MotoGP

Crutchlowov trud poplačan: Z motorjem sva na 'ti'

Losail, 08. 04. 2012 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvo startno vrsto pred uvodno dirko sezone razreda motoGP za VN Katarja si je privozil Cal Crutchlow. Anglež meni, da je dobra predstava posledica vrhunskega dela v zadnjih šestih mesecih.

Angleški motociklist Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) bo dirko razreda motoGP za VN Katarja začel v prvi startni vrsti, kjer mu bosta družbo delala najhitrejši iz kvalifikacij Jorge Lorenzo (Yamaha) in svetovni prvak Casey Stoner (Honda). Crutchlow je v lanski sezoni le enkrat v kvalifikacijah resnično opozoril nase, in sicer s šestim startnim položajem.

Cal Crutchlow se je izkazal v kvalifikacijah pred uvodno dirko sezone.
Cal Crutchlow se je izkazal v kvalifikacijah pred uvodno dirko sezone. FOTO: Reuters

Letošnji izjemni začetek sezone pa je po njegovem prepričanju posledica dobro opravljenega dela v zimskih mesecih. Izboljšal je tehniko vožnje, inženirji moštva pa so pripravili izjemno dober motor, ki je na večernih kvalifikacijah na dirkališču v Losailu deloval brezhibno. "Lepo je biti v takšni družbi. Dolga pot je do prve startne vrste,“ je po koncu kvalifikacij povedal Britanec in nadaljeval: "Vedel sem, da tako naporne sezone, kot je bila lanska, letos ne bo. Ukvarjali smo se z vsem drugim, le z dirkanjem ne. Letos je drugače. Tudi težav z gumami, ki so nas pestile lani, ni. Ekipa je v zimskih mesecih opravila izjemno delo, tudi sam sem odpravil številne dirkaške pomanjkljivosti, z letošnjim motorjem pa sva že na 'ti'. 1000-kubični motocikel je dober in uživam v vožnji. Menim, da je prva startna vrsta nagrada za dobro delo v zadnjih šestih mesecih.

Njegov moštveni kolega Andrea Dovizioso je kvalifikacije končal na 6. mestu. Ob tem dodajmo, da se današnji motociklistični dan na voyo.si začne že ob 17. uri, ko bo na sporedu ogrevanje pred dirko v elitnem razredu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
08. 04. 2012 15.31
+1
upam, da se cal ne zažene preveč, ker se kr bojim, da nebo naredil kakšne traparije...
KAWZX
08. 04. 2012 14.25
pomoje bo kar odstopu k bo tako surlo stegnu,drugac pa upam da bi dosegu čim boljši rezultat
hiterkstrela
08. 04. 2012 11.39
+5
ka bo rossi dans stisno kerga al ne?
KennyJR
08. 04. 2012 15.30
+1
Perac 46
08. 04. 2012 10.00
+15