MotoGP

Dirkača Honde komaj čakata Silverstone

Silverstone, 12. 06. 2012 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna se motociklistična karavana seli na Otok, kjer se bodo motociklisti v vseh razredih serije motoGP na dirkališču v Silverstonu pomerili na šesti dirki sezone.

Dirke v Silverstonu se izjemno veselita tudi dirkača Honde Casey Stoner in Dani Pedrosa, ki imata na to dirkališče izjemno lepe spomine, saj imata v lasti aktualna rekorda dirkališča.

Lahko Casey Stoner v Silverstonu pride še do svoje tretje zmage letos?
Lahko Casey Stoner v Silverstonu pride še do svoje tretje zmage letos? FOTO: Reuters

Avstralec Stoner je lani postavil najhitrejši krog dirkališča (2:02:020), Španec Pedrosa pa je leta 2010 postavil rekord dirkališča v doseženi najvišji hitrosti, svojo hondo je vozil s kar 323,9 km/h. "Komaj čakam dirko v Silverstonu. To je dirkališče, na katerem prav zares uživam. Ob tem si želim tudi, da bi dirkali po starem delu dirkališča, saj je novi odsek izjemno ozek. Nad drugim delom proge sem navdušen, je zelo hiter in tudi srce ti bije nekoliko hitreje kot na drugih dirkališčih. Testiranja v Kataloniji so pokazala napredek, a še vedno smo daleč stran od popolnosti. Upamo, da bo konec tedna minil v znamenju sončnega vremena in da se bomo lahko optimalno pripravili na izjemno pomembno dirko," je za uradno spletno stran motoGP.com povedal Stoner.

Njegov moštveni kolega Pedrosa je dirko v Silverstonu lansko leto izpustil zaradi zloma ključnice in tako bo motiv letos še toliko večji: "Dirko v Silverstonu sem lansko leto izpustil zaradi zloma ključnice in zato sem še posebej navdušen, da bom spet dirkal na tem dirkališču. To je izjemno hitro dirkališče, z veliko spremembami ritma in prav zato bomo morali poskrbeti za dobre nastavitve našega dirkalnika. V Angliji je vreme vedno izjemno nepredvidljivo in upam, da bomo letos srečni in dirkali v suhih razmerah."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VW ?ešky
12. 06. 2012 21.22
-1
Lorenzo bo zmagu :) GO LORENZO!!
hiterkstrela
12. 06. 2012 18.53
+2
morm ti dat plus, kr to je kr neko naladanje, kar sta fanta zapisala..... Al je kdo pomislo, da bosta napisala recimo tole: uh anglija, dež, skoz problemi, pol pa še jorge in rossi, da mi bo spet nerodno pred adriano. Naj gre vse kenguru poje, jest mam virus, moram domu!!!!
chiri
12. 06. 2012 22.26
+2
hiterkorossi Ta Ducati ne gre pa ne gre, verjetno je kriv potres, ker jaz sem vse naredil kot je treba je rekel Rozi.
KennyJR
12. 06. 2012 22.28
+3
kdo jih je lani vse skupaj za 15 sekund? a?
Attila Fti?ar
13. 06. 2012 10.21
-1
res je da je Stoner eden najhitrejših, in da mi je njegov stil vožnje najbolj všeč kljub temu da sem za Rossija. ampak treba priznat da je lani Honda bla daleč pred vsemi, letos ko so pa motorji nekje na enakem nivoju se pa z Lorenzom dajeta, kar je vsaj za mene malo bolj zanimivo kot pa tista prevlada od samega začetka sezone pa do konca.
španjolskasupast4r
12. 06. 2012 18.19
-3
:D a sloner komi čaka silverstone???buhhahhhaa