MotoGP

Brivio: Rossi je boljši kakor Stoner

Ljubljana, 25. 11. 2011 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Menedžer moštva Yamahe Davide Brivio je dejal, da so bili skromni rezultati Valentina Rossija v tej sezoni posledica odlične forma Caseyja Stonerja in pa Bridgestonove gume.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters

Popularni italijanski dirkač razreda motoGP Valentino Rossi je v tej sezoni nizal skromne rezultate, svojo prvo sezono pri Ducatiju je tako končal na sedmem mestu. A kljub temu, da mu ni šlo najbolje, je imel menedžer Yamahe Davide Brivio zanj le besede hvale. "Stoner je izjemno hiter in iz vsakega motocikla je sposoben iztisniti kar največ. A na drugi strani nima Rossijevih sposobnosti, da bi vedel, kako se motocikel obnaša in kakšne nastavitve potrebuje. In prav zaradi tega je imel Stoner toliko nesreč z Ducatijem. To pač ne pomaga strokovnemu timu pri izboljšavah motocikla," je za spletno stran gpone.com dejal Brivio.

Prav tako pa so ekipam težave povzročale tudi Bridgestonove gume. "Morali bi imeti bolj širok izbor gum, da pač poskusiš različne nastavitve. Sedaj pa se dogaja, da je treba vse nastavitve prilagoditi izključno gumam in japonska podjetja so bila pri tem bolj uspešna," je še dodal Brivio.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slos
05. 12. 2011 20.23
-1
no, za lapsusa sumim da je netipičen 46tifus, pardon tifozo. nekam bolj samozavesten je ;)
erlapsus
05. 12. 2011 20.38
+0
lejga laktozni šlos....a si že rezerviral zmagovalni vlak za nasl.sezono?:)))...
španjolskasupast4r
05. 12. 2011 12.28
+0
buuhaha erlapus in kenya ta prava pametnjakoviča.nahajta utrujat
The_Crazy_Freak
05. 12. 2011 13.41
+1
Onadva mata (poleg Omna) vsaj kaj pametnega oziroma konkretnega za povedat. Za spremembo od tebe. ;P
SPORT-MAN
05. 12. 2011 15.23
+0
španjolskasupast4r
05. 12. 2011 18.47
+0
kk lahk to praviš,sej skoz eno in isto tvezita.pomoje še motorja ne znata vozit.lahko je brat na wikici.
erlapsus
05. 12. 2011 20.08
+1
JLo....samo menjava imena ti nič ne pomaga....če ne znaš napisati zraven še kaj smiselnega....se že veselim,kakšnega tvojega naslednjega komentarja...da vidim,do kod seže tvoje obzorje;)
The_Crazy_Freak
05. 12. 2011 23.58
+3
Rockst4r, kako pa veš da "skos eno in isto tvezita", če si komaj prišel sem? Hmmm, sumljivo... Pomoje ma Erlapsus prav in si samo vzdevek zamenjal. Drugače pa še ti kaj konstruktivnega povej, če ti ne paše kaj drugi pišejo, ne? Sej maš pravico. Ampak zaenkrat te pravice še nisi izkoristil. ;)
The_Crazy_Freak
04. 12. 2011 17.10
+5
Men sploh ni važno, če je imel Rossi slabo sezono (oziroma če bo drugo leto isto). Še vseeno bom navijala zanj (poleg še nekaterih drugih dirkačev).
SPORT-MAN
04. 12. 2011 19.17
+5
španjolskasupast4r
04. 12. 2011 12.45
+0
motogp ni samo stoner pa rossi.prav smešni ste s temi komentarji.
KennyJR
04. 12. 2011 15.53
+3
in kaj si ti pameten? a če motogp ni samo rossi pa stoner, pa ne smemo o njih debatirat? nevem kaj je v teh komentarjih smešnega... pač razprava kot razprava... če ti ni všeč, ne beri, pa ne komentiraj neki za brezveze...
erlapsus
04. 12. 2011 17.08
+1
JLo...new pitbull on the floor...upam,da si cepljen proti steklini,ker tukaj se grize;)
maggic
03. 12. 2011 12.31
+0
Rossijevi navijači očitno ne morete sprejeti dejstva, da Rossi s svojo ekipo ni mogel spraviti Ducatija niti na stopnicke (razen enkrat s precej srece). Če ze tako radi pripisujete Rossiju zasluge za Yamaho, potem še priznajte, da je bil v letošnji sezoni tudi on sokriv za neuspehe. Nekateri pa raje vso kivdo valite na Ducati. Poleg tega se je v zacetku sezone s starim okvirjem lahko večkrat boril z Dovijem za četrto mesto, pozneje pa je zasedal 6, 7 ali še slabša mesta.
KennyJR
03. 12. 2011 14.35
+2
veliko pove tudi to, da je novinec abraham vozil zelo dobro, včasih kak trening še celo bolje od rossija in to praktično na GP10 :D
Omen3
02. 12. 2011 22.43
+1
KennyJR,tebi se včasih res ne da ničesar dopovedati.... Najprej malo poglej kakšni so bili zaostanki na večih testiranjih pred začetkom sezone.... In ko je Stoner padel,mu ni zmanjkalo \"maneverskega prostora\"(le kje si našel ta izraz)......ampak mu je ponavadi spodneslo prvo kolo. In še enkrat...razvoj Ducatija ni šel v smeri,ki si jo je želel Rossi....zato ni bilo boljših rezultatov. Rossi je praktično od začetka sezone hotel Alu okvir,kot ga imajo ostale ekipe,vodstvo Ducatija pa je bilo proti. Vse kar je Rossi dobil je bil pol karbon in pol alu okvir.... s tem,da je bil motor še vedno kot glavni nosilni del in so ostali deli pritrjeni nanj (kar je ravno obratno kot pri klasičnem alu okvirju).Zato ne govori o \"izboljšavah\" Rossija,to so bili neki poskusi rešitev Ducatija,ki ni hotel poslušati Rossija.....oziroma zavreči svoje prejšnje ideje. Še nekaj dirk pred koncem je Ducati sporočil da se bo z razvojem okvirja šlo v dve smeri: karbon in alu.Pa čeprav je bilo že (skoraj) vsem jasno da karbon ni prava rešitev. Rossi je prvi resnični alu okvir dobil šele za testiranje motorja za naslednje leto.In ker to ni bila končna verzija motorja,rezultati niso bili prav impresivni. Toda ,kot je že Erlapsus omenil,počakajmo do januarskih testiranj...potem se bo več vedelo kako bo v naslednji sezoni.
