MotoGP

Crutchlow zanimiv tovarniškemu moštvu Yamahe?

Jerez, 23. 04. 2012 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški motociklist Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) je s 4. mestom na dirki za veliko nagrado Katarja navdušil predvsem šefe tovarniškega moštva Yamaha, ki že razmišljajo o tem, da bi ga v prihodnji sezoni povabili k sodelovanju.

Prijetno presenečenje uvodne preizkušnje svetovnega prvenstva v razredu motoGP je bil Britanec Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha), ki je po izjemni bitki z moštvenim kolegom Andreo Doviziosom vendarle dirko končal na 4. mestu. Lani je lahko o takšnih dosežkih le sanjal, letos pa se zdi, da je dobro delo obrodilo sadove in na naslednjih preizkušnjah ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi se Crutchlow zavihtel celo na zmagovalni oder.

Cal Crutchlow naj bi bil zanimiv predvsem vodstvu tovarniške Yamahe.
Cal Crutchlow naj bi bil zanimiv predvsem vodstvu tovarniške Yamahe. FOTO: Reuters

"Gremo korak po korak, ničesar ne želim prehitevati. V karavani je veliko dobrih dirkačev, blizu smo drug drugemu, že najmanjša napaka pa lahko spremeni marsikaj. V prvi vrsti je treba biti osredotočen na dirkanje, na naslednjo preizkušnjo v Jerezu, potem pa bomo videli, česa smo dejansko sposobni. Rezultat je treba nadgrajevati in le veliko treninga je recept za še boljše nadaljevanje sezone," je pred potjo na Pirenejski polotok dejal 26-letnik iz Coventryja. Ravno z dobro predstavo na dirki za veliko nagrado Katarja naj bi naredil največji vtis na šefe tovarniškega moštva Yamahe.

Po koncu sezone mu namreč poteče pogodba z moštvom Tech 3 Yamaha in selitev po zelo dobri predstavi v Losailu ne bi bila nobeno presenečenje. "Nisem edini, ki mu po koncu letošnje sezone poteče pogodba. Dejal sem, da je v karavani veliko izjemnih dirkačev, zato o tem nima smisla govoriti. Moja naloga je dobro dirkanje, o drugih temah pa bomo govorili po izteku pogodbe," je še dodal Anglež, ki ima izjemnega konkurenta v bitki za boljši sedež že v moštvenem tekmecu Doviziosu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
25. 04. 2012 17.51
Predvidevamo pa lahko,da sta lahko oba (Cal in Dovi) vsaj potencialna kandidata za tovarniško moštvo Yamahe.Oziroma tisti,ki bo boljši od obeh na koncu sezone.V bistvu ne bi bilo nemogoče,saj Cal in Dovi že vozita Yamahine motorje,torej s privajanjem ne bi bilo težav. Govora je seveda o Spiesovem mestu v tovarniškem moštvu....sploh,če tudi letos ne bo pokazal boljših in predvsem bolj konstantnih predstav.In če se bo uvrščal na dirkah za Tech 3 ekipo.
španjolskasupast4r
24. 04. 2012 09.02
+0
a to se govori sam po eni dirki?dovi mu bo dau vetra
rko
23. 04. 2012 22.01
-12
V GPJU NI ŠE NIČ POKAZAL... KAR POČASI
hiterkstrela
24. 04. 2012 08.30
-5
točno tako..... Kolko stopnič je že dosegel???