MotoGP

Crutchlow bo moral na debi v Argentini še počakati

Buenos Aires, 23. 04. 2014 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleški motociklist Cal Crutchlow (Ducati) bo moral zaradi poškodbe desne rok izpustiti dirko za Veliko nagrado Argentine. Nadomestil ga bo Ducatijev testni dirkač Michelle Pirro.

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: Reuters
Motociklistična karavana serije motoGP je že prispela v Argentino, kjer bo na sporedu tretja dirka letošnje sezone, med dirkači, ki bodo nabirali točke pa ne bo poškodovanega Cala Crutchlowa. Dirkač Ducatija si je namreč v Austinu poškodoval prst. Eden redkih dirkačev, ki že poznajo dirkališče Termas de Rio Hondo, bo tako izpustil dirko.

"Zelo sem žalosten, saj sem primoran zaradi poškodbe, pustiti ekipo na cedilu. Veselil sem se argentinske preizkušnje," je dejal Britanec in nadaljeval: "V torek sem imel dodatna slikanja, zdravniki so zaključili, da prst še naprej ni na svojem mestu, zato ga je dr. Chao pričvrstil z vijakom. Žal čutim preveč bolečine v desni roki, členki me zelo bolijo, zato nisem v stanju dirkati konec tedna. Vračam se v Veliko Britanijo, kjer bom nadaljeval z rehabilitacijo in upam, da bom do preizkušnje v Jerezu pripravljen!"

Nadomestil ga bo testni dirkač Ducatija Michelle Pirro.

Pasica motoGP (VN Argentine)
Pasica motoGP (VN Argentine) FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
24. 04. 2014 00.56
+1
Dirkališče v Argentini bo za večino dirkačev neznanka saj lani tam ni bilo dirke. Je pa nekaj dirkačev lani v juliju tam imelo dvo-dnevno testiranje steze.To so bili Stefan Bradl, Alvaro Bautista, Hector Barbera in Cal Crutchlow. Slednji bo tako vsaj posredno prisoten na tekmi, saj je lani na tej stezi testiral še Tech3 Yamaho. In njegove lanske podatke za nastavitve bo moštvo Yamahe uporabilo za letošnje osnovne nastavitve za M1 motocikel. Seveda bo Honda verjetno storila podobno in uporabila lanske podatke Bradla.
popstarr
23. 04. 2014 22.57
+3
Z enotno elektroniko se je začela rušit stara F1, vsaj zame osebno. Zdaj pa smo tam kjer smo, glas kot moja kosilnica za travo, gume, ki se razpadejo po petih krogih, nenormalne kazni za vsako prehitevanje z dotikom, prehitevanje na tipke, kot pri Need for speed. Upam, da dorna ne bo šla po taki poti. Ja Honda ima prav, zakaj bi jim drugi nekaj na silo vgrajevali v njihov motor. Na podlagi česa bojo potem dobili podatke za razvoj serijskih motorjev, če gledamo motocikel narejen kot celoto? Mislim, da bi vsa moštva morala tako mislit, Suzuki in Ducati pa naj se kar potrudita, to z dvojnimi merili je tudi ena otročja komedija.
Omen3
23. 04. 2014 22.28
+3
Znanih je nekaj več podrobnosti o vstopu Suzukija v MotoGP leta 2015. Kljub prvotnim drugačnim napovedim Dorne bo moštvo Suzukija vendarle nastopalo v MotoGP kot tovarniško moštvo. Imeli pa bodo ugodnosti odprtega razreda (24 litrov/dirko, 12 motorjev na sezono ki jih lahko razvijajo med sezono, možnost testiranj in večji izbor gum) in svojo elektroniko. Te ugodnosti bodo veljale samo za sezono 2015. Za sezono 2016 pa je že potrjena enotna elektronika MM pod okriljem Dorne. (A se kdo še spomni kaj je obljubljaj Shuhei Nakamoto v primeru enotne elektronike….odhod Honde iz MotoGP…..bomo videli kako se bo stvar razpletla). S temi ugodnostimi za povratnika v MotoGP Dorna želi, da bi Suzuki hitreje postal konkurenčen ostalim moštvom.
mzurry
23. 04. 2014 20.09
+1
Bo sel po sledeh spiesa......
nastjamarko
23. 04. 2014 17.57
+0
Ma ka jamra, mislm da je še vesel ,da nou rabu na tej kanti sedet k jo je itak že zbrcal.