KennyJR
03. 12. 2011 00.36
+2
ja in če so bili zaostanki pred začetkom sezone večji? potem so postali manjši. se ti ne zdi da zato, ker je rossi ducatija vozil vedno hitreje (čeprav še vedno ne dovolj hitro)? pa daj mal logično razmisli no... Kje sem našel ta izraz??? to je izjava rossija, ki jo najdeš na motosvetu... če te pa tako zelo zanima, pa vprašaj tvojega predragega rossija, kje je našel ta izraz... jao... a razvoj ducatija je pa šel v stonerjevo smer? v času ko je bil stoner na ducatiju sploh nikamor ni šel... če je hotel spremembe je moral pobrskati po podstrešju če bo kaj starega uporabnega našel... pa mu je vseeno šlo precej bolje kot rossiju... rossi je sam prišel poln obljub v ducati, češ da bo porihtal ta motor... seveda je ducati to od njega pričakova, dokler niso obupali in so rekli itak si že vse z*****l, naredi kar hočeš... kot da bo pa z aluminjastim okvirjem kaj bolje... sedaj rossi jamra, da jim težave povzroča agregat... ko bo še ta vrstni štirivaljnik, ki se obnaša zelo nežno do voznika, bo rossi vozil yamaho... ampak kopija ni nikoli tako dobra kot original... najdeš vedno 1000 in en razlog, zakaj je bil rossi slab... ravno ti si bil tisti, ki je vedno govoril, da stoner ne prenese poraza, da vedno išče izgovore itd... no sedaj bi bil čas, da ti priznaš, ne pa da si še desetkrat slabši... pa daj dojemi, da je rosi z******l celo sezono...
erlapsus
03. 12. 2011 11.16
+1
Ma lej saj ti hočemo že skozi dopovedati,da je STO takrat obvladal bolje Ducatija...sploh ni debate....Samo STO je bil prvak l.2007..potem pa je vsako leto bil slabši...čeprav je zadnje leto zmagoval...krivulja je šla samo še navzdol...in bi šla tudi letos...Nobeni ekipi ni dovolj,da samo en dirkač \"zna\"dirkati in osvajati točke....Poglej v motosvetu tudi piše,da je ROS najmočnejši na zaviranju...kaj pa je letos?...nula...ker s takšnim Ducatijem se pač to ne da....kakšen pa bo rezultat njihovega \"reskiranja sezone\" pa bomo videli konec JAN....Aja pa še to..Preziosi se drži ROS-ja,kot pijanec plota...ker če jim ne uspe,bo prav on letel,ker je vztrajal s svojo \"harakiri\"idejo o karbonskem\"okvirju\"
KennyJR
03. 12. 2011 11.54
+3
ja mogoče je šlo navzdol, ker je bila prva sezona odličn... v drugi so nekoliko zašli z izboljšavami in ko so motor porihtali je bil zaostanek nekoliko večji, tako da je stoner moral vozit na vse ali nič, kar se ni ravno izšlo, potem si je še poškodoval zapestje... leto kasneje je šlo dobro, celo odlično, pa je stoner zbolel in prvenstva je bilo konec lanska sezona pa je bila precej slaba, ampak proti koncu sezone so iz motorja potegnili maximum in tudi stoner je takrat začel zmagovat... mogoče res izgleda kot da bi šlo navzdol, ampak so bili različni dejavniki zakaj je bilo tako... je pa res, da je bila 2010 sezona najslabša kakorkoli vzamemo. aja pa če smo že ravno pri tem... tudi hayden se je zelo dobro peljal in osvajal kar precej točk... celo več kot letos... torej tale tvoja teorija o tem kako vsi dobro vozijo ducatija čisto nič ne drži... če imajo prvaka je vseeno če je to samo eden... bolše to kot pa 5 dirkačev od 5-9 mesta :D no rossi pravi, da je njegovo najmočnejše orožje zaviranje... ampak to ne pomeni da je od vseh najmočnejši na zaviranju... ti je sedaj končno jasno, zakaj je rossi dobival tiste tvoje "epske" dvoboje na zaviranju itd? ker je imel motor, ki je bil najbolj suveren na zaviranju... recimo stoner z ducatijem enostavno ni mogel bit na zaviranju tako dober kot rossi na yamahi... sploh ni fora v debati, kdo je boljši, stoner ali rossi, ampak o tem, da rossi ducati pelje v propad... če še naslednjo sezono nebo nič, potem bo vse skupaj zelo dramatično... in odločiti se ducatiju kako naprej nebo lahko... če rossi gre vemo kaj to pomeni, če rossi ostane, pa se na nek način že kar sprijaznijo z životarjenjem v ozadju... periziosi je pomojem tisti, ki si najbolj želi, da se rossi iz ducatija čimprej pospravi... vsi ti motocikli, ki so dosegali uspehe je sestavil periziosi sam skoraj lastnoročno... sedaj pa bo prišel nekdo pameten kot nevem kaj in delal po svoje rezultati bodo pa 5x slabši? LOL...
erlapsus
03. 12. 2011 12.30
+0
krivulja je šla dol in pika...ne ti meni,zaradi tega ali onega...kje sem jaz napisal,da vsi dobro vozijo Ducatija?....ROS je prehiteval na zaviranju tudi LOR-a na isti Yamahi;)...Preziosi pa je večkrat povedal,da si ROS zasluži konkurenčen motor...pa še to...STO je bil prvak 07l....karbonski "okvir" so dobili pa 09l....je pa tudi res .da so se prej gume prilagajale motorjem...zdaj pa se morajo motorji prilagajati gumam...Ej Kenny a si mogoče pomislil....kaj pa če jim uspe narediti motor,ki se bo bojeval za zmage?...
