MotoGP

Brazilci imajo priložnost, predpogoj je obnova dirkališča

Rio de Janeiro, 20. 08. 2013 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači in vodstvo motociklistične serije motoGP si prizadevajo za vrnitev dirke v Brazilijo, in to bi se lahko zgodilo že prihodnjo sezono. Predpogoj je prenova dirkališča Autodromo Internacional Nelson Piquet.

Pasica nagradna igra motoGP
Pasica nagradna igra motoGP FOTO:

Motociklistična karavana serije motoGP se bo v tekmovalnem letu 2014 najverjetneje ustavila tudi v Braziliji. Vodstvo Dorne je napovedovalo spremembe v koledarju, odprtje za nova motociklistična prizorišča in – kot kaže – je v skupini novincev tudi Brazilija. Predpogoj za kaj takšnega je popolna prenova dirkališča Autodromo Internacional Nelson Piquet na obrobju Ria. Dela naj bi začeli decembra, končana pa naj bi bila konec maja 2014. Po prenovi bodo sledili pregledi komisije Mednarodne motociklistične zveze (FIM), če bo vse tako, kot se zahteva, pa ovir za organizacijo preizkušnje ne bo več.

Jorge Lorenzo je navdušen nad idejo uvrstitve brazilske dirke na koledar za prihodnjo sezono.
Jorge Lorenzo je navdušen nad idejo uvrstitve brazilske dirke na koledar za prihodnjo sezono. FOTO: Reuters
"Brazilski motociklistični trg je eden najpomembnejših na svetu. To je Južna Amerika, kar pomeni, da je tudi sama ura prenosa zelo dobra za vse, ki si želijo prek malih zaslonov ogledati dirke. Ob tem je zelo pomembno, da si številni dirkači želijo vrnitve v Brazilijo in mi bi radi zadostili njihovim željam. Doslej je bilo nemogoče, saj se vsi zavedamo, da je varnost na prvem mestu,“ je novico o morebitni vrnitvi Brazilije na koledar – nazadnje je bila tam dirka leta 2004 – komentiral alfa in omega Dorne Carmelo Ezpeleta.

"Brazilci so vpleteni v številne projekte, nenazadnje bodo gostili svetovno nogometno prvenstvo, olimpijske igre in elitna motociklistična serija na njihovih tleh bi bila še kako dobrodošla,“ je še dodal Ezpeleta. Razumljivo so nad možnostjo vrnitve v Brazilijo navdušeni prav vsi, vključno z Valentinom Rossijem, ki ima pogodbo z Yamaho še za prihodnjo sezono.

Pasica motoGP (VN San Marina)
Pasica motoGP (VN San Marina) FOTO:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.