MotoGP

Crutchlow: Moram dobiti dovoljenje za nastop v Assnu

Assen, 27. 06. 2012 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski dirkač Cal Crutchlow si prizadeva, da mu bodo tudi tokrat zdravniki dali zeleno luč za nastop na dirki VN Nizozemske. Dirkač poltovarniške Yamahe je kljub poškodbi na zadnji dirki dosegel odlično šesto mesto.

Dirkač poltovarniške Yamahe Cal Crutchlow v razredu motoGP si je 17. junija na prostem treningu za VN Velike Britanije v Silvertsonu pri padcu nekoliko težje poškodoval gleženj, a kljub omenjeni poškodbi so mu zdravniki tik pred domačo dirko dovolili nastopiti. Odlični britanski dirkač si je privozil odlično šesto mesto. "Če sem dobil dovoljenje v Silverstonu, ga bom dobil tudi na naslednji dirki, razen če bi potreboval operacijo – toda operacije ne bo," je povedal Crutchlow, ki se ni odločil za operativni poseg, zato je prepričan, da bo konec tedna dobil zeleno luč za VN Nizozemske.

Cal Crutchlow je na zadnji dirki kljub poškodbi osvojil šesto mesto.
Cal Crutchlow je na zadnji dirki kljub poškodbi osvojil šesto mesto. FOTO: Reuters

"Zdravniki so mi rekli, da lahko operirajo in privijejo vijak, toda v soboto sem obiskal specialista, ki meni nasprotno, da bo to moje stanje le poslabšalo." Namesto da bi prestal operacijo gležnja, se Crutchlow pospešeno zdravi na otoku Man, preden bo odpotoval v Assen. "Zdravniki so mi prepovedali obremeniti nogo v naslednjih osmih do desetih tednih. Toda zame kot tipičnega dirkača to pomeni osem do deset ur. Gre za težji zlom. Gleženj je zlomljen v notranjosti in izpahnjen. Počivati moram, da se lahko noga čim bolj pozdravi. Potrudil se bom, da se v Assnu vrnem močnejši. Rezultat v Silverstonu mi vliva pogum, saj sem bil hiter kot drugi kolegi," je zaključil trenutno četrti dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu motoGP.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
28. 06. 2012 10.07
nimaš kja, ma dirkaško dušo, in tak je prav ))
duce749
28. 06. 2012 00.02
+0
lorenza so z vezicam prpel na motor,do motorja se je pa prpelu na vozičku
mmaattiicc
27. 06. 2012 20.01
+0
Če se ta ne bo nič naučil iz teh svojih poškodb ne bo več dolgo v paddocku...
abc123def456
27. 06. 2012 19.26
+4
g. crutchlow se ne ve, da ima samo po en levi in desni glezenj na razpolago do konca zivljenja. po dirkanju ga bo zelo drago stalo.