KennyJR
03. 12. 2011 14.33
+2
Jah no težko rečeš da je šla na dol.. Glede na to, da je stoner postal prvak leta 2007 potem 2008 so slabo začeli sezono in slabo končali... leta 2009 je stoner na začetku sezone izgledal zelo hudo in celo zmagal v mugellu potem pa je zbolel... ko se je vrnil je spet izgledal hudo kot že dolgo ne... kaj če nebi zbolel? v tej sezoni je bil po mojem mnenju bolj konkurenčen kot leto prej, ampak ja, problem je bil stoner, ki je zbolel, ne motor... to je bilo tudi prvo leto, ko so imeli karbonsko šasijo... in izgledali so precej suvereni... no seveda jih je suverene delal casey, ampak bili so kolikor toliko konkurenčni... in to s karbonskim okvirjem... res da je leto 2010 prineslo nemalo težav, ampak nakoncu so vse skupaj sestavili... sem pomislil, verjemi da sem... ampak je šlo skozi mojo glavo nekako takole... kaj pa če jim rata? haha? pa jade x) pred letošnjo sezono sem pričakoval da se rossi ne bi boril za naslov, vsaj ne zelo resno... pričakoval sem ga na stopničkah... upal sem si celo pomisliti, da letos nebo zmagal nobene dirke, čeprav se mi je to zdelo kar malce neverjetno... potem se je pa sezona dejansko začela... in sam začetek do catalunyje, je sicer bil slab, ampak nekako sprejemljiv... potem pa je rossi še mene razočaral... in razočaral me je do te mere, da ne verjamem več vanj na ducatiju in sem prepričan, da bodo težko najboljši... pred to sezono se spet sprašujem česa je zmožen... spet si upam pomisliti da nebo nobene dirke zmagal, čeprav se mi spet zdi kar malce neverjetno... pričakujem ga večkrat na stopničkah (sploh zato, ker je gp strojev le 12, pa ducati se bo ziher vsaj mal dvignil)... ampak me je že "strah" da me nebo spet razočaral... torej trenutno me je bolj strah, da bi rossi bil daleč od mojih pričakovanj, kot pa da bi jih presegel... žal...
erlapsus
02. 12. 2011 19.46
+3
mene tile prevodi zmeraj nasmejejo...motosvet ha ha...sicer pa lahko vlečemo vsak na svojo stran....dokler nam ne bodo servirana nova dejstva....31.jan 2012;)...Da je ROS rekel,da je STO-ju zmanjkalo talenta nisem nikoli slišal(lahko se motim)...sem pa slišal od STO-ja ,da ima ROS več ambicij,kot talenta..;)....kar se mi zdi od STO-ja,ki je imel včasih prav poster od ROS nad posteljo...tudi malo smešno;)
KennyJR
03. 12. 2011 00.28
+0
ti pa ravno veš kaj je imel stoner kje... no sicer pa to sploh ni važno... je pač tako, da ko želiš preveč in greš po tleh imaš ambicije večje od talenta in to je čist normalen pojav, ki ga je verjetno že vsak motociklist večkrat izkusil...
erlapsus
03. 12. 2011 10.51
-1
Lastnoročno slišal iz STO-jevih ust...če pa dobim posnetek,ti ga z veseljem serviram;)...sicer pa to ni neka neznana izjava;)
KennyJR
02. 12. 2011 12.07
+3
nekatei vidim da ste že, če pa še niste, pa si preberite članek na motosvetu, kjer rossi govori o ducatiju... pove namreč tudi to, da so prej vsi, tudi on mislili, da je ducati dober, ker se stoner vozi v ospredju, da pa ko je stoner padel, da je naredil napako, da mu je zmanjkalo talenta... no sedaj ve, da je stoner izjemen talent, da je ducatija vozil izjemno dobro in da je bil ducati zato tako hiter... da pa ko je padel mu ni zmanjkalo talenta ampak maneverskega prostora. lepa izjava ni kaj, ampak če bi to možnost dopuščal že lani, ne pa da se je repenčil kako stoner nima pojma, potem bi bilo še lepše...
The_Crazy_Freak
02. 12. 2011 13.06
+7
Ja, mislim, da nas je kar ene par letos videlo, da je Stoner res odličen. In pa kakšen polom je Ducati. Čeprou jaz sem bla mnenja že prej (lani, predlani, itd.) da je Ducati najslabši motor. Ampak ja, se strinjam s to njegovo izjavo.
