvaja naslove v tem trenutku...Je...pa gotovo tudi pomembno v kakih pogojih in na kakem materialu. So nekateri res super, vendar nimajo prave priložnosti...Prav pa je, da imamo različne favorite...vsak svojega, ki pa NI nujno najboljši za vse...in to je treba upoštevat!!!
Nightyfly
26. 08. 2016 18.32
+13
hardwear 26.08.2016 14:30:44 11 12 1 flajcek je lubosumen na Uccolino......************ste kot clovesko bitje (?) sploh zmozen enega kulturnega dialoga ?
hardwear
26. 08. 2016 22.32
-24
Nightyfly
26. 08. 2016 18.23
+32
k53e 26.08.2016 16:23:33 0 6 6 aaa nightyfly pod drugim vzdevkom se je javil******************samo v vednost ..... Zgoraj je moj vzdevek in nikoli ,nikoli se se nisem posluzeval sekundarnega ali kaj podobnega ,ker tega ne potrebujem .Pameten clovek je rekel -lahko se zgodi ,da koga izneveris , sebe pa nikoli .To je moje prvo nacelo . Ocitno nas je bolj malo .Ce ,in kadar bom moral kaj napisati bom to storil pod enim in edinim psevdonimom . Pa lep pozdrav.
k53e
26. 08. 2016 18.41
-27
Se opravičujem iz srca gospod nightyfly za to mojo napako. Upam da bo lahko vaše nezmotljivo in vsevedno visočastvo oprostilo meni, navadnemu smrtniku. :(
Nightyfly
26. 08. 2016 20.36
+29
k53e ....... jaz nimam nic pri tem .Vi morate samo slediti samemu sebi -mislim , torej sem .
erlapsus
26. 08. 2016 16.25
+33
...Fenati je bil nezadovoljen v ekipi...to nezadovoljstvo pa je naraščalo z dobrimi predstavami Bulege...izbruhe je imel vsake toliko časa...Imel je siguren sedež v moto2 s Sky ekipo...VR46 mu očita neprofesionalnost,neudeležbo na treningih...ni se želel preseliti iz juga Italije v Pesaro...Sky..glavni sponzor...želi,da se vodi ekipo po sistemu "iskanja Talentov" to pomeni veliko pojavljanja v medijih.....Fenati je vroča glava...še en,ki mu je slava stopila v glavo...Imel je stike z drugimi ekipami...in ravno zato se je petelinil...Za letos je končal...razen če mu Sky ne dovoli odhoda k drugi ekipi...Spet se v tej zgodbi pojavlja mama manager,ki je prilila olje na ogenj...Obema se bo kolcalo še dolgo časa...sanje o naslovu so zanj končane...lahko v stilu Skya rečemo...Fenati danes ti zapuščaš motogp cirkus
Nightyfly
26. 08. 2016 18.20
+34
Nightyfly
26. 08. 2016 18.26
+32
Samo se pripomnim ...... Ze zgodaj spomladi mu je ekipa dala moznost , da svoje obnasanje umiri in se vede profesionalno . Ocitno sta njegov eksplozivni ego ter nadutost zmagala . Imel bo cas dozoreti kje drugje .Ce.
