MotoGP

Lorenzo in Spies v Misanu na dizajnerskem motociklu

Misano, 14. 09. 2012 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priznani italijanski oblikovalec Aldo Drudi je posebej za Yamaho oblikoval serijo Race Blu, s povsem vizualno spremenjenima motorjema pa sta oba dirkača že zapeljala na stezo v Misanu.

Dirkači motociklistične serije motoGP so dodobra zakorakali v dirkaški konec tedna v Misanu. Prireditelji še urejajo zadnje podrobnosti za nemoteno izvedbo dirke, a prvi vtis je vsaj za zdaj zelo dober. Večino je namreč urejenega, dirkači pa čakajo na nekoliko višje temperature in predvsem suho stezo. Med njimi je tudi vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Jorge Lorenzo, ki pa se je na dirkališču Marco Simoncelli pojavil s povsem drugačnim motorjem kot na prvih dvanajstih dirkah letošnje sezone. Tovarniška Yamaha je namreč na prizorišče VN San Marina pripeljala povsem spremenjen, motor pod pokrovom pa se še naprej skriva yamaha YZR-M1.

Ben Spies je že preizkusil yamaho v novih barvah.
Ben Spies je že preizkusil yamaho v novih barvah. FOTO: Reuters

Motor je obarvan v t. i. Race blu barvo, to pa je posebna edicija japonskega moštva, ki ju je posebej za Misano in Aragon oblikoval italijanski oblikovalec Aldo Drudi. Motor za omenjeni dirki je v sivo-modri kombinaciji, hkrati pa to predstavlja nekakšen začetek ekskluzivne serije Race Blu. Lorenzo in Ben Spies imata za dirkaški konec tedna  tudi nekoliko drugačne kombinezone, ki spominjajo na tiste iz leta 1980. "Ponosen sem, da bom dirkal v teh posebnih barvah. Naše barve imajo vedno neki poseben pomen. Za nameček pa bodo lahko tudi dirkaški navdušenci v prihodnje vozili motorje v najnovejših barvah," je po jutranjem prvem prostem treningu dejal vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MotoGP Lorenzo.

Sicer pa se bo prvič zgodilo, da bo Yamaha na tržišče poslala motor v istih barvah, kot bo tisti, ki ga vozita njihova dirkaška asa. Modeli YZF-R1, YZF-R6 in YZF-R125 bodo na voljo šele prihodnje leto.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Yureex
14. 09. 2012 21.36
+1
Grše barve bi že težko najdl čeprou sm pristaš Yamahe tole men ne potegne :D
suzukigsxr
15. 09. 2012 00.00