KennyJR
02. 12. 2011 12.03
+1
Omen3 enostavno ne... ne in ne... na zaćetku zaostanki še zdaleč niso bili tako veliki... poglejva: qatar 16 sekund jerez 62 sekund - ampak je padel in dokler ni je bil povsem blizu, ampak dirka je bila mokra in ni realno merilo estoril 16 sekund - nekako enaka zgodba kot v qatarju le mans 14 sekund - spet podobno catalunya 7 sekund - napredek silverstoner 64 sekund - dobro spet dež izpustimo extrem... potem se je pa začelo assen 30 sekund mugello 26 sekund (in to na domači dirki) sachsenring 27 sekund laguna seca 30 sekund brno 12 sekund - tole je bila res svetla točka v drugi polovici sezone indianapolis 55 sekund, ampak je imel težave z motorjem... san marino 23 sekund aragon 39 sekund (10 sekund da štart iz boxov recimo) motegi - padec v prvem krogu phillip island 14 sekund do polovice dirke, potem je padel valencija - padec v prvem ovinku sepravi je z izjemo brna vozil tam nekje 25-30 sekund zadaj... medtem ko je prej vozil 16, 16, 14, 7 sekund zadaj... potem so se začele "izboljšave" in šlo je sam še dol...
Omen3
02. 12. 2011 00.18
-1
Pa samo še dve stvari. KennyJR,preberi,kaj si napisal: ..."z aluminjastim so pol minute zadaj... odkar so začeli poslušati rossija je vse skupaj še slabše...." Če se spomniš so bili na začetku sezone 2011 večji zaostanki Ducatija kot pa kasneje. In aluminij je Rossi dobil šele po končani sezoni...za testiranje motorja za leto 2012. Kar se pa rallya tiče..... Tudi jaz sem omenil,da ni čisto primerljivo tako dirkanje na stezi in v "naravi",toda vseeno ne gre podcenjevati tega rezultata.Glede na njegovo (Rossijevo) reputacijo,imidž,reklamo (in finančne vložke-Monster Energy) sem prepričan da je imel zelo dober avto.Sigurno pa boljši od drugih motorističnih udeležencev (Dovi,Iannone,Corti).Seveda niso tekmovali vsi v istem razredu. Loeb je imel res ženo zraven za sovoznika/co,toda saj ni ona vozila.Saj ne rečem,da sovoznik ni nepomemben,samo vseeno je šofer "prva violina". Ne vem sicer koliko je bil rally dolg ali kratek (ti si ga najbrž izmeril,da veš).Trajal je tri dni (25,26,27.nov.),nastopilo je 97 dirkačev (posadk),imel je 9 etap in ravno v dveh najdaljših je Rossi premagal Loeba.Mogoče Loebu primanjkuje kondicije in če bi bilo še več daljših etap,kdo ve..... Z obzirom,da je to že 9.Monza šov in da spreminjajo proge,je pa težko reči da je Rossi bolje poznal proge kot drugi.Najbrž so imeli vse ekipe enako priložnosti za test. A ni bil samo Loeb od znanih imen tam,ki nekaj pomenijo v dirkanju na štirih kolesih.Tam sta bila med drugimi tudi Dani Sordo,Rinaldo Capello (pa še kakšno znano ime bi se našlo).Samo onadva sta imela s sabo najbrž mamo (ali hčerko) in se verjetno tudi nista pretirano naprezala.... :D V resnici pa taki profesionalci poskušajo vedno pokazati (dokazati) največ,malo za hec pa sodelujejo mogoče na računalniških igricah..... Je bil pa (kot zanimivost) ata Valentina (Graziano) zadnji od tistih ki so končali tekmovanje (89. mesto).Je pa edini vozil Corvette Z6. Je pa res vprašanje,če bi Rossi kaj dosegel v celi pravi sezoni rally tekmovanja,ki je vseeno nekaj drugega kot pa eksibicijska prireditev v Monzi.O tem se bomo (mogoče) pogovarjali čez čas,ko bo nastopila "GP penzija"..... ;-)
KennyJR
30. 11. 2011 17.39
-3
KER OČITNO NEGRE VSE V EN POST JE TUKAJ NADALJEVANJE: glede ducatija pa tako... s karbonskim okvirjem so prejšnja leta zmagovali... letos so bili s karbonskim okvirjem in gp11 na stopničkah (sicer posrečenih pa vendarle), bili so na dirkah 7-10 sekund zadaj... z aluminjastim so pol minute zadaj... odkar so začeli poslušati rossija je vse skupaj še slabše... najprej počakaj, da se sezona začne, da ducatij naredi korak naprej, da vidimo kako se bo aluminajsti okvir obnesel, potem pa govori, da je neumnost, ker so poslušali rossija, ker jaz čisto nič ne zaupam v tele nove rossijeve ideje... na začetku je bil agregat dober in so rabili nov okvir... ko so dobili 10 novih okvirjev in končno tudi aluminij, je začel biti problem agregat... no bomo videli... res je, da ima stoner samo 2 naslova... ampak je pač tako, da jih do sedaj ni imel možnosti dobiti več, tako kot jih tudi rossi na ducatiju nemore dobiti več in nič ne kaže da bi bilo kaj drugače... ampak sama vožnja in pa doseganje rezultatov, stonerja dvigujejo med najboljše... tudi schwantz ima naprimer le en naslov, pa vsi vemo da je legenda... če mogoče takrat nebi vozil suzukija ampak yamaho, bi pa imel mogoče 5 naslovov? stoner bo že še dokazal kam sodi, čeprav je po mojem že precej dokazal... glede rallyja pa... res dober rezultat rossija, ga z naslednjimi izjavami nočem čisto nič zatreti, ampak: loeb je vozil s svojo ženo, verjamem da se ni pretirano naprezal. rally je bil kratek... rossi samo