MotoGP

Crutchlow: Moral bi biti na zmagovalnem odru

Assen, 01. 07. 2012 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski dirkač razreda motoGP Cal Crutchlow je na VN Nizozemske znova 'vstal od mrtvih' in se z repa kolone prebil na končno peto mesto, a če ne bi na začetku dirke zapeljal s steze, bi lahko končal še veliko višje.

Cal Crutchlow se je v prvem ovinku komaj izognil nesreči, v kateri je Alvaro Bautista s seboj v pesek odnesel Jorgeja Lorenza, in se je zapeljal s steze. Nato je nadaljeval s povsem zadnjega mesta, a se uspel z odlično prestavo prebiti celo med najboljših pet. Britanec je tako v Assnu ponovil odlično predstavo iz Silverstona, ko se je iz ozadja z zlomljenim gležnjem uspel zavihteti na šesto mesto. Dirkač moštva Tech 3 Yamaha je prepričan, da bi se na VN Nizozemske, če ne bi že na začetku dirke letel s steze, lahko na koncu skupaj z Benom Spiesom in Andreo Doviziosom boril za končno tretje mesto.

Cal Crutchlow se je na VN Nizozemske v ospredje znova prebil iz ozadja.
Cal Crutchlow se je na VN Nizozemske v ospredje znova prebil iz ozadja. FOTO: Reuters

"Sem precej jezen, saj bi se lahko boril za stopničke, če ne bi v prvem krogu zapeljal s steze. Andrea je opravil odlično delo in si zasluži tretje mesto, a jaz bi moral biti tisti, ki je stal na stopničkah. Imel sem odličen tempo, a zaradi izleta s steze sem bil povsem zadnji. Letos sem imel veliko slabih startov in ko mi končno eden uspe, se v prvem ovinku zapletem v zmešnjavo. Roko na srce, sem imel veliko srečo, saj sem bil tudi skoraj sam udeležen v nesreči, kar bi bila katastrofa za moj gleženj, ki po Silverstonu še ni 100-odstotno nared. Bil sem dovolj hiter, da bi lahko bil na stopničkah in sem razočaran, da mi to ni uspelo. Vem, kje bi moral biti, a za nami je znova zelo slab konec tedna, kljub temu pa sem končal kot peti, tako da vse skupaj ni popolna katastrofa," je za portal motorcyclenews.com povedal Crutchlow.

Britanec, ki je znan tudi po tem, da je brez dlake na jeziku, je bil za konec kritičen glede poteze Alvara Bautiste, zaradi katere bo slednji dirko za VN Nemčije začel z zadnjega mesta: "Vsi delamo napake in nihče ni popoln, a treba je biti previden, saj lahko takšna stvar konča dirkačevo kariero. Kazen je upravičena. Le to je sreča, da v nesreči ni bilo udeleženih več dirkačev, saj bi se to lahko kmalu zgodilo. Moral sem zapeljati s steze, da sem se nesreči izognil, tako da mi je vseeno pokvarila konec tedna. Nisem srečen, saj je za vse kriv zgolj on in nihče drug."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kalinny
01. 07. 2012 17.37
+3
Pa ne Hector Barbera, ampak Alvaro Bautista!! Crutchlow je itak deb1l, če če če če... ja če bi jz 5ko obrkožu na loteriji bi tudi dobil loto... mislem brezvezne buta
KiNgKoNg
01. 07. 2012 16.44
+11
40 novic o MotoGP, danes pa finale Eura. Aja, za Euro prenose nimate pravic, pardon.
tedo974P8medo
01. 07. 2012 19.04
+2
Sem prej napisal, pa mi je ljubljeni admin spet zbrisal, da bi si lahko pri odločanju za nakup katerih športnih dogodkov pomagali s štetjem komentarjev. V člankih o moto gp jih ni skoraj nič, v nogometnih pa povprečno vsaj 100.