Callux
26. 08. 2016 15.41
+25
Še moja dva centa na Romanove komentarje... Jaz bi rekel, da tule malo bučke prodaja, da bi si rešil kariero, kar je po svoje seveda razumljivo.. Mogoče res ni bilo povsem tako, kot so prikazovale bile prve informacije, a dokazov o pomanjkanju discipline je več kot dovolj... Ekipe pa tega ne marajo preveč, proizvajalci pa še manj, kar mu je Honda že nazorno pokazala... Mogoče pa mu bo nekaj časa ob robu pomagalo, da napravi korak naprej in se vrne boljši.. Enako se je zgodilo Liviu Loiju, ker ni bil s glavo pri stvari.. Pa je v skoraj letu dni ugotovil, kaj dela narobe, to popravil in se vrnil nazaj v precej boljšem stanju kot je bil.. Enaka naloga sedaj čaka Fenatija, ki mora sedaj konkretno popraviti svojo podobo znotraj paddocka, kajti ta je trenutno milo rečeno zelo slaba
Nightyfly
26. 08. 2016 18.20
+35
k53e
26. 08. 2016 14.42
-31
Jaz se pa strinjam s tem kar je spodaj napisal McGuinness!. P.s.: Nightyfly prosim ne komentiraj, ker je to moje mnenje in ne rabim brati tvojega vsiljevanja z tvojim Rossijem! Veliko nas je pač mnenja, da je Rossi vse prej kot čisti dirkač in se nam že več kot nenormalno zdi, da se je v vsej svoji karieri že skregal z toliko različnimi dirkači. Pač sprijazni se, da nismo vsi za Rossija in čedalje več nas je, ki smo tudi za druge dirkače (posebej Marqueza - število zelo vidno narašča). Če ste pa vi drugačnega mnenja, pa tudi prav, ampak ne pa nam vsiljevati svoj pogled na vso zadevo in potem pričakovati, da bomo samo mirno kimali in nič odpisali. Samo to bom povedal. Lp. ;)
Z.I.Z.U.
26. 08. 2016 15.13
+26
Hehe.. markez čist dirkač :-) mark se je v svoji kratki gp karieri skregal z lorenzom in rosijem.. tudi v moto 2 je imel nemalo konfliktov.. tvoj komentar? Ps.. vidno naraščanje navijačel.. če šteješ ti pod navijače najstnice in najstnike.. potem tudi prav.. samo ti "navijači" s tabo vred bi ob slabih predstavah hitro menjali idola ;-) problem nepravilne vzgoje.. ker mulci enostavno niso navajeni porazov.. potem pa vedno iščejo najboljšega samo zato da se lahko poistovetijo z njim.. temu jes nebi rekel navijaštvo ker ti je nekdo všeč.. ampak zato ker je teenutno najboljši ;-) no tak si tudi ti..
k53e
26. 08. 2016 16.23
-31
aaa nightyfly pod drugim vzdevkom se je javil. Pa rekel sem ti da ne komentiraj. Skregal se je z Lorenzom? Z Rossijem? Haha, nevem kdaj se je skregal z Lorenzom, ampak z Lorenzom so vsi samo na profesionalnem nivoju (no razen Rossi, on še tega ni sposoben), skregan pa Marquez ni z nobenim bil in tudi ni. Kar se pa Rossija tiče, je pa bil edini Marquez dovolj zrel, da je že takoj po koncu sezone 2015 ponudil roko sprave, ampak kaj ko je Rossi še vedno kuhal neke teorije, ki sploh niso obstajale razen v njegovi glavi. No letos se je le potolažil (oziroma ga je Ucci) in mu je dal tudi to in sedaj delujeta vsaj na profesionalnem nivoju. No z Lorenzom še pa sedaj ne more Rossi niti to. Niti tega ni sposoben. Kar se pa tiče navijaštva,...no ja, ne bi se jaz ravno hvalil z 50+ let starimi pijančki z rumenimi majcami in gajbo piva pri roki, ki navijajo za Rossija le zato, da imajo še en izgovor več, da lahko obiščejo Brno vsako leto, kot pivski praznik. Veliko tega sem videl v Brnu, med njimi žal veliko slovenčkov. Hahah. In veliko, res veliko je bilo nas Marquezovih navijačev, ja starih nad 20+ let! Ampak kaj bi ti govoril, ti iz sedežne itak vse veš. In ne skrbi, če smo uspeli celo povečati število navijaštva v letu 2015, ko je bila Marquezova najslabša sezona, se bo sedaj le še večalo, ko bo postal prvak! ;)
pinocio
26. 08. 2016 17.07
+34
bil sem v brnu ne nabijaj markezovih vas je bilo za vzorec ste preveč škrti da ga bi podpirali tudi v živo
Erik Volk
26. 08. 2016 18.12
-4