traso zagotovo zelo zelo dobro pozna... je pa rossi seveda znan kot zelo dober rally voznik... ampak če bi nastopil na dirki za svetovno prvenstvo dvomim da bi bil med 6. kar bi bil še vedno izjemen dosežek da nebo pomote... motorrader se mi zdi da sem ti že zgoraj dovolj odgovoril :) aja MOTOFAN ravno mi je prišlo na misel... glede laktoze in tvojega brata... tudi moja bivša punca naprimer ni prebavljala laktoze... če je pojedla en jogurt, pa se ji vseeno ni poznalo čisto nič... sem pa tja ji je bilo mogoče malce slabo... no sam sem nekaj tednov nazaj jedel pico s kislo smetano čisto slučajno in po nesreči... po večerji sem za tisti večer zaključil, tudi televizije nisem mogel več gledat, tako sem bil izmučen... ko še nisem vedel za svoje težave, sem bil kak mesec komaj kaj v šoli, potem so pa počasi pogruntali kako in kaj... tudi s postelje nisem mogel vstajat normalno, kaj šele da bi vozil motogp stroj na polno... verjetno pri stonerju ni bilo tako hudo kot pri meni... ampak tudi če je bilo 10x bolje v takem stanju ni mogel niti približno normalno dirkati... če zaključim vse skupaj.. vse lepo in prav... ampak rossi fani, bodo tišali svoje, pa iskali izgovore do onemoglosti, pa tudi če bosta rossi in stoner dirkala na enakih motorjih in bo stoner sekundo na krog hitrejši... pa delite kar hočete, sej mi je vseeno, se bo že na pisti pokazalo... in to je najbolj važno! ;)
erlapsus
30. 11. 2011 19.38
+2
Kenny...če imaš čas si na Youtube poglej dirko Catalunya 09l...pa mi potem povej,če najdeš kaj podobnega o STO-ju;)...pa potem si tudi poglej komentarje o tej dirki....ko si boš to pogledal,pa si poglej,kako je govoril STO po dirki v Laguni seci 08l....toliko o jokanju:)...aja pa še to tisti zid pri Yamahi še ni podrt:))
SPORT-MAN
30. 11. 2011 19.51
+2
ioi Kenny... (brez kateregakli komentarja sem)
The_Crazy_Freak
30. 11. 2011 20.21
+5
Men je blo mal čudno sam to zakaj so se mu simptomi začeli pojavljat šele tako pozno v njegovem življenju. Tisti, ki jih jaz poznam, da ne prebavljajo laktoze, se je vsem to kazalo že v zgodnjem otroštvu. Pa ne da zdaj koga kritiziram tle, sam tko resnično nenavadno se mi zdi z medicinskega vidika. Pa tut to je čudno da niso tega ugotovili prej. Ponavadi če te testirajo za neprebavljanje določene hrane itd. se to zelo hitro odkrje. Drugače pa verjamem, da to ni bil nek majhen problem, ampak pomoje je tle dost delala tut psiha. Ker ko so se mu začel kazat ti simptomi, je verjetno začela delat še njegova psiha in je vse skupaj še poslabšala (psiha ima namreč velik vpliv na želodčne in podobne težave). Tko da če ne bi blo tle vmes še psihe, tista laktoza pomoje niti ne bi bla tako zelo velik problem.
KennyJR
30. 11. 2011 21.28
-1
erlapsus kakšne pa so bile stonerjeve izjave po dirki? rekel je le to je dirkanje? bomo videli... in to je to... kasneje se je sicer tudi opravičil rossiju, čeprav pomojem brez potrebe, ker mu ni nič slabega rekel...
motorrader
01. 12. 2011 11.11
+0
KennyJR ti pa maš res ful cajta za pisat neumnosti:-D
hiterkstrela
01. 12. 2011 12.17
+0
na popu v 10 čankih ne napišejo tolk, ko ti v dveh komentarjih, pa vsaj 60% fulaš.....
Omen3
01. 12. 2011 16.19
+1
KennyJR Ti še kar nabijaš o slabem razvoju Rossija pri Ducatiju.... Kako tebi še do sedaj ni jasno,da je Ducati preprečeval razvoj,ki si ga je želel Rossi (z ekipo). Do konca sezone ni uspel dobiti Alu okvir,ampak nek polizdelek,s katerim ni mogel narediti nič. Že zdavnaj je jasno,da karbon daje dirkačem manj informacij med vožnjo in da je težko ponastaviti samo eno stvar,da prideš do boljših nastavitev (tako kot pri Alu okvirju). Drugo leto (če bo Ducati do konca popustil zahtevam Rossija) bomo videli kako in kaj bo z razvojem.Letos pa pravega razvoja sploh ni bilo.... Stoner je bolje vozil Ducatija,ni pa ga nič razvijal....in tudi bolje ga ni razumel kot ostali.Samo njegov stil vožnje je bil bolj uporaben za tak motor.Pa je imel kljub temu (in kljub več letnim izkušnjam z vožnjo Ducatija),vsako leto manj uspehov. Zato mi ne bo noben govoril,da lahko odličen dirkač pride do naslova brez dobrega motorja. Poleg tega nikakor ne uvidiš,da Ducati ni napredoval zadno sezono v razvoju,nekatera ostala moštva pa so....vsaj Honda in Yamaha (pa celo Suzuki nekaj).Tudi za to je razlika med temi motorji še večja. Res ne moremo zagotovo vedeti,kako bi se odrezal letos Stoner z Ducatijem,a sem prepričan da bi težko dosegel kakšno zmago.Več stopničk že,a zmago...ne verjamem. Pri vseh teh padcih (tudi ob vožnji na meji) pa je imel Stoner tudi obilico sreče (po mojem),ker ni imel prav veliko poškodb. Saj pokodbe dobijo (več ali manj) vsi dirkači.Ampak a si lahko gdo predstavlja da bi Dani tolikokrat padel?Res ima Dani verjetno bolj šibke kosti,pa vendar.
