MotoGP

Bradl podaljšal pogodbo z Aprilio, leta 2017 prihaja Lowes

Rim, 22. 09. 2015 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški dirkač razreda motoGP Stefan Bradl je podaljšal sodelovanje z Aprilio tudi za prihodnjo sezono. Italijanskemu moštvu se bo leta 2017 pridružil še Britanec Sam Lowes, ki trenutno uspešno nastopa v razredu moto2.

Stefan Bardl
Stefan Bardl FOTO: Reuters

Stefan Bradl se je Aprilii pridružil letos sredi sezone, potem ko se je neslavno razšel Forward Yamaho. Nemški dirkač je pogodbo z italijanskim moštvom podaljšal še za eno leto. Prihodnjo sezono bo njegov moštveni tekmec Alvaro Bautista, za leto 2017 pa je pogodbo z Aprilio podpisal Sam Lowes. Lowes se bo naslednje leto iz Speed Upa preselil h Gresini Kalexu in se poskušal v elitni razred preseliti kot svetovni prvak razreda moto2.

"V zadnjih tednih sem veliko časa razmišljal o tem, kaj bi bilo najbolje za mojo kariero. Imel sem ponudbo, da bi se neposredno preselil v motoGP, a sledil sem srcu in poslušal svoje navijače, ki so želeli, da naslednje leto s Kalexom osvojim naslov svetovnega prvaka. Odločen sem, da mi bo to uspelo, ob tem pa bom ta čas izkoristil za spoznavanje, razvoj in učenje o motoGP motociklu Aprilie. To mi bo v sezoni 2017 zagotovo zelo pomagalo," je ob podpisu pogodbe dejal Lowes. Mnogi so bili prepričani, da se bo zmagovalec letošnje VN Amerik že prihodnje leto preselil v razred motoGP, a se je na koncu odločil ostati v srednjem razredu.

Sam Lowes
Sam Lowes FOTO: Reuters

Presenečenje pa ni, da se je novo pogodbo z Aprilio odločil podpisati Bradl. "Moštvu Aprilia Racing Team Gresini sem zelo hvaležen za priložnosti, ki mi jo je ponudilo v drugem delu te sezone. Rad bi se zahvalil Romanu Albesianu in Faustu Gresiniju, ki sta verjela vame. Že na prvi dirki z Aprilio, VN Indianapolisa, sem se počutil dobrodošlega in ne znam opisati z besedami, kako profesionalni so vsi člani moštva. Brez dvoma lahko trdim, da je Aprilia najboljše moštvo, za katerega sem dirkal v svetovnem prvenstvu. Tehnično osebje mi vseskozi nudi podporo in že od prvega dne sem videl, da verjamejo vame," je bil presrečen Bradl. Nemec je bil sicer z Aprilio najvišje na VN Češke, ko je osvojil 14. mesto.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
22. 09. 2015 17.08
+6
Glede na to, kako impresiven je v letošnji sezoni bil Sam, je želja po naslovu naslednjo sezono povsem razumljiva, vendar ne bo lahko, saj bodo po mojem mnenju Zarco, Rins in mogoče Marquez zelo nevarni... Je edini v top 14 letos, ki ne uporablja Kalexovega okvirja in to pove dovolj o kvaliteti dirkača... Bo pa tudi dvoboj obeh dirkačev Aprilie zanimiv naslednje leto, sploh če bo motor tako dober kot si želijo... Zdaj bi morali v Moto2 pripeljati samo še Samovega brata dvojčka Alexa, ki je podobno hiter in enako agresiven na motorju...