MotoGP

Crutchlow: Blizu Marcu ni šlo ...

Sachsenring, 15. 07. 2013 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški motociklist razreda motoGP Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) je po drugem mestu na preizkušnji za VN Nemčije priznal, da zmage Marca Marqueza (Honda) ni bilo možno ogroziti.

Motociklistična karavana razreda motoGP se iz Nemčije seli v Združene države Amerike, kjer bodo poskušali dirkači dobro pripravljenost iz Sachsenringa prenesti na dirkališče Laguna Seca. Med njimi bo zanesljivo tudi Španec Jorge Lorenzo, ki je po vnovični operaciji že napovedal prihod v ZDA, eden tistih, ki bo poskušal izkoristiti njegovo ne najboljšo pripravljenost, pa je dirkač poltovarniške Yamahe Cal Crutchlow.

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: Reuters
Britanec je v Nemčiji izkoristil odsotnost svetovnega prvaka in Danija Pedrose ter preizkušnjo končal na visokem 2. mestu. "Lepo je biti vnovič na zmagovalnem odru. Zelo naporna dirka, kjer je do izraza prišla dobra kondicijska priprava,“ je dejal dirkač iz Coventryja in nadaljeval: "Kljub dvema nesrečama sem se počutil dobro, bil sem hiter, v bitki z Valentinom pa sem bil uspešnejši. Uspelo mi je privoziti še ene stopničke ekipi, po dobrem startu pa sem poskušal kar se da dolgo biti bitko z najhitrejšim. Marc je bil tokrat pač razred zase. Motor je na začetku delal dobro.

Drugače pa je bilo v nadaljevanju, ko nekdanji dirkač serije superbike ni več uspel držati priključka z Marquezom: "Motor je deloval perfektno, z Valentinom sva se trudila, a blizu Marcu ni šlo. Prav ničesar nisem mogel storiti v bitki z njim. Ni naredil niti ene same napake, nadziral je dirko od starta do cilja, njegova zmaga pa je popolnoma zaslužena. Zdaj nas čaka Laguna, kjer bomo naredili vse za zmagovalni oder, morda pa celo dočakamo prvo zmago.

Pasica motoGP (teden, ko je dirka)
Pasica motoGP (teden, ko je dirka) FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomzy206
15. 07. 2013 22.43
ve mogoce kdo kaksen model ocal noci Crutchlow? lahko tudi link Hvala!
YAMAR
15. 07. 2013 16.27
+2
MITUTOYO BI TI POVEDOV KAJ SI SAM ME KENSLAJO.LP
YAMAR
15. 07. 2013 16.20
+1
mitutoyo strokovni komentator moto gp.ful si car. opusak en! GO ROSSI!
mikeTHEbike
15. 07. 2013 11.57
+3
Med njimi bo zanesljivo tudi Španec Jorge Lorenzo, ki je po vnovični operaciji že napovedal prihod v ZDA, Resno??? nisem vedel.....
mikeTHEbike
15. 07. 2013 13.49
+1
Sicer pa sem lani imel tolk za povedat cez cal a, pa je letos čist raztural!!! Če ne prej, jih bo v silverstonu raztrgal.....
of the road
15. 07. 2013 11.39
+7
Samo da ne bo naslednje leto šel na ducatti. Kot je rekel Kržišnik, uničevalci talentov!
3r2wbt
15. 07. 2013 10.29
+7
Crutchlow je postal konkurenčen dirkač na konkurenčnem motorju. Že večkrat sem napisal, da glede na rezultate, vozi tovarniški oziroma enakovreden motor. Tovarniški ali poltovarniški motor niti ni pomembno. Važno je le, da je konkurenčen. S pravim poltovarniškim motorjem je nemogoče biti enakovreden. Na uradni strani MotoGP je za vsak trening in dirko urejena natančna analiza posameznih krogov, najviša, povprečna hitrost, časi kroga, posameznih odsekov idr.. Natančen vpogled tudi nepoznavalcu pokaže, da so časi Yamah, Lorenza, Rossija in Crutchlowa približno ali skoraj enaki. Le časi Smitha se nekoliko razlikujejo in sicer so malce slabši. Seveda bi se o tem dalo debatirati. Je večji, manjši, težji lažji, se šele privaja, že obvlada, je rookie ali veteran v najvišjem razredu itd.. Crutchlow, ne katerikoli drug dirkač z res poltovarniškim motorjem ne bi dosegal teh rezultatov. Pri tako izenačeni konkurenci in drznosti ter želji po dokazovanju in zmagovanju, z nekonkurenčnim motorjem nima dirkač niti malo možnosti. Crutchlow prav zares niti enkrat ni povedal ali priznal kakšen motor v resnici vozi. Ker ne sme. Je pogodbeni dirkač, ki dobiva plačo in njegova naloga je, da vozi in kar najbolj dobro sodeluje pri razvoju ter po možnosti zmaguje. Da pa bi se, v položaju v katerem je, spuščal v polemike s proizvajalcem in ekipo, si ne more privoščiti ali pa. Ker je v zadnjem času nekaj pojamral, ne povsem določeno, temveč je le nakazal, da le ni povsem zadovoljen (s plačo), je hitro dobil odgovor. Po vsej verjetnosti te bomo zamenjali z drugim dirkačem. S tem je posredno priznal, da za vožnjo enakega motorja in podobnih rezultatov dobi manj plačila kot ostala dva. V bistvu je to moto prvenstvo preizkus oziroma tekmovanje med Hondo in Yamaho. Naredili bosta vse, da bosta prvi in ena pred drugo. Japonska miselnost, ki ne prenese poraza in drugo mesto je sramota. Biti Japonec in poraženec je za njihovo miselnost teško prebavljiv material. Pod okriljem poltovarniški motorjev oziroma ekip se skriva dostikrat povsem tovarniški motor. Praksa, ki se je poslužujejo že leta. Več konkurenčnih motorjev, večja možnost za osvojitev prvenstva.
Mitutoyo
15. 07. 2013 10.49
-15
tech 3 yamaha ni,nikoli ni bil in nikoli ne bo enakovreden motor tovarniškim yamaham.
jeanjak
15. 07. 2013 11.16
+8
Sem poslušal Jarvisa ko je rekel, da ima Cal praktično tovarniški motor. Kar Cal-a moti je pač denar. Baje dobi okoli 200.000$ na sezono, kar je v primerjavi z Lorenzom, Rossijem, Pedroso, Marquezom in tudi Dovijem pač drobiž. Danes se vidi da ljudje ne dajo več toliko na rezultate kot pa na sam denar. Tudi Dovi je prestopil samo zaradi denarja. Tako pač to je dandanes.
dirtydean1
15. 07. 2013 11.29
+0
3r2wbt prava doktorska disertacija. čestitam. sam ena pripomba.. podpitanje.... a si ti v motogp zaposlen?
Mitutoyo
15. 07. 2013 14.24
-2
še 1x ............ CRU nima enakovreden motor.
SchumiUberAlles
15. 07. 2013 15.00
+2
Crutchlow ima zagotovo slabši motocikel kot Rosi in Lorenzo. Tak je izjavo sam. Brez dlake na jeziku. Tud Bradl nima enak motocikel kot ga imata Pedrosa in pa Marquez. Novi deli in ostale posodobitve zagotovo zamujajo in tudi tehnična podpora je na nižji ravni ter precej manj številčna.
bus303
15. 07. 2013 10.16
+17
Bravo Marc, prihaja tvoja era! Raztrgaj jih!