KennyJR
30. 11. 2011 17.37
+0
no lepo povrsti :) bom kar nov post spisal, ker je vsega precec :) pa začnimo z atraktivnostji... kdor reče da je rossijev stil bolj atraktiven, kot je stonerjev, pač na stvari ne gleda realno... imate raje vlakec ki se pelje po tirnicah ali imate raje drsenje skozi večino ovinkov? tukaj mislim da ni treba izgubljati besed... roko na srce, je meni povsem vse eno kdo je bolj atraktiven in kdo manj (no povsem mogoče ne), važno je da si hiter in ne da imaš atraktiven stil... ampak če gre že debata o tem... no naj nadaljujem s sposobnostmi... hm... če bi rossi imel večje sposobnosti od stonerja, potem bi ducatija vozil bolje, potem nebi pustil, da TC dela namesto njega, ampak bi vozil tako kot stoner, z zelo malo TC-ja. gas iz ovinka bi odpiral prej kot stoner, ne pa precej kasneje... in tudi stoner je tisti ki najmočneje zavira... torej toliko o sposobnostih. casey najbrž ni toliko hitrejši od rossija, zato ker ima slabše sposobnosti mar ne? erlapsu mogoče tistih 27 padcev neposredno ni prineslo nič pri razvoju, ampak je pa stoner motor peljal na limitu in le če voziš na limitu lahko razumeš, kako se motor na limitu dejansko obnaša... pač je bilo potrebno kdaj pa kdaj iti po tleh, ker je bilo treba motor peljati na limitu... če si ga pa peljal na limitu pa veš kje si ponavadi končal... glede pritoževanja in jokanja stonerja imate za omenit samo laguno seco 08, pa še takrat je stoner rossija samo opomnil, da je sekal šikano ob prehitevanju... to je bilo vse... in to ni enostavno nič v primerjavi z dolgoletnim jokanjem rossija, blokiranjem stonerjevega vstopa v yamaho, zatiranja lorenza, postavljanja zidov, bežanja od yamahe itd... seveda sem slišal rossijevo pritoževanje vsa ta leta nemalokrat... pa grozenje odhoda od yamahe, pa samo da ga je kdo postrani pogledal med prehitevanjem je bil že ogenj v strehi (recimo turčija 2007 in elias)... ko pa je on prehiteval z grobimi dotiki je bilo pa to le dirkanje (je že res, samo ne jamrat potem, če si sam v podobni situaciji)... ti je stoner dal troboj 2007 v catalunyji, pa ne samo da ni bilo peska, celo zmagal je... z ducatijem pač ni šlo kar tako v dvobojih ena na ena... sedaj s hondo, bi se tudi stoner bolje odrezal, samo ga lahko dohajajo le v primeru, da ima že ornk slab dan, ko pa je vse 100% pa nikogar nikjer, da bi obračunala v zadnjih krogih... mogoče bo pa naslednje leto bolje... Omen3 je res, samo stonerjeve prve sezone nisem štel, ker je bil res veliko na tleh, ampak prva sezona je pač leto učenja... pri vseh je bilo večinoma tako... pa sej nočem sedaj povedat, da ima stoner manj padcev od rossija... ampak to, da sta kar nekje na istem v zadnjih 5ih letih in da pač stoner ni ravno neki ekstrem, pa čeprav je vozil ducatija... me prav zanima koliko padcev si bo recimo rossi nabral skozi naslednjo sezono, pa mogoče še kakšno kasneje... brez zamere no, ker sem eno leto izpustil, samo za oba sem štel 5 let in glede na to da stoner vsako leto velja za peskalico, sem hotel (in verjetno tudi uspel) pokazati, da ni tako izrazita peskalica... res je, da je rossi padel po krivici drugega tekmovalca... ampak tukaj stonerja ni bilo zraven... v jerezu pa sta bila glavna akterja ravno stoner in rossi... hotel sem u bistvu povedat, da je ravno rossi tisti, ki je padel, stoner pa je bil le žrtev, ampak rossi na tisti dirki NI zabeležil odstopa, stoner pa... sepravi je na nek način to 2 točki razlike :) pa saj nima veze, samo da ti razložim zakaj sem eno omenil drugo pa ne... ni pomembno koliko padcev ima eni in koliko drugi, ampak to, da sta oba približno na istem in da ne moremo za nekoga govoriti, da je skoz na tleh, če so številke podobne... in verjamem da če stoner nebi vozil vsa ta leta ducatija, bi bile številke drugačne... (seveda sedaj rossi vozi ducatija in je tudi on na slabšem)... glede ducatija pa tako... s karbonskim okvirjem so prejšnja leta zmagovali... letos so bili s karbonskim okvirjem in gp11 na stopničkah (sicer posrečenih pa vendarle), bili so na dirkah 7-10 sek
erlapsus
30. 11. 2011 21.10
+1
Kenny...Catalunya07...ma dej no...a temu ti praviš troboj?...Kaj ti vidiš na tej dirki?Jaz vidim ROS ,ki prehiteva STO na zaviranju...in vidim STO ,ki prehiteva na ravnicah in na isti način tudi zmaga;)...PED pa kameraman;)...
KennyJR
30. 11. 2011 21.15
+0
več ali manj sta se prehitevala oba na istem mestu... na zaviranju v prvi ovinek...
erlapsus
30. 11. 2011 21.24
+1
ja ja ti kar sanjaj....boš moral kakšen drug primer predlagati;)
motorrader
01. 12. 2011 11.16
-1
Veš Kenny, meni je žal zate, ker se ne zavedaš, kaj je atraktivna dirka, kaj pomeni "che spettacolo". Gledaš tega Stonerja in misliš, da je to to. In se ne zavedaš, česa si prikrajšan. Škoda zate, a tega se 46-fani prow dobro zavedamo, in to pač pogrešamo. Verjetno imamo za današnje talente prevelika pričakovanja, a smo bili pač tega vajeni, nismo krivi
zapy8
30. 11. 2011 11.58
-3
berem ,da ovce še kr sledijo dr.Lapsusu in pa dr.Omnu in še kr ploskajo k napišeta tisto kar hočete oz. znate prebrat ,ker za kej več imate preveč omejen pogled !
