MotoGP

Bautista: V Assnu moram biti bolj previden

Assen, 27. 06. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec Alvaro Bautista trenutno ni eden najbolj priljubljenih dirkačev karavane motoGP. V Mugellu je ob padcu s steze izrinil Valentina Rossija, "vajo" pa je skoraj ponovil tudi v Barceloni. Bautista pravi, da mora biti bolj previden.

Alvaro Bautista je z nevarno vožnjo strah in trepet ostalih dirkačev.
Alvaro Bautista je z nevarno vožnjo strah in trepet ostalih dirkačev. FOTO: Reuters
Zadnji dve dirki se nista končali po okusu Alvara Bautiste. Španec je na VN Italije in VN Katalonije napaki naredil že v samem uvodu preizkušnje in končal v pesku. V Mugellu je s seboj s steze odnesel domačega aduta Valentina Rossija, tudi v Barceloni pa ni veliko manjkalo, da bi se zgodba ponovila. Ob padcu je motocikel dirkača moštva Gresini Honda le za kakšen meter zgrešil devetkratnega motociklističnega prvaka, ki je bil po dirki ogorčen in je dejal, da Bautista postane nor, ko ga zagleda. Kot kaže, je tudi Bautista opazil, da se bo treba nekoliko umiriti.

"Želim pozabiti na zadnje dirke in se osredotočiti na dobre stvari, ki smo jih odkrili na minulih preizkušnjah in na testiranju v Aragoniji. Odločen sem, da se odrežem bolje na Nizozemskem in nadoknadim točke, ki sem jih izgubil na zadnjih dveh dirkah. Lani smo bili v Assnu zelo konkurenčni do začetka dirke, nato pa sem naredil napako. Tokrat bom bolj previden in mislim, da smo lahko uspešni že od prvega treninga, saj imamo veliko potenciala," je za crash.net svoja pričakovanja pred sedmo dirko sezone strnil Bautista. Slednji bo imel prvo priložnost za dokazovanje že na današnjih prostih treningih. Drugega, z začetkom ob 13.10, si boste lahko ogledali na VOYO.

Neuspešne manevre Bautiste iz minulih dveh dirk, kot tudi vse preostale zamujene preizkušnje, najdete na VOYO. V nagradni igri pa napovejte, kdo bo zmagal na VN Nizozemske, in si z nekoliko sreče priigrajte eno izmed mamljivih nagrad.

Pasica motoGP (VN Nizozemske)
Pasica motoGP (VN Nizozemske) FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MitraljezovDarko
27. 06. 2013 09.44
+19
Dobro jutro Alvaro..................................Celo sezono......ne samo v Assnu!!!
THEdocktor
27. 06. 2013 08.10
+20
mora dobit kazenske točke