MotoGP

Edwards izpušča Le Mans

Barcelona, 08. 05. 2012 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški motociklistični veteran Colin Edwards bo zaradi zloma ključnice izpustil preizkušnjo za veliko nagrado Francije. Kdo ga bo nadomestil v moštvu NGM Forward, še ni znano.

Kirurgi so Edwardsu vstavili jekleno ploščico in poškodovani del leve ključnice pričvrstili z desetimi vijaki.
Kirurgi so Edwardsu vstavili jekleno ploščico in poškodovani del leve ključnice pričvrstili z desetimi vijaki. FOTO: Reuters

Ameriški motociklistični as Colin Edwards (NGM Forward) ne bo videl preizkušnje za veliko nagrado Francije, razlog pa je poškodba ključnice, zaradi česar je že prestal operacijo. Do nesreče je prišlo na prizorišču zadnje dirke v Estorilu, ko je trčil z Randyjem de Punietom. Enajst minut pred koncem kvalifikacij je Francozu 'odneslo' prednje kolo in s seboj v pesek je odnesel še Američana. Edwardsa so morali odnesti na nosilih, utrpel pa je zlom leve ključnice. Zdravniki so odločili, da je po operaciji zanj najbolj primerno, da počiva vsaj prihodnje tri tedne, kar pomeni, da ga v Le Mans ne bo.

Kirurgi so Edwardsu vstavili jekleno ploščico in poškodovani del leve ključnice pričvrstili z desetimi vijaki.
Kirurgi so Edwardsu vstavili jekleno ploščico in poškodovani del leve ključnice pričvrstili z desetimi vijaki. FOTO: Reuters

"Doktor Mir in njegovi pomočniki so opravili izjemno delo. Vse so naredili tako kot bi si lahko le želel, potekalo je hitro, počutim se dobro, čeprav po anesteziji še nisem čisto pravi. V sobi gledam televizijo, vsem pa želim le sporočiti, da se počutim dobro,“ je na svojem profilu družbenega omrežja twiter zapisal Edwards. Američan je tako izpustil zadnjo dirko sezone in jo spremljal iz boksov, kjer pa se je neizmerno zabaval s pisanjem twitov. Med drugim se je dotaknil tudi preizkušnje v elitnem razredu in zapisal, da sta bili dirki razreda moto2 in moto3 veliko boljši.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lioon
08. 05. 2012 10.26
+0
Zlomil si je isto ključnico kot lani - levo. Dobil je ploščico in 10 vijakov. Samo toliko za informacijo.
lorenzo99
08. 05. 2012 11.00
+3
samo ta Colin, res nima sreče....ni lepa, ta z ključnico...
hiterkstrela
08. 05. 2012 11.45
-2
ma daj losijon, tolk si pametek, ko prepisuješ članke, da nas bo še kap,......
lioon
08. 05. 2012 12.51
+0
Mislš rečt Lossi? Nov vzdevek za Rossija? Top :) Sicer pa če bo tebe kap od mojih komentarjev ne bo škode :)
hiterkstrela
08. 05. 2012 15.44
+0
za tebe losijon je ross the boss doctore!!!!!!!
lioon
08. 05. 2012 15.58
+0
Ej driska lepo se umiri, da ne bo pokal :)