The_Crazy_Freak
30. 11. 2011 14.25
+2
Lol, kdo se oglaša! Ti pa najbrž nimaš omejenega pogleda, ne? Don't make me laugh!
erlapsus
30. 11. 2011 16.26
+5
Zaćepy8 alias Supreme iz F1 portala....BOLJŠ TO KOT SE PA ČEZ PRIJATLE VOZIT...a ti je to kaj znano?..toliko o omejenosti!...
zapy8
30. 11. 2011 20.25
-4
Lapsos .......o kkšnem suprimu ti non-stop sanjaš ? stavek mi je pa znan ja .................eden boljših !!
hiterkstrela
01. 12. 2011 12.19
+0
bebebebebe, glej kmetijo, jih bojo strigli toti tedn....
g33ky_fr34k
29. 11. 2011 23.05
+0
Jenson Button v izjemni formi na zadnih dirkah in zasluženo končno 2.mesto!
The_Crazy_Freak
30. 11. 2011 01.20
+3
hiterkstrela
01. 12. 2011 12.18
+1
t4t5t6
29. 11. 2011 12.54
-1
KennyJR 28.11.2011 18:34:12 ma stoner ima sedaj malo bolj mehek motor rossi pa bolj robusten motor na katerega se je še privajal.no če v rally-ju prehiti skoraj loeba potem mislim da pove vse kdo ma večja....... za motor
lioon
29. 11. 2011 21.04
-1
Ne bo držalo. Casey uporablja najmanj elektronike in je edini, ki ima jajca, da je peljal Ducatija tako kot ga je.
SPORT-MAN
29. 11. 2011 21.14
+2
Eh Stonerjeva ''jajca'' niso lih velika (vsaj po prikazanem ne)
lappappap
29. 11. 2011 21.23
-1
Feni od bolonjca so pa res ubogi ob trditvi da ima "jajca" samo on, če bi jih res imel bi letos zabeležil vsaj eno zmago! Če me spomin ne vara je ni;-)
lioon
29. 11. 2011 23.27
-2
@SPORT-MAN potem pa zelo zelo slabo spremljas :)
SPORT-MAN
01. 12. 2011 16.05
+0
Lioon Videt je bolj kot da ti/vi slabo spremljate
64990090
29. 11. 2011 10.49
+3
KIMI se vrača!!!!!
64990090
29. 11. 2011 11.13
+3
Aja pa neglede na vse je KEJSI najboljši dirkač v MotoGP 800eri..:) KEJSI do Valencie!1
motorrader
29. 11. 2011 11.36
+1
Dejstvo in resnica! Rezultati so neizpodbitni.
motorrader
29. 11. 2011 11.37
+4
Si pa želim bolj spektakularnega dirkanja drugo leto, stvar postaja podobna F1...
lappappap
29. 11. 2011 20.38
+0
Opala! Opažam da tudi administratorju ni všeč, ker bolonjski študent letos ni zabeležil nobene zmage! Če me spomin ne vara je Stoner pri Ducatiju vsako leto zabeležil vsaj eno zmago, pa čeprav je dohtar ta čas vozil super truper Yamaho.
duce749
28. 11. 2011 16.41
+1
ste kot naši politiki, kaj je bilo pred leti, kaj je zdaj?, zdaj je pa Stoner prvak, ostalo so pa prazne besede in ugibanja, a bo še kdaj Rossi prvak, dvomim,a bo Stoner?, verjetno ja, Lorenzo?, tudi, ostalih tu ne vidim, zaenkrat čas bo pokazal,a ta ni na Rossijevi strani,oldboy
The_Crazy_Freak
29. 11. 2011 00.55
+5
Prosim, ne še tuki politike zraven mešat. Je imamo že tako ali tako dovolj, saj kamorkoli pogledaš vidiš politične teme. Na MotoGP pridemo, da si malo "odpočijemo" od vse te politike. Btw, ostalih ne vidiš da bi lahko bili prvaki? Ne vem, jaz jih pa vidim. Mogoče še ne naslednje leto, ampak od 2013 naprej pa zagotovo.
Paklenik
28. 11. 2011 11.43
+8
Dileme kdo je boljši tako ali tako nikoli ni bilo, pa lahka Stoner dirka še 100 let, to je dejstvo, vsaj glede dirkanja in sposobnosti, atraktivnosti, razvoja motocikla, itd. Če pa štejemo peskanje in jokanje potem je Stoner veliko boljši.
KennyJR
28. 11. 2011 18.34
-2
klasičen neobjektiven komentar rossi fana, ki jih ni malo... in potem pridejo ven take neresnice... dejstva pa so takale: atraktivnosti? me prav zanima kdo ma bolj atraktiven stil vožnje, rossi ali stoner? očitnone slabo spremljaš motogp... gčede sposobnosti... stoner ima zagotovo večje dirkaške sposobnossti, je to pokazal na ducatiju, rossi pač ne... peskanje? a si mogoče zgrešil moj post, ko sem ravno razlagal, da ima stoner samo en padec več v vseh teh 5ih letih od rossija? rossi ima letos 4, stoner pa le enega in še tega ne po svoji krivdi... torej kdo peska?? jokanje? povej, kdaj se je stoner kaj pritoževal? rossi se je stalno nekaj pritoževal, jokala, grozil yamahi, blokiral stonerjev prihod v yamaho, postavljal zidove v ekipi, zatiral loreza v ekipi in nato užaljen pobegnil k ducatiju... to so ble le glavne točke rossijevega jokanja... sedaj se seveda rossi fani spet ne boste strinjali (pa čeprav sem samo navedel neizpodbitna dejstva), ampak mogoče bi bil čas, da si priznate, da vaš rossi pač ni oh in sploh...
