MotoGP

Crutchlowu prekipelo: Zakaj bi ostal?

Brno, 25. 08. 2012 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški motociklistični dirkač serije motoGP Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) je na prizorišču 12. dirke sezone jasno povedal, da ga poltovarniška moštva in skromen zaslužek ne zanimajo več.

Angleški motociklist poltovarniške Yamahe Cal Crutchlow je na zadnjih dirkah nekoliko zaostal za pričakovanji. Kljub vsemu je verjel, da si bo v kratkem zagotovil kakšen tovarniški sedež za prihodnje tekmovalno leto, potem ko z Ducatijem ni našel skupnega jezika, za nameček pa bo tam v prihodnje dirkal njegov moštveni kolega Andrea Dovizioso. A Crutchlow je sit čakanja na pravo priložnost, konkretno pogodbo in tovarniški motor, s katerim bi lahko ogrozil najboljše.

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: Reuters

Izbruh vsega, kar ga "muči" zadnje dni, pa se je zgodil v Brnu. Ob prihodu na preizkušnjo za VN Češke je namreč navzočim novinarjem zaupal, kam se nagiba, ko gre za njegovo dirkaško prihodnost: "Nimam izbire. Ne bom ostal v omenjeni seriji in služil tudi 40-krat manj kot konkurenti. To je povsem preprosto. Ne zanimajo me bitke za četrto, peto in šesto mesto. Zanima me dirkanje za zmagovalni oder, a tako pač je, če se meriš s tistimi, ki se naokoli vozijo z limuzinami. Jaz te možnosti pač nimam. Situacija se je še nekoliko poslabšala, ne z moje strani, ampak zasebna moštva enostavno niso sposobna, da bi zadeve premaknila na bolje. Dnevi, ko sta se v zasebnih ekipah cedila med in mleko, so mimo. Zakaj bi ostal, ko pa lahko grem drugam in tam zaslužim dostojen denar in bijem bitko za naslov prvaka?"

Cruthlow je očitno jezen na cel svet, predvsem pa je z novim izpadom dal prav vsem vedeti, da ga dirkanje na tej ravni ne zanima več. "Ne dirkam za denar. Dirkam zato, da bi zmagal. Herve Poncharal in moštvo Tech 3 mi ne moreta zagotoviti tovarniškega motorja. S satelitom ne moreš zmagati. Ne govorim, da bi zmagoval s tovarniškim motorjem, ampak želim pojasniti, da bi imel z njim vsaj možnost zmagati. Ne govorim o denarju, ampak bi bil že čas, da si zagotovim eksistenco. Lahko se vrnem v superbike, kar bi pomenilo dober zaslužek, dober motor in vnovično možnost za zmago. Tako na dirkah kot tudi v prvenstvu. Imel bi vsaj možnost. Pretehtati moram ponudbe in se odločiti kako naprej. Ta vikend se o tem ne bom odločal," je zaključil brezkompromisni Anglež, ki mu je pri Tech 3 Yamahi očitno prekipelo.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik487511
25. 08. 2012 13.22
+2
Itak je malo dolgočasen moto gp zadnje čase. Ekipe bi morale biti bolj izenačene. Moto2 je dober primer. Aja, pa odkar ima pop tv/kanal A prenose, je stoner glavna tema športnih novic. Dajte, ne se hecat no...
Ryuk123
25. 08. 2012 13.28
+2
Se ne gre nč zamert , pr nogometu je pa stalnica real,barcelona naveza , pr "znanih" pa sam Kim Kardasian , jz sm se že sprjaznu s tem... Drgač pa ja moto 2 je letos bomba
pinocio
25. 08. 2012 14.02
+1
pa f1 alešič in mihael benz nevzdržno še vedno
Sodnik_Kriv
25. 08. 2012 13.15
+0
Ga popolnoma razumem ducati mu je vseskozi oblubljal sedež na koncu ga je dobu nekdo tretji! na poltovarniških motorjih prav on največ pokaže! škoda ga je!
duce749
25. 08. 2012 15.14
+2
eni bolš da se držijo nogometa,ker kvasijo neumnosti ko debatirajo o drugih stvareh
lioon
25. 08. 2012 12.45
+9
Najprej naj prehiti moštvenega kolega potem pa naj bo glasen....Sicer pa bohve od kje je tale članek spet delno prekopiran in dodelan.
TECH3
25. 08. 2012 14.59
+1
F-side
25. 08. 2012 12.42
+8
Crutchlow je že podpisal s Tech 3, 2sedež bo pa pripadel Bradleyu Smithu