k53e...podpiram tvoj komentar!!! Tudi Rossi ni "čist" dirkač...Tisti, ki so spremljali njegovo karjero in vzpon v tem športu nepristransko, so to videli in vejo...vemo! Ne pa trdim, da so vsi ostali vedno "čisti"...Tudi Marquez, za katerega nas vedno več navija ne...Vsi so že naredili take in drugačne napake...Ker, če hoče nekdo biti prvak...in to celo več-kratni, more bit brezkompromisen...in posledično v časih tudi hote ali nehote "umazan". To je pač njihova lastnost....sam opažam kr neki podobnosti med 46 in 93...glede pristopa do dirkanja. Mi je pa pri Marcu všeč, ker tudi po kakih manjših incidentih ne kritizira...oziroma za neuspehe ne obtožuje nikogar..razen sebe. To je dobra lastnost...ker, če človek najde pomanjkljivosti v sebi...je verjetnost, da bo to izboljšal. Sem tudi enkrat ujel informacijo, da se piše življenjepis Valentina...in tam naj bi se omenila tudi njegova temnejša stran in stvari, ki niso bile objavljene...Ne vem, če je to res..? Verjetno pa tudi tega vsaj sedaj še ne bi objavili...ker je pač Vale blagovna znamka, ki mnogim prinaša lepe denarce...Končno pa tudi ni pomembno...važno, da se dirka spektakularno...
k53e
26. 08. 2016 18.46
-33
Achilleus se popolnoma strinjam in nikjer nisem izjavil da je Marquez čisti dirkač. Vendar vseeno v primerjavi z Valentinom in njegovimi spletkami, ki jih je že imel mu ni noben kos. Pinocio, verjetno nisva bila na istem prizorišču, ker če si realno gledal nas ni bilo malo. Al pa si verjetno bil največ časa tam pred wc-ji? Ja tam je pa zmeraj bilo polno rumeno. Hahah
Erik Volk
26. 08. 2016 19.50
-22
Ko opazuješ število navijačev 46 in 93...so običajno bolj izstopajoči in vidni rumeni...pač barva upadlijiva. Vendar se kar je črne in redeče...oziroma kombinirano rdeče-črne barve pa je za 93. Se pravi, da je rumeno za Rossija...vse ostalo pa v glavnem za Marqueza...Na določenih prizoriščih res tudi sam opažam, da počasi prednjačijo 93...
fiftgear
26. 08. 2016 21.34
+22
no tole je iz trte izvita opažanja. Morda v španiji je nekaj več navijačev Marca drugje je v veliki manjšini in ne nakladaj. Na zadnji dirki v brnu so navijači raje stali na dežju kot da bi kupili dežnike marca ali lorenza, naj opomnem da je rosijevih dežnikov zmanjkalo in ko smo se vračali mimo teh štantov so bili štsnti marca in lorenza polni dežnikov in niti enega na rosijevem štantu - toliko v vednost koliko ima kdo navijačev
Erik Volk
26. 08. 2016 22.58
-18
Tebi pa gre gotovo verjet...verjetno bi tudi na toči in snegu stali...in navijali za 46!!! In ko bi jih vprašal zakaj...bi ostali pri zakaj...Rossi si zasluži pohvale za vse kar je storu...ni pa bog!!! Menda ti je jasno, da mularija stara 8 let navija zanj, ker so jih zasvojili njihovi starši...ki so stari med 30 in 55 let...Od kar so se ti rodili je Vale zmagal mogoče le 10krat...Zabite si v glavo že...da je to dirkaški šport in ne tekmovanje v skečih iz 98tega leta...Danes je kr nekaj hitrih in konkurenčni dirkačev...in bi tile v primeru, da izbrišemo gp preteklost med 1996 in 2009...imeli več pozornosti kot Rossi...Sedanjost trenutno glede hitrosti na stezi pripada mladim in tako bo tudi v prihodnje...To je življenje...Rossija lahko imamo v lepem spominu, kot dirkača, ki je navduševal v nekem obdobju...vendar čas gre naprej...in če ostajate zadej, je z vami nekaj narobe..hudo!!!
fiftgear
27. 08. 2016 09.59
+37
povedal sem ti realnost iz zadnje dirke, zdej ti verjameš ali ne je to tvoj problem. Res je da rosi ni bog, dejstvo pa je da trenutno je rosi moto gp pa je vam všeč ali ne in najbolj donosna blagovna znamka v moto športu pa si to priznate ali ne
fujj92
27. 08. 2016 10.10
+33
zizu, kolko si star in kdaj si začel navijat za rosija? večina navijačev začne navijati za svojega idola kot najstnik in ta idol je takrat najboljši in tako je zdaj za marqueza in tako je bilo pred leti za rossija in ostale.
