MotoGP

Dovizioso: To je nagrada!

Montmel, 04. 06. 2012 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistična karavana razreda motoGP je sklenila dirkaški vikend v neposredni bližini Barcelone, med bolj srečnimi pa prizorišče dirke za Veliko nagrado Katalonije zapušča Italijan Andrea Dovizioso, ki je prvič v letošnji sezoni stopil na zmagovalni oder.

Karavana motociklistične serije motoGP je že zapustila prizorišče zadnje dirke za Veliko nagrado Katalonije, kamioni z opremo in dirkači pa se spogledujejo z dirko za Veliko nagrado Velike Britanije. Med tistimi, ki komajda čakajo, da vnovič zapeljejo na stezo, je tudi tretjeuvrščeni z zadnje preizkušnje elitnega razreda Andrea Dovizioso. Dirkač poltovarniške Yamahe je dokazal, da ima moštvo v nadaljevanju velik potencial, ko gre za doseganje vrhunskega rezultata. Po petih dirkah so namreč dočakali tudi zmagovalni oder. "Zelo sem srečen, saj sem se z mojo yamaho zavihtel na zmagovalni oder. Uspelo mi je nekaj fantastičnega, to je nagrada za ves trud, ki sem ga vložil v letošnjo sezono, hkrati pa je to velika nagrada za vse, ki so mi pomagali do tega rezultata,“ je po dirki razmišljal Italijan.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: Reuters

Mnogi so pričakovali, da se bo na zmagovalni oder po fenomenalnih kvalifikacijah zavihtel Britanec Cal Crutchlow, a ob koncu se je moral Britanec zadovoljiti s petim mestom. "Menim, da bi imel nekaj možnosti za preboj na zmagovalni oder, če bi prišel mimo Stonerja, tako pa sem bil bitko z njim in enostavno začel izgubljati dragocene sekunde v borbi za zmagovalne stopničke. Komaj čakam domačo dirko, kjer verjamem, da bom pred svojimi navijači vnovič bil bitko za najvišja mesta,“ je po petem mestu v Montmelu zaključil Britanec.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bautista
04. 06. 2012 22.17
+2
veseli me da se lahko poltovarniška ekipa bori za stopničke, upam da se bo še kakšna
Omen3
04. 06. 2012 16.30
+1
Kot kaže se je Doviju obrestoval tudi zajeten lasten vložek pri nakupu novih zavor..... verjetno mu sedaj ni žal.Seveda so zavore verjetno prispevale le delček k njegovi uvrstitvi,Dovi je kar konstantno dober....
Lencho
04. 06. 2012 15.06
+2
Bravo Dovi, ti si pa res zaslužiš!!!
erlapsus
04. 06. 2012 10.31
+9
...Catalunya super vzdušje...super pogled na dirkališče...sonce,veter,dež,sonce...odlična organizacija...nobenih prometnih zamaškov...80K plačanih vstopnic(nedelja)...bližina Barcelone...Moto3..VIN razred zase dirkal na krilih navijačev...Moto2 to so pravi norci...IAN zasluženo zmagal...na zaviranju je neverjeten...za podmladek se ni treba bati...MAR..velik talent...zelo podoben stil dirkanja kot STO...vendar bi si za tisto potezo zaslužil visoko kazen...tudi ker se to pri njemu ponavlja...Dorna ga nosi na pladnju in je zaščiten bolj kot velike pande...MotoGP...res super DOV-i cel vikend mirno in konstantno dirkanje...LOR zaslužena zmaga...imel je tudi najboljši longrun...SPI...veliko napak skozi cel vikend...se mu vidi,da ne zaupa motorju...STO suveren v soboto(bolj vroče) na dirki anemičen...v živo na prvem S po ravnici je nezemljan...Ducatiji imajo v ovinkih širšo krivuljo... na ravnici najhitrejši...pohvale tudi BRA in BAU...CRT-ji katastrofa...tu nimajo kaj iskati...nevem kako se PET-u še da prenašati to blamažo...na koncu pa standardno žvižganje domačinov španski himni
lioon
04. 06. 2012 22.59
+1
Alcomp76
05. 06. 2012 06.05
Ianonne največji norc v Moto2, spominja na Simoncellija, ne popušča za centimer, gre na vse ali nič. Škoda da ni v poltovarniški Gresini Hondi namesto Pirroja al pa Bautiste.
12king12
04. 06. 2012 10.29
+6
po moje lahk drug let dovi kr računa na tovarniški motor ker spies je čedalje večje razočaranje za moštvo kot tudi za navijače yamahe
Torcida_Sandzak
04. 06. 2012 08.47
+7
Men je Dovi super dirkac in upam da bo kaksno zmagu osvoju letos...
Awesomedude
04. 06. 2012 08.44
+9
Mislim da je Yama napedila napako ker letos ni dala tovarniškega motorja Doviju.