MotoGP

De Puniet v Motegiju testira suzukija

Le Mans, 20. 05. 2013 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski motociklist razreda motoGP Randy de Puniet bo v kratkem zapustil Le Mans in se odpravil v Motegi, kjer ga čaka testiranje novega Suzukijevega motorja. Vprašanje je, ali mu bo Aspar Martinez testiranja japonskega motorja dovolil tudi po dirki v Barceloni.

Francoski motociklist razreda motoGP Randy de Puniet se na domači preizkušnji v Le Mansu ni najbolje izkazal. Odstop je predstavljal boleč udarec za vse njegove privržence, ki so si privoščili vstopnico na tribuni kultnega dirkališča. A omenjeni je bil očitno z mislimi že drugje, saj ga že konec tedna v Motegiju čaka testiranje novega Suzukijevega motocikla, s katerim naj bi se Japonci vrnili med dirkaško elito. "Resnica je, da se bomo iz Le Mansa odpravili naravnost proti Motegiju, kjer me čaka testiranje novega Suzukijevega motocikla. Zame je to zelo dobro, saj bom hitro pozabil na dogajanje na domači dirki in začel misli usmerjati proti Mugellu,“ je dejal Francoz, ki je na drugi evropski dirki še drugič ostal brez točk.

Randy de Puniet
Randy de Puniet FOTO: Reuters

S tem, ko je spregovoril o sodelovanju s Suzukijem, je tudi potrdil, da se med njim in vodstvom ekipe nekaj 'plete'. Japonski predstavnik naj bi se vrnil na dirkališča 17. junija, ko bodo po dirki za VN Katalonije na sporedu testiranja. Eden izmed testnih dirkačev bo zanesljivo Nobuatsu Aoki, vprašanje pa je, ali bo De Puniet drugi. Aspar Martinez mu je namreč dovolil zgolj testiranja v Motegiju. Ob tem dodajmo, da je vse bliže sklenitvi dogovora z ekipo tudi Davide Brivio.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hondanaked
21. 05. 2013 14.48
+5
super bi blo ce bi iannone sedu na neki bolsega kot je duče ...
palmadijoko
22. 05. 2013 08.29
+1
Je izjavo, da zanj pride v poštev samo Ducati in le Ducati mu odpre novo dimenzijo vožnje. Sicer pa v istem moštvu najbolj prepriča Pirro pred obema.
Samsung Android
21. 05. 2013 14.14
+3
F1 bi se lahko marsikaj naučila
3r2wbt
21. 05. 2013 12.11
+12
Vsaka nova ekipa, ki s tovarniškim moštvom pride v MotoGP je še kako dobrodošla. Sedaj v bistvu v najvišjem razredu gledamo dirkanje samo petih motorjev, dve Hondi in tri Yamahe. Tudi Cructhlow vozi tovarniško. S poltovarniško takšnih rezultatov ne bi dosegal. Taktika, ki se je Japonci poslužujejo že najmanj 30 let. Navidezno ena tovarniška ekipa, realno pa tudi v poltovarniškem moštvu še en konkurenčen, enak motor. Vse drugo je nekonkurenčno. Zakaj, bi se dalo razpravljati. Dejstvo je, da so ostale ekipe, vključno z Ducatijem ta trenutek nekonkurenčne. Svetel trenutek se je delno za Italijane pokazal na zadnji deževni dirki v Le Mansu. Mislim, da je bilo bolj naključje in sreča mokrega asfalta, kot dokaz napredka. Za kaj takega bo potrebno konstantno formo pokazati še na prihajajočih dirkah. Da se razumemo, nisem proti nobenemu, vendar rezultati govorijo drugače, kažejo realno sliko. Sem prvi, ki bi rad videl, da so vsi konkurenčni in, da o zmagah odločajo samo in edino dirkači. CRT motorji so nepotrebni in so izhod v sili, ki ga je Dorna ponudila, da se po stezi ne bi vozilo samo deset motorjev. Boljše bi bilo, da jih sploh ne bi bilo, ker predvsem na štartu in do polovice prvega kroga samo delajo napoto in "ogrožajo" ostale, tovarniške dirkače. Ali pa bi uvedli samostojno kategorijo. Prihod Suzukija je dobra novica. Še najbolje bi bilo, da bi ga vozil Pol ali pa kar oba brata Espargaro. Imata pristop zmagovalce, se pravi, da si želita voziti na prvem mestu. To MotoGP potrebuje in Suzuki lahko ponudi konkurenčen materijal.