Erik Volk
27. 08. 2016 10.28
-29
fiftgear....preberi kaj sem napisal!!! Blagovna znamka je zaradi fanatičnih navijačev. GP pa more ostat samo dirkanje...in ne smejo prednjačit trgovske poteze. Ker, če se bo to dogajalo in se vse vrtelo okrog 46, bo čez več let tega spektakla konec...ker Valeta naslednje generacije ne bojo več poveličevale. Cilj je, pripeljat v GP mlade in spremljat samo dirke in to, kar nam ponujajo...Prodajo dežnikov pa ob strani pustmo...je nepomembna. To je dokazano, da kljub vsemu ne prinese naslova prvaka...že 7 sezon!!! Prinese ga mladost in hitrost!!!
Erik Volk
27. 08. 2016 10.31
-29
Kaj pa bi gledali, če ne bi bilo Marca, Vinjaleza, Lorenza, Stonerja...? Če kdo misli, da bi bilo zanimivo gledat Valentina po pisti samega..in ob progi štante 46 se moti!!! Enkrat bojo tudi fanatiki 46 zapustili ta svet...in kaj pol...bo propadu moto šport???
perice123
27. 08. 2016 18.47
+36
zato pa je samo drugi v skupnem, ker so vsi mladi toliko boljši od VR46.... HAHA daj mal pomisli ka pišeš
perice123
27. 08. 2016 18.51
+32
ne bo propado gp, ko nas navijačev 46 ne bo več, ampak takrat tud 93 navijačev ne bo več... tud gp ne bo umrl ko rossi ne bo več vozo, bo pa še vedno legenda ....
Erik Volk
27. 08. 2016 19.41
-32
perice...kaj bi se po tvoje zgodilo v prvenstvu, če bi vsi sedeli na Yamahah? Bi bil še drugi...? Dvomim, da bi ti stavil nanj!!! 46 je legenda za vas...zame je dirkač, ki je zaznamoval neko obdobje, v katerem je bil edini res talentiran in tudi mlajši od takratnih zvezdnikov. Od stonerja naprej je dosegel le 2 naslova. Se pravi jih ima med konkurenčnimi dirkači...od svojega 26 leta dalje le dva naslova. Sej to ni zanemarljivo...vendar ni edini. V tem času je 2 dobil Stoner, Lorenzo 3, Marc gre proti 3 naslovu. Po tem si lahko razlagamo, da sta dva dirkača dosegla več...Je pa res, da je eno dirkaški vidik...drugo pa trgovina s tekstilom in rekviziti...malikovanje in podobno!!!
dugi159
29. 08. 2016 13.39
-39
Isto k vijole pa dragonsi hahaha nas je vec ne nas je ampak vozu dirkac ne vi poznavalci. In kaj ma veze kdo ima vec navijacev?
fiftgear
30. 08. 2016 20.08
+40
tudi ko rossi ne bo več dirkal bo še vedno prodal več svojih artiklov kot ostali - vsaj še nekaj let
hardwear
26. 08. 2016 14.29
-22
rouzek se je postavo v bran svoji Uccolini......
krnekilojz
26. 08. 2016 15.22
+28
pejt neki pocuzat, ker je vidno, da to rad delaš
bus303
26. 08. 2016 13.15
-16
Uccia se lahko dotika le Valentino ..
Z.I.Z.U.
