MotoGP

Stoner v Katarju 'pod krinko', možnosti za nastop na dirki vedno manj

Lusail, 03. 03. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvakratni svetovni prvak v razredu motoGP Casey Stoner bo tudi v Katarju preizkušal tovarniški Ducati GP16, toda Avstralec, ki si je z nekdanjimi dirkaškimi kolegi delil stezo že na testiranjih v Sepangu, bo na Bližnjem vzhodu nastopil daleč od objektivov.

Mugello in Philipp Island sta "favorita", ko gre za morebitni povratek Stonerja.
Mugello in Philipp Island sta "favorita", ko gre za morebitni povratek Stonerja. FOTO: Ducati

Govorice o ponovnem nastopu Caseyja Stonerja na kakšni od dirk v razredu motoGP se bodo najbrž pojavljale skozi celotno sezono 2016, v katero je nekdanji svetovni prvak zakorakal kot testni dirkač Ducatija. Čeprav so pri italijanski ekipi dolgo časa zanikali, da bi Avstralec lahko nastopil na kakšni od dirk, se v zadnjem času niso trudili ustaviti govoric. Te so "podivjale" po izvrstnih časih, ki jih je Stoner dosegal po povratku v karavano v Sepangu, a je v Katarju postalo jasno, da Stonerja na Ducatiju GP16 tokrat ne bomo videli. Vsaj v uradnem delu treningov ne, v Lusailu bodo trajali do petka, tam pa bo 20. marca na sporedu tudi prva dirka nove sezone. Stoner naj bi  tokrat sodeloval le na testiranjih za zaprtimi vrati, to pa je udarec za številne privržence dirkanja na dveh kolesih, ki so vneto pričakovali njegov nastop celo na dirki kot "wild card", za katerega pa njegovo italijansko moštvo bojda ni zaprosilo.

V vsaki kategoriji lahko na vsaki dirki nastopita dva povabljenca, toda za posebno mesto na štartu mora ekipa zaprositi že mesec pred testiranji, čas pa se je Ducatiju v primeru Stonerja že iztekel. Toda upanja še ni konec, Stoner bi lahko v zadnjem hipu zamenjal poškodovanega Danila Petruccija, če si slednji pred dirko v Katarju ne bo opomogel po zlomu desne roke. Italijan je sicer prepričan, da bo pravočasno nared, drugi testni dirkač Ducatija Michele Pirro pa je bil tisti, ki ga je bolonjsko moštvo izbralo za zamenjavo.Toda privrženci dvakratnega prvaka Stonerja ne obupujejo, saj je na koledarju nove sezone 18 dirk, na katerih bi se Avstralec lahko pomeril z najboljšimi. Glavna favorita sta Mugello (domača dirka Ducatija) in Phillip Island, Stonerjevo domače prizorišče, kjer je bil skozi leta praktično nepremagljiv. Tudi v Katarju je redno zmagoval in ravno zato so bile govorice o nastopu na že prvi dirki tako glasne, a bo očitno potrebno počakati vsaj do maja (Mugello) oziroma oktobra (Philipp Island). 

V vsakem primeru bodo Stonerjeve sobotne in nedeljske rezultate na "zasebnih" testiranjih Ducatija številni želeli primerjati z njegovimi nekdanjimi rivali - aktualnim prvakom Jorgejem Lorenzom, Valentinom Rossijem (oba Movistar Yamaha), Marcom Marquezom (Repsol Honda), ... Nazadnje se je v Maleziji odrezal izvrstno in po skorajda enem letu počitka brez dirkanja z motocikli razreda motoGP le za nekaj tisočink zaostal za ekipnim kolegom Andreo Ianonnejem, za pol sekunde pa je ugnal Andreo Doviziosa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

firstblood
03. 03. 2016 16.09
+3
Kaj nekateri res ne bodo nikoli skapirali...Stoner je nesporen talent ce ne celo najvecji kar ji je kdaj dirkalo v moto gp karavani...obožuje hitrost,motorje,dirkanje,adrenalin....ne mara pa vseh postranskih zadev ki jih slava prinese...Jaz ga razumem...
mzurry
03. 03. 2016 11.29
+6
Dukatijevo razmisljanje ali stoner ali pirro je na nivoju navijacev hot boyew....čist mem
kaktusko
03. 03. 2016 13.39
+8
Imaš prav, Stoner se po mojem mnenju boji dirkanja, predolga pavza je za njim.
motorist_mb
03. 03. 2016 10.12
-7
Ducati isto kot Honda...sami sebe se bojijo...otroški vrtec...Stoner pošlji jih nekam...bzv vse skup!
logite?než
03. 03. 2016 11.09
+5
...ja ja tvoje mnenje je pa vredno spoštovanja.....
HAILWOODmike
03. 03. 2016 11.55
-1
Našvasan_zob
03. 03. 2016 09.31
+3
Ta jajček ne ve kaj bi..
kiki46
03. 03. 2016 08.22
-7
upam, da bo letos tekmoval, da ga bodo doktorji, markezi in lorenziji v hrbet gledali
BenBostrom
03. 03. 2016 08.40
-4
...veselo upanje za slednje...kar se pa tekmovanja tiče pa se ti pridružim
5TIG
03. 03. 2016 08.11
+11
Po moje ga že daje skrivnostna bolezen.