SPORT-MAN
28. 11. 2011 18.39
+0
Pa tebi Kenny vsak dan močneje zvoni telefon kličejo pa te iz Idrije sigurno ei
KennyJR
28. 11. 2011 18.58
-4
jest res nevem, kaj tebi ni jasno? ko ti povem stvari, tako kot so, začneš z nekimi otročarijami, ki sploh nimajo veze z motogp... probi prebolet no... sej bo šlo...
erlapsus
28. 11. 2011 19.16
+5
...Kenny...Lahko ti vrnem,da je to klasičen neobjektiven komentar...Atraktiven?Ne bluzi dej!...STO je imel nekaj atraktivnih dirk,pa še to je bil ROS zraven...mogoče si mislil efektiven,letos sigurno in tudi Ducatija je vozil bolj efektivno!...Sposobnosti?...ha ha...Peskanje?STO ima na Ducatiju rekord padcev v sezoni 27(treningi-dirke-testiranja),Ti padci sigurno niso pripomogli k razvijanju Ducatija;)...Jokanje?Pritoževanje?...ena beseda Laguna Seca(peskanje)pritoževanje glede načina vožnje ROS!...A si ti kdaj slišal ROS,da se je tako pritoževal?...STO je bil letos neizpodbitno najboljši...bi ga pa rad videl v kakšnem epskem dvoboju ali troboju...in da pride do cilja brez peska v gatah;)
lappappap
28. 11. 2011 19.47
-4
Rosi feni spet nabijajo o tem kako bi bilo če bi bilo.... seveda ob tem pozabijo na 18 minut ;-)
KennyJR
28. 11. 2011 19.48
-1
no nevem zakaj mi ne objavlja celega komentarja ampak samo en del... bom poizkusil kasneje napisat...
Omen3
28. 11. 2011 19.49
+5
Klasičen neobjektiven komentar Stoner fana......(Kenny bom po tvoje začel) Kot prvo je Stoner v MotoGP že šest let in ne samo 5. Sicer vem zakaj bi ti prvo leto (2006) pri Stonerju raje pozabil...ker je imel 6 odstopov (padcev). Kolikor sem jaz izračunal (od 2006) ima Stoner 4 padce več kot pa Rossi.Lahko pa sem se tudi zmotil. Poleg tega je skrajno ne-fer,da omenjaš,da Stoner ni padel po svoji krivdi v Španiji ,za Rossija pa praviš da ima štiri padce letos. Zakaj potem ne omeniš še tega,da Rossi ni po svoji krivdi padel na Japonskem....ampak ga je Lorenzo "porinil" v Spiesa.In v Valenciji je Bautista poleg nekaj drugih dirkačev "zbil" še Rossija. Toliko o objektivnih Stonerjevih dirkačev.....
lappappap
28. 11. 2011 20.44
-2
Kaj zdaj nabijaš o padcih, Rosi je preteklost in pri Ducatiju se je osmešil, Stoner je bil tam car in je car na Hondi. Ob vsem denarju in strokovnjakih, ki jih je rosi mel na voljo je res žalostno in sramotno, da se je celo sezono vozil v ozadju, ker ponavadi še slepa kura zrno najde;-) sam doktorju to ni uspelo...hahaha
SPORT-MAN
28. 11. 2011 21.07
+7
Omen3
28. 11. 2011 22.41
+1
@PADA Ne vem sicer,če je tvoj post letel name.... V tem primeru...a ti dejansko prebereš vse poste in potem pišeš neumnosti,ali kako? Če slučajno nisi opazil je padce prvi omenil KennyJR....jaz pa sem odgovoril na njegov post.Nisi opazil?......do you need glasses? Poleg tega je res,da je bil Stoner najboljši dirkač pri Ducatiju.....ampak car je bil samo prvo leto (2007),ko je bil Ducati še konkurenčen z Bridgestonom. Če pri moštvu v štirih letih osvojiš en naslov si car?Kaj je pa potem bil šele Rossi pri Apriliji,Hondi,Yamahi.....car carjev? :D Ob vseh strokovnjakih in denarju,ki ga je k Ducatiju pripeljal Rossi....so bili pri Ducatiju dovolj neumni,da ga niso od začetka poslušali.In zamudili eno sezono z svojo "zavoženo" idejo. In če vozi več kot 20 (natančneje 22) dirkačev v MotoGP in Rossi konča sezono kot sedmi (7)........se je celo sezono vozil v ozadju??? Fant,pojdi še malo v šolo,matematika ti ne gre ravno najbolje..... :-)
The_Crazy_Freak
29. 11. 2011 00.52
+2
PADA, Rossi ima dva s-ja v priimku. Če znaš Stonerjev priimek pravilno napisati, boš pa menda tudi Rossijevega. Ali je to zate pretežko? ;)
motorrader
29. 11. 2011 09.13
+0
KennyJR, Sonerjevo dirkanje atraktivno?? Pa kateri šport si pa ti gledal?? hahaha:-D
motorrader
29. 11. 2011 09.16
+0
in celo sposobnosti OMG!! da se nisi ti preveč uživel v Playstation?? :-))
motorrader
29. 11. 2011 09.33
+0
KennyJR s takimi izjavami bi lahko počakal da pride tvoj vrli Stonerček vsaj na polovico uspehov ki jih je dosegel Rossi. Niti tretjino jih še ni dosegel in dvomim da bo kdaj prišel do polovice:-)
flamengo
28. 11. 2011 08.42
-7
Ha ha, škoda, ker tega ne more dokazati na asfaltu. Italijanček pač ne more drugega reči o italijančku.
m-a-t-oo
27. 11. 2011 19.43
+4
"KennyJR" najprej nick menji :) pol se bomo pa menl naprej stoner pa še lohk tolk dober nikol nebo rossiju do pete kaj šele kaj več :)