26. 08. 2016 13.57
+23
Ajaj.. zdaj si še pa ti ljubosumn.. verjamem da boš 1x našo pravega za sebe..
bus303
26. 08. 2016 18.20
-32
Fair
26. 08. 2016 13.01
+7
A je ta članek prevajal Google?
McGuinness
26. 08. 2016 11.21
-39
Hahahah in še eden več, ki ni v dobrih odnosih z Rossijem in njegovim načinom dela. To je že sedaj alarmantno, kako nobeden razen Ucci ne more biti z Rossijem. Prej ko slej pokaže svoj pravi obraz. Samo še čakam drugo leto, ko se bo skregal z Vinalesu! Potem bo v očeh Rozekov spet španska mafija kriva, itd. hahahah
Nightyfly
26. 08. 2016 11.41
+39
Saj niti nisem niti pricakoval , da boste kaj drugace napisal . To pa pomeni vaso totalno ignoranco . Fenati je ze lani povzrocal velike probleme in vsi strokovnjaki in novibarji so se samo sprasevali , kako to , da je mostvo tako prizanesljivo do tega dirkaca . . Mostvo Sky je velikokrat ponovilo , da zahteva resnost in profesionalnost . So vase trditve v sozvocju s tem ,ali pa na splosno z nacelom profesionalnosti .Nikakor ne . Sicer pa , zaradi mene lahko mislite kar hocete ,pa tudi napisete .Kar ze pocenjate . Ce se smesite je to samo vas problem .
Nightyfly
26. 08. 2016 11.45
+42
Samo v vednost . Prosnje za sprejem v Akademijo VR46 dezujejo . Poleg tega se je Yamaha ponudila , da dolgorocno oskrbuje in vzdrzuje z motorji Akademijo . Torej ljudje po svetu le ne razmisljajo kot vi . In zgleda ,da zmagujejo -v vsakem pogledu ..Je tako ?
Z.I.Z.U.
26. 08. 2016 12.30
+32
Sploh ne vem zakaj odgovarjate na provukacije razno razne.. preskočiš pa se naj toti sami s sabo kregajo..
Mohiito
26. 08. 2016 12.42
-27
Ker je muha primoran postaviti vse na pravo mesto,iz njegovega pogleda.
Nightyfly
26. 08. 2016 12.55
+28
Z.I.Z.U.*********o, vem da so najveckrat provokacije ,to imate prav . Velikokrat preskocim , vcasih pa le napisem v toliko , da takim predocim nekaj argumentov ,ali moje mnenje ,drugace me pa ne zanimajo .Si ne zasluzijo posebne pozornosti . Taki s klevetanjem in zalitvami samo unicujejo normalno debato in izmenjavo mnenj na forumih . LP
Nightyfly
26. 08. 2016 12.58
+27
mojito , ce imam mojemnenje , ali ce sem fan nekoga se ne pomeni,da imam absolutno prav . Relativno pa sigurno .Verjetno to velja tudi za vas ,a ne !?
NisteResni
26. 08. 2016 14.08
-32
Rossi kaze svoj obraz ze vedno, a je prevec ovac na svetu, ki se sisat pustijo. JLo stena, brca Marca, pluvanje po Stonerju, da SuperSica ne omenjam in to je naj dirkac vseh casov, mogoce po naslovih, kot oseba je 0
hardwear
26. 08. 2016 14.30
-27
McGuinness
26. 08. 2016 14.50
-21
Jaz bom samo drugo leto, ko se vse to z Vinalesu res zgodi (mogoče, če bo Vinales prvo leto slab, potem čez 2 leti), samo prišel na 24ur in bom napisal SEM VAM REKEL! Hahaha. Gremo stavit? Če bo kvota velika na vaši strani Rosseki, potem lahko še bogat postanem! :D Nightyfly ti pa itak zmeraj jokaš, samo da en nekaj napiše čez tvojo boginjo Valentino! Hahaha
HAILWOODmike
26. 08. 2016 10.28
+35
Razvajen smrkuc
k53e
26. 08. 2016 14.44
-24
krnekilojz
26. 08. 2016 15.25
+30
k53 pejt ma kožco gont na Rossija, ker ga tolikokrat omeniš