MotoGP

Edinstvena priložnost: Marquez in Lorenzo čakata na vaša najbolj zanimiva vprašanja!

Ljubljana, 14. 08. 2013 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistični navdušenci, POZOR! Ponujamo vam edinstveno priložnost – sestavite domiselno vprašanje in nam ga posredujte v pisni ali videoobliki. Na najbolj zanimiva vprašanja bosta odgovarjala Jorge Lorenzo in Marc Marquez.

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: Reuters

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MotoGP Marc Marquez počasi stopa v čevlje legendarnega Valentina Rossija. S samozavestnimi vožnjami, izjemno hitro aklimatizacijo na elitni razred in brezkompromisnostjo na vsakem delu dirkališča dokazuje, da bi lahko postal dirkač, o katerem bodo dirkaški navdušenci govorili naslednjih deset sezon. S tem se strinjajo tudi dirkaški strokovnjaki, ki priznavajo, da so vsi letošnji padci – niti malo prijetni – davek mladosti in neizkušenosti v najmočnejšem razredu.

Marquez se ne boji niti aktualnega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza. Kako zelo dober je, je ne nazadnje dokazal na dirki v Laguni Seci, kjer je nastopil šele prvič na športni poti in takoj zmagal, in če bo tako nadaljeval, mu 'do živega' ne bo prišel niti branilec naslova svetovnega prvaka. Z njim sta letos na dirki v Jerezu že imela 'bližnje srečanje', komentarjev o tem, kdo si je dovolil 'preveč', je bilo veliko, a mladenič je ob tem le skomignil z rameni.

Ponujamo vam enkratno možnost, da velika rivala vprašate, kar koli si želite!
Si želite, da vas Lorenzo ali Marquez tudi vidita? Pošljite nam svoj videoposnetek in ju vprašajte sami. Če nimate časa ali je to za vas prezapleteno, nam lahko posredujete tudi pisno vprašanje.

Videoposnetke in vprašanja bomo zbirali na našem elektronskem naslovu motogp@pop-tv.si ali FB profilu MotoGP na Kanalu A. Časa za oddajo imate samo do 21. 8. 2013!

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Damjan Žibert

Med vsemi prejetimi videoposnetki in vprašanj bomo izbrali najbolj zanimive, iskrive in zabavne ter jih zastavili vašemu najljubšemu dirkaču. Vprašanje in odgovor motociklista bomo predvajali v eni prihodnjih oddaj MotoGP.

Nagradni sklad, ki čaka avtorje najboljših videoposnetkov ali vprašanj, je:
2 x paket presenečenja, ki ga podarja MOTO CENTER LABA, majica MotoGP, 3-mesečni brezplačni VOYO dostop
4 x majica MotoGP, 3-mesečni brezplačni VOYO dostop

Zdaj pa veselo na delo in držite pesti, da tudi vi postanete del divjega sveta visokih obratov!

Pravila in pogoje za sodelovanje najdete spodaj:

Splošni pogoji in pravila sodelovanja pri nagradni igri MotoGP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

