MotoGP

De Puniet in Espargaro k Asparju

Pariz, 28. 11. 2011 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski motociklist Randy de Puniet in Španec Aleix Espargaro bosta v novi sezoni razreda motoGP dirkala za ekipo Aspar. Nad predstavljenim programom moštva Jorgeja "Asparja" Martineza sta navdušena.

Francoz Randy de Puniet in Španec Aleix Espargaro sta dočakala sedež motoGP za novo sezono. Z novim motociklom si želita izkoristiti ponujeno priložnost moštva Aspar, kako visoko lahko posežeta, pa bodo pokazala že prva testiranja. Ta hip je za omenjeni dvojec najpomembnejše, da imata za novo sezono zagotovljen sedež.

Randy de Puniet
Randy de Puniet FOTO: Reuters

De Puniet je del elitnega motociklističnega razreda od leta 2006, po dirkanju za Kawasaki, LCR Hondo in Pramac Ducati pa bo to njegova četrta ekipa. Na testiranjih v Valencii je sicer preizkusil suzukija, a je ekipa kasneje sporočila, da se začasno umika iz karavane. "Vesel sem, da se vračam k ekipi Aspar, s katero sem sodeloval že v letu 2005, takrat v četrtlitrskem razredu. Lepi spomini me vežejo na tisto leto. Z novim motorjem in vrhunsko ekipo si bomo zastavili smele načrte," je povedal Francoz.

30-letnik je bil že po testiranjih Suzukijevega CRT-ja navdušen nad zmogljivostjo motocikla, prvih preizkušenj z Asparjem pa se neskončno veseli: "CRT je prihodnost razreda motoGP in vem, da nas čaka ogromno dela, za katerega verjamem, da bomo ustrezno nagrajeni. Cilji za naslednjo sezono so povezani s kar najhitrejšo aklimatizacijo med elito, naša želja pa je, da bi se lahko v kratkem kosali z najboljšimi."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapy8
28. 11. 2011 17.09
+3
Dober ,da ste napisal ,da bo Aspar dirku z Aprilinim motornim agregatom !
erlapsus
28. 11. 2011 11.26
+4
Suzukijevega CRT-ja??...Nisem vedel,da je Bau lani dirkal s CRT-jem...:)))
Matevž Baš
28. 11. 2011 14.32
+1
crt suzuki je motor med moto gpjem in superbikom tko da to ni isti motor k ga je bau vozu ;)
Attila Fti?ar
28. 11. 2011 18.52
+2
Matevž Baš ja ampak je DePuniet testiral istega suzukija kot ga je vozil Bautista tako da to z CRTjem vseeno nebo držalo ;)