MotoGP

Dovizioso: Cal je dirkal zelo agresivno!

Alcaniz, 30. 09. 2012 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski motociklist razreda motoGP Andrea Dovizioso (Tech 3 Yamaha) je preizkušnjo za Veliko nagrado Aragonije končal na 3. mestu. V zadnjih metrih ga je resno ogrožal moštveni kolega Cal Crutchlow.

Italijanski motociklist razreda motoGP Andrea Dovizoso (Tech 3 Yamaha) je dobil bitko za tretje mesto na dirki za Veliko nagrado Aragonije. V zadnjih metrih steze ga je resno ogrožal moštveni tekmec Cal Crutchlow, ki se je moral pozneje zadovoljiti s četrtim mestom. "Vedel sem, da Cal ne bo popuščal, ampak da bo dirkal agresivno. Storil je natančno to, v zadnjih metrih pa sem vendarle zadržal minimalno prednost,“ je po dirki dejal Italijan, ki bo v prihodnji sezoni dirkal pri tovarniškem moštvu Ducatija.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: Damjan Žibert

"Zadovoljen sem z razpletom. Vedel sem, da ne bo lahko, dirkaške razmere na stezi so bile izjemno zahtevne, a vseeno sem uspel zadržati tretje mesto, čeprav sta me ogrožala tako Ben Spies kot tudi Cal. Prijetno se je bilo bojevati z njim, na nekaterih ovinkih sem imel težave, ampak konstantno napredujemo in ob koncu smo dočakali tako želen zmagovalni oder,“ je še dodal popularni Dovi.

Dovizioso se je s tretjim mestom še bolj približal tretjeuvrščenemu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Caseyju Stonerju (Honda), ki pa bo na naslednji dirki že sedel na svojo hondo RC213V.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
30. 09. 2012 18.37
+5
cal je dobro dirkal, saj treba agresivno
50G
30. 09. 2012 16.57
+4
malo manj oglasov prihodnjič..hvala
FH540
30. 09. 2012 16.39
+7
bravo Dovi....