F_O_X
19. 08. 2013 12.58
+3
kar tri mesece zastonj voya? to pa je res izjemna nagrada
BobbyP
15. 08. 2013 08.58
+9
"Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MotoGP Marc Marquez počasi stopa v čevlje legendarnega Valentina Rossija." ....... le še "par" naslovov mu manjka.
POŠTENO JEBENO
15. 08. 2013 09.02
+4
Mislim, da so njegovi dosedanji rezultati dovolj zgovorni sami zase. Kaj ti misliš???!!! A veš kaj je res sranje v tej zadevi? Da ni to Pedrosa, ker si zasluži možicelj!!! Sicer pa dons glej in ti bo jasno v sliki!
BobbyP
15. 08. 2013 10.16
-1
Nič proti malemu, je neverjeten talent, ampak Valetovi čevlji so za zdaj še malo preveliki. Kar se pa Danija tiče, bi lahko bil legenda, če bi imel nekaj kil in moči več. Njegov stil vožnje je daleč najlepši in učinkovit.
THEdocktor
15. 08. 2013 08.02
+1
Meni bi to isto pasalo.
Bojan Hlastec
15. 08. 2013 07.51
+7
U men bi pa pasal en motocross vikend z ala rossi, marc, lor to bi bla akcija
THEdocktor
14. 08. 2013 23.46
-5
mu še dost manka da bo ROSSIJA ZAMENOV?????????????????????????????????
mikeTHEbike
14. 08. 2013 21.48
+3
Lorenza trenba fprasat, ne pedroso, fetl me ze cist iz tira mece... Ok horge, bi kdaj rad dirkal tut s hondo? Za marka pa isto kot prej? Kolkrat po pedrota klecat pelal?
k53e
14. 08. 2013 20.48
+16
Kot prvo, ta članek je samo o Marquezu in Lorenzu, ter postavljanju vprašanj za omenjena dirkača in zato @CR7 & Vettel Über Alles res ne vem zakaj spet pribijaš o Pedrosi?...sej lej, po eni strani se vsi strinjamo s tabo, maš nek point, ampak kaj nam tukaj moriš?..če že nared neko spletno stran, začni zbirat podpise, nared peticijo da ruknete dol Pedroso iz Honde če se ti tolk gre, kdo ve, mogoče ti celo uspe...sam pust nas tukaj na tem portalu na mir..ok da si napisal to mnenje 1x, 2x, 3x, ok, we get it...ne rabiš pa nam zdj skoz pribijat o tem!!.. ..drugače pa Marqueza sam pozdravte v mojmu imenu in mu povejte da je car! ;) :D
mikeTHEbike
14. 08. 2013 20.28
-8
Pedroso bi vpraso: kako vam,tekne feferon mark v letosnji sezoni? Marka pa: koliko malih kumar še bo pojedel v letošnji sezoni? :-D
Julij Cezar
14. 08. 2013 19.40
+11
Saj to ne moreš vrjet, kako ste jim šouvš. Tipično za slovence, sama fouvšija in hinavščina. Sram me je da sem slovenec. Glede nato z čim se ukvarjata in da reskirata življenje, si več kot zaslužita takšno plačo, sploh če sta zraven še uspešna. Vettel uber alles: daj prosim prekini že z to pedroso, ker si resnično že siten, in vrjamem da ne presedaš samo meni pač je že 7 let na hondi, pač nima naslova v najmočnejšem razredu. On je nekaj dosegel v karieri motociklizma, mogoče je bilo že to dovolj, da je lahko sploh pomislil da bi se ukvarjal z tem športom, biti prvak med toliko dobrimi dirkači, pa če tudi v nižjih razredih so pa sanje vsakega dirkača. v Nižjih razredih je dosegel 3 naslove in to 3 leta zapored, v MOTOGP, mu pač ne uspe nima tiste sreče, ki jo potrebuje. Za primerjavo si vzami Stonerja, v nižjih razredih, ni osvojil nobenega naslova, pa ne mi zopet o tem , da je sedel na najboljšem motorju in tako naprej.
SchumiUberAlles
14. 08. 2013 20.02
-12
Nihče ni nenadomestljiv. Tud drugi precej bolj talentirani dirkači čakajo v vrsti in si zaslužijo priložnost. Enkrat pride trenutek, ko je treba nekaj spremenit. 7 sezon je zadosti, sploh pa ker nimaš naslova. Nwm kaj ima moštvo od tega da čaka s to "srečo" pri Pedrosi v nedogled, posledično pa izgublja primat proti japonskemu konkurentu Yamahi, ki si s tem dela boljšo reklamo. Pedrosa je res osvajal naslove v nižjih razredih, ki jih Stoner ni. Je pa Stoner dosegal naslove v moto gp, kar pa pedrosa ni. In naslovi v moto gp pomenijo precej več kot pa naslovi v nižjih razredih. Poleg tega je Pedrosa vozo za Movistar Hondo z veliko podporo Repsola. Stoner je zagotovo boljši dirkač od Pedrose. On je v moto gp vozo za 3 moštva. Z dvema različnima moštvoma (Ducati, Repsol Honda) je postal svetovni prvak. Že v svoji prvi sezoni pri hondi leta 2011 je zasenčo Pedroso in Hondi po veliki suši po Haydnu (od takrat honda 4 sezone zapored brez naslova) pripeljal naslov. To so super dirkači, ki pridejo in takoj zablestijo. In taki dirkači trenutno čakajo v vrsti in zarad forsiranja pedrose ne dobijo življenjsko priložnost - vozit za tovarniško moštvo Honde. Na drugi strani, je lorenzo osvajal naslove tako v nižjih razredih, kot tudi v moto gp. Honda je bla od sezone 2007 vključno s sezono 2010 v veliki senci Yamahe in celo Ducatija, dokler ni v tovarniško Hondo prišo Stoner in zablestel.
SchumiUberAlles
14. 08. 2013 16.13
-15
Jaz bi Marqueza vprašal, koliko zasluži na sezono in da si več kot zasluži vsaj 4-krat večjo plačo od večnega talenta. Enkrat lani poleti sem prebral, da so Pedrosi znižali plačo za 3-krat pred to sezono in naslednjo (uradno ima pogodbo še za sezono 2014, neuradno pa kot vsi vemo do konca kariere). Vodilni pri Hondi imajo slamo v glavi in šele pred to sezono so se spomnli da je cajt za rezanje plače dirkaču, ki v sedmih sezonah nima še niti enega naslova na najboljšem motociklu. Prepozno so mu jo znižali! To bi že lahko storili za sezono 2011 in 2012. Če ne celo za sezono 2009 in 2010.
SchumiUberAlles
14. 08. 2013 17.34
+2
Ker s svojim sedežem pri tovarniški Hondi onemogoča prihod dirkača, na katerega navijam in pa tudi kiri drugi dirkači bi si bolj zaslužli sedež kot pa on, ki že 7 sezon sedi na najboljšem motorju, ni pa še niti 1 krat postal prvak. Eni modeli pa ga še kar zagovarjate. Bradl, Aleix Espargaro, Redding, Crutchlow (ki je kasneje podpisal z ducatijem) in še marsikateri drug bi si veliko bolj zaslužli sedež kot pa ta Pedrosa. Ne rečem da bi bil komaj drugo al pa tretjo sezono tu in še brez naslova. Ampak sedem sezon, pa še vedno nič naslovov?? Plota se še drži le zaradi izgovorov o "večni nesreči" in pa kao lojalnosti. Sedež mu rešuje njegov menedžer, arogantni in jezikavi Puig, ki ima zelo dobre vezi z Repsolom. Pa Stonerju se lahko zahvali, da je obdržal sedež.
kreator20
14. 08. 2013 15.41
-7
Uprašte jih če lepo vrti številke na TRRju ? :)