MotoGP

Cecchinella Stoner ni presenetil

Rim, 28. 05. 2012 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef dirkaškega moštva LCR Honda v motociklistični karavani razreda motoGP Lucio Cecchinello ni presenečen nad slovesom Caseyja Stonerja (Honda) po koncu letošnje sezone. Pričakoval je namreč, da se bo to zgodilo že veliko prej.

Lucio Cecchinello, človek, ki je izdatno do dveh naslovov svetovnega prvaka pomagal motociklističnemu šampionu Caseyju Stonerju (Honda), ni presenečen, da se je omenjeni odločil za dirkaško slovo po koncu letošnje sezone. "Nisem presenečen. Če se je odločil za slovo, pomeni, da je težava v motivaciji. Njegov načrt je pokazati svetovni športni javnosti potencial, to je dokazal in zanj nima več smisla dirkati na najvišjem nivoju. Osvojil je dva naslova svetovnega prvaka, torej je ostal še dlje, kot je napovedoval, ko smo še tesno sodelovali. Dosegel je veliko, bolj rečeno ogromno, in vsakdo za naslednji korak potrebuje motiv. Ko enkrat dosežeš zastavljene cilje, je težko nadaljevati," je povedal Italijan, danes šef ekipe LCR Honda, v kateri predvsem skrbi za Nemca Stefana Bradla.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Cecchinello ne bo nikoli pozabil na Stonerjev najboljši startni položaj z dirke za Veliko nagrado Katarja, ko je Avstralec zaradi operacije ramena izpustil vsa predsezonska testiranja, v Doho pa priletel zelo pozno. "Veliko lepih, predvsem pa posebnih spominov me veže na sodelovanje s Caseyjem. Vse, kar počne na stezi, je zelo naravno, zato mnogi sploh ne razumejo, kako je lahko tako hiter. Posebni spomini segajo v Katar, ko je debitiral v našem moštvu. Osvojil je najboljši startni položaj, bil bitko za zmago, že na tretji dirki pod našim okriljem pa je stal na zmagovalnem odru," je dodal Cecchinello.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

španjolskasupast4r
28. 05. 2012 09.11
-3
na prvi sliki se vid reakcija ko ga je rosi prehiteu.pa ravno cecinello je takrat reku da je sloner totalen psihič