MotoGP

Bradla bo zamenjal njegov rojak

Ljubljana, 05. 12. 2011 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovni prvak v razredu moto2 Stefan Bradl se bo v naslednji sezoni preselil v elitni razred motoGP, s tem pa bo pri moštvu Kiefer Racing nastala praznina. To bo zapolnil Bradlov rojak Max Neukirchner.

Stefan Bradl se je veselil naslova svetovnega prvaka v razredu moto2.
Stefan Bradl se je veselil naslova svetovnega prvaka v razredu moto2. FOTO: Reuters

Počasi se polnijo prosta mesta v moštvih motoGP, podobno pa se dogaja v razredu moto2. Svetovni prvak Stefan Bradl je bil za izjemne predstave v motociklistični "drugi ligi" nagrajen s selitvijo v elitni razred, kjer bo v prihodnji sezoni dirkal za moštvo LCR Honde. S tem se je sprostilo mesto pri njegovem dosedanjem delodajalcu, moštvu Kiefer Racing. Za slednje bo v prihodnji sezoni dirkal Max Neukirchner. Omenjeni je v minuli sezoni dirkal za moštvo MZ-RE Honda in na 16 dirkah zbral 42 točk in svetovno prvenstvo končal na 20. mestu. Iz Kiefer Racinga so ob tem še sporočili, da so Bradla želeli zamenjati izključno z nemškim tekmovalcem in njihova prva izbira je bil Neukirchner.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
03. 03. 2012 10.43
UPAJMO,DA SE BODO NEMCI Z LETI ZOPET MNOŽIČNO POJAVLJALI NA DIRKAH GP. ČE SE SPOMNIMO LETA NAZAJ SO BILI ŠTIRJE TEKMOVALCI IZ NEMČIJE V SAMEM VRHU NA LESTVICI ZMAGOVALCEV, ŠKODA ZA PREZGODNJO KONČANO KARIERO RAJNHALDA ROTA, KI SE JE TEŽJE PONESREČIL NA REŠKEM GROBNIKU, KO JE HOTEL PREHITEVAT ZAOSTALEGA TEKMOVALCA PO PONOVNEM ŠTARTU. TAKRAT SE JE ZAČEL ZATON NEMCEV NA DIRKALIŠČIH. KAR SE TIČE BRADLA NE BI BIL PREHITER PRI NAPOVEDI VRNJIH REZULTATOV JE LE VELIK PRESKOK IZ 600CCM NA 1000CCM IN TUDI VEČ TRENINGOV MORA OPRAVIT, ZATO Z NAPOVEDMI PREVIDNO, KER SE VSI PILIJO IN VSI SO NEKJE SPREDAJ VSI PA PRVI BIT NE MOREJO
Jože Zaplati?
07. 12. 2011 18.45
VSE TAKO KAŽE, DA SE BODO Z SPREMEMBAMI UBADALA VSA MOŠTVA DENARJA NE BO KOT PREJ, NE RAZUMNO SE ZDI, DA SE BO UKINILA KLASA 125CCM TO JE SAMO POLITIKA MED IZDELOVALCI MOTOCIKLOV NE VERJAMEM. ČE BO NASLEDNJE LETO V MOTOO GP. ŠTARTALO MAKSIMALNO 14. TEKMOVALCEV. ŠKODA NEMCEV JE VEDNO MANJ PREJ ŠE ZA ČASA 2 TAKTNIH MOTORJEV SO BILI ZELO ŠTEVILČNI TAKO SO IMELI TUDI SVETOVNEGA PRVAKA ROTA, KI SE JE TEŽKO PONESREČIL NA GROBNIKU, TUDI OD BRADLA OČE JE BIL MED FAVORITI IN ŠE NEKAJ JIH JE TEKMOVALO NA GP.