lioon
21. 05. 2013 18.43
Si se mal zmotu. Lorenzo vozi z novo šasijo medtem ko ima Cal še staro in bohve kdaj jo bo dobil za stestirat :) Bo kr poltovarniška Yamaha. Pa brez skrbi da Cal še dolgo ne bo videl seamless menjalnika po tem ko ga dobita Rossi in Lorenzo. Pa če se spomneš lani, sta si morala tako Dovi kot Cal kupiti nov sprednji zavorni kit s svojim denarjem. Nevem zakaj je vedno treba diskrediterat ostale dirkače...svašta res. Z ostalim delom komentarja se pa strinjam.
3r2wbt
22. 05. 2013 07.42
+3
Zgodbe o (pol)tovarniških motorjih so že znane in imajo zelo dolg rep. Kdo s kakšno šasijo vozi, zagotovo ne Honda ne Yamaha ne bosta javno oznanili. Vsi proizvajalci prodajajo takšne ali drugačne zgodbe, resnica pa je dostikrat drugačna. Le na podlagi rezultatov lahko, mi navadni smrtniki, sklepamo, kakšne motor kdo vozi. Zagotovo ne ti ne jaz nimava pojma kakšne motor točno Cructhlow vozi. Na podlagi rezultatov in časov na pisti, sklepam, da tovarniškega. S poltovarniškim se ne bi vozil, ne on ne kdo drug, tam kjer se. MotoGP intenzivno spremljam že najmanj 34 let in Japonci se takšno taktiko gredo od časov, ko so prvič premagali Italijane. Trdiš, da vozi na stari šasiji. Pa brez zamere. Si jo videl? Ali to sklepaš le na podlagi tistega, kar dirkač in proizvajalec povesta?! Imam prijatelja, ki je še lani šraufal v ekipah SBK, Yamahi in Ducatiju. Poleg Pelegrinija, ki ga tudi bežno poznam, je bil edini Slovenec, ki mu je uspelo priti, bodisi v SBK ali MotoGP. Če se boš pozanimal za koga greš, boš hitro ugotovil. Trenutno zaradi šparanja pri vseh ekipah, ni več del cirkusa SBK. Mi je marskiaj povedal, kako svari stojijo. Ne verjemi vsega, kar "trobijo" v posameznih ekipah. Gre za podobno taktiko kot v vseh športih. Nasprotniku ne razkriti vseh kart in adutov, ki jih boš uporabljal na tekmi v našem primeru dirkah. LP
lioon
22. 05. 2013 10.31
Verjetno res, ampak glede na to, da Crutchlow pojamra za vsako stvar, ki jo ima oz. nima....potem ni lih težko sklepat. Skoraj vsak teden jamra česa nima itd ;) Vrjamem pa da se grejo take igrice, to je v vseh športih ;)
Samsung Android
21. 05. 2013 12.03
+3
To mi deli loh b om šel s suzukijem na Brno v Suzuki kapci, pa ne bo zgledal čudn :):)
lioon
21. 05. 2013 00.48
+7
Randy je že na testih takoj po sezoni 2011 dokazal, da je bil tisti Suzuki, ki ga je vozil Bautista, konkurenčen. Če me spomin ne vara, ga je spravil tam okoli 5. mesta in po zgolj enem session-u. Randy si zasluži Suzukija, zraven bi pa utaknil še Espargaroja ali Cructhlowa.
Mitutoyo
21. 05. 2013 08.40
+8
Espargaro se naj zdej spoka na Yamaho, če že tko sili tja,Cala pa na Suzukija.
off the road
21. 05. 2013 17.39
+3
Skor ne morem verjet, da je multitoyo enkrat pametno komentiral.
lioon
21. 05. 2013 18.38
+1
No jst sm mislil Aleixa in ne Pola....Pol naj bi prišel v Yamaho, njegov mlajši brat ;)
Borut Kopina
20. 05. 2013 22.22
+5
Cala in Espargaroja na SUZUKIJA
palmadijoko
21. 05. 2013 13.05
+3
To bi bil dvojec za Suzuki, sam še Kawasaki bi mogu pridt nazaj, potem bi dobili še eno dobro ekipo z vsaj dvemi mesti za dva konkurenčna dirkača. BMW zgleda, da dost ne zanima to prvenstvo.
Aleister
20. 05. 2013 19.51
+1
drgač naj bi bilo že domenjeno tudi glede testa v barceloni, ni pa še potrjeno... bomo videli... upam pa, da se bo projekt izkazal za konkurenčnega!!
DeBill
20. 05. 2013 19.01
+18
Še Kawasaki in BMW, da bo na startu MotoGP 6 tovarniških in 6 poltovarniških ekip.
lovilecsanj
20. 05. 2013 18.52
+14
mi je vsec, da se suzuki vraca.