MotoGP

Crutchlow: Počutil sem se fenomenalno!

Barcelona, 02. 06. 2012 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkač poltovarniške Yamahe Cal Crutchlow je v kvalifikacijah dirke razreda motoGP za VN Katalonije še enkrat potrdil svoj izjemen dirkaški talent. Tretjič letos bo preizkušnjo začel iz prve startne vrste.

Britanski motociklist razreda motoGP Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) si je tretjič v letošnji sezoni privozil prvo startno vrsto, v kvalifikacijah pred preizkušnjo za VN Katalonije, pa sta ga prehitela le svetovni prvak Casey Stoner (Honda) in vodilni v skupnem seštevku elitnega razreda Jorge Lorenzo (Yamaha). "Zelo sem srečen, ker sem si vnovič zagotovil prvo startno vrsto. Kljub temu da šele drugič dirkam tu, sem se na stezi počutil fenomenalno. Vedel sem, da sem lahko konkurenčen, ampak nisem bil prepričan, da smo tako hitri. Ekipa je spet opravila izjemno delo in še enkrat se je izkazalo, da imamo surovo hitrost in konstantnost, tako da se nedeljske dirke zares veselim,“ je po odlično odpeljanih kvalifikacijah povedal Britanec.

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: Reuters

Motociklist iz Coventryja je tako še enkrat v letošnji sezoni potrdil izjemen dirkaški talent, ki se dopolnjuje z dobrim materialom Yamahe. "V kolikor bodo vremenski pogoji takšni, kot so bili v kvalifikacijah, lahko pričakujemo izjemno zahtevno dirko. Zjutraj sem preizkusil staro, mehkejšo različico gume in bil zelo hiter, zato mi je bilo jasno, da bom z novo gumo še hitrejši. Našli smo prave nastavitve, počutil sem se dobro in tega si želim tudi na dirki,“ je še dodal četrtouvrščeni dirkač v skupnem skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda motoGP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.