MotoGP

Dovizioso: Konkurenca bo v Austinu v prednosti

Austin, 17. 04. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bliža se druga dirka letošnje motociklistične sezone. VN Amerik v Austinu bo preizkušnja na dirkališču, ki je letos prvič v motociklističnem koledarju. Pri ekipi Ducatija so pred dirko kar malce nemirni, saj drugače od nekaterih tekmecev steze v Teksasu ne poznajo.

Ducati je na prvi dirki sezone "podpisal" sedmo in osmo mesto in v taboru italijanskega motociklističnega ponosa z izkupičkom niso bili preveč zadovoljni. "Vsak začetek je težak. Na prvi dirki smo imeli kar nekaj nevšečnosti, zato smo lahko z rezultati kar zadovoljni. Nismo daleč od najboljših," je prepričan Italijan Andrea Dovizioso, ki napoveduje novo težko preizkušnjo za tabor Ducatija že ta konec tedna. "Obeta se zahteven konec tedna. Kot veste, drugače od nekaterih naših konkurentov mi proge v Austinu ne poznamo. Nismo še imeli priložnosti dirkati na njej, zato bo vsaj na začetku kar nekaj težav," je prepričan Dovizioso, ki si je doslej novo dirkališče ogledal zgolj na posnetkih.

Nicky Hayden in Andrea Dovizioso
Nicky Hayden in Andrea Dovizioso FOTO: Reuters
"Zdi se mi vse skupaj ogromno, vsaj na prvi pogled. Steza je razgibana, ne bom nam dolgčas," je za italijanski mediaset.it še povedal Dovizioso, ki upa, da bo Ducati po koncu tedna v ZDA še bližje najboljšim. Njegov kolega v ekipi Američan Nicky Hayden je spoznal novo dirkališče, ni pa steze preizkusil s tekmovalnim motociklom. "Prevozil sem stezo s cestnim ducatijem. Izjemno razgibano dirkališče je to, tako da bo zelo zanimivo. Upam na dober konec tedna," je povedal Hayden, ki je takoj po dirki v Katarju odletel na nekaj promocijskih sprejemov po Aziji, tako da je imel manj časa za pripravo na naslednjo preizkušnjo v Austinu. "Zame je dejstvo, da so v koledarju kar tri dirke iz ZDA uresničitev otroških sanj. Dal bom vse od sebe, da se domačim navijačem pokažem v dobri luči," je še povedal Kentucky Kid, kot pravijo Haydnu.

Dirko za VN Amerik boste lahko v živo spremljali na Kanalu A in VOYO, kjer si lahko ogledate posnetek izjemno zanimive VN Katarja. Ob tem lahko svoje jasnovidne sposobnosti preizkusite v naši nagradni igri in napoveste zmagovalca dirke v Austinu.

MotoGP
MotoGP FOTO:


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nastjamarko
17. 04. 2013 16.16
+7
Približno 24 sek. zaostanka za najboljšimi na zadnji dirki je res lep obet za prihodnje dirke. Ducati je žal šel na začetku. Vedno je lep začetek pol pa iz kroga v krog slabše. Gume se prehitro obrabljajo.
viking76
17. 04. 2013 18.07
+2
konkurenca bo še dolgo v prednosti pred tem italijanskim motogp sra....