MotoGP

Doviziosa čaka operacija

Monza, 24. 11. 2012 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski motociklist razreda motoGP Andrea Dovizioso (Ducati) bo moral po testiranju v Jerezu in nastopu na preizkušnji, ki jo pripravlja Fundacija Marca Simoncellija, na operacijo desnega ramena, saj mu morajo kirurgi odstraniti kovinsko ploščico.

Motociklistična karavana razreda motoGP se te dni zabava v Monzi, med udeleženci šova pa je tudi Italijan Andrea Dovizioso, ki bo pri tovarniški ekipi Ducatija nasledil Valentina Rossija. "Dirkati s temi avtomobili je zares zabavno. Če bi me vprašali, ali pri dirkanju na štirih kolesih vidim kakšno negativno stvar, bi vam moral dejati, da jih ni. Morda le končna hitrost, ki ni primerljiva z motoGP. Kljub vsemu pa se da s pridom izkoriščati dirkaške izkušnje. Ne pri sami vožnji, ampak v mentalnem smislu. Vseskozi moraš čakati na priložnost in pritisniti na plin. Na začetku sem naredil napako, a bil zelo hiter v nadaljevanju,“ je videnje o dogajanju na reliju Monza povedal popularni Dovi.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: Reuters

O tem, da bi bil bitko z devetkratnim svetovnim prvakom, ne razmišlja, saj nima toliko izkušenj na relijih kot Rossi. "Valentino je bolj izkušen, dirkal je na številnih relijih, ampak poskušal se mu bom približati. V preteklosti sem se pogosto podal na kakšen reli, ampak ne na asfaltu,“ je dodal Italijan, ki čaka na testiranja v Jerezu, zatem pa se bo 2. decembra udeležil še dirke, ki jo prireja Fundacija Marca Simoncellija. "Poskušal sem sestaviti plan, kjer bi bile stvari zgoščene, saj bi rad preživel več časa s hčerko. Bržkone ga bom imel po 4. decembru, ko se vrnem z operacije, na kateri mi bodo odstranili ploščici iz desnega ramena, ki so mi jo vstavili po januarski nesreči. Prisiljen bom v počitek,“ je zaključil vedno nasmejani Italijan, ki komaj čaka naslednji test novega Desmosedicija.

NE ZAMUDITE: v nedeljo ob 12.25 bomo na Kanalu A EKSKLUZIVNO predvajali dokumentarni film o avstralskem motociklističnem šampionu Caseyju Stonerju, ki je po koncu letošnje sezone sklenil uspešno športno pot.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
24. 11. 2012 13.19
+2