MotoGP

Bautista Božiček afriških otrok

Lusaka, 29. 11. 2011 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski motociklist je navdušen nad delom, ki ga v sklopu organizacije Riders for Health opravlja v Zambiji. Otroške nasmehe ob njegovem obisku obubožanih vasic je primerjal z navdušenjem, ki ga otroci v Španiji doživijo ob obisku Božička.

<story_id_>Španski motociklist Alvaro Bautista se je odločil dirkaški premor izkoristiti v dobrodelne namene, in sicer sta se z legendo motošporta Randyjem Mamolo v sklopu organizacije Riders for Health odpravila v Zambijo. "Pravkar se je končal moj drugi dan v Zambiji in prvi dan, ki sem ga v celoti posvetil ogledom Afrike. Ob prihodu v Zambijo smo namreč potrebovali nekaj časa, da se aklimatiziramo, spoznamo motor. Niso niti približno tako hitri kot tisti, katerih sem vajen iz svetovnega prvenstva, ampak so povsem ustrezni za stvari, ki jih opravljamo,“ je med drugim po drugem dnevu na črni celini v blogu zapisal Bautista.

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista FOTO: Reuters

27-letnik se je v zapisu dotaknil tudi aktualnih razmer v Zambiji: "Zjutraj smo pred 9. uro zapustili Lilaji Lodge in začeli vožnjo proti 6 ur oddaljenemu Moorings campsiteu. Prvič se vozim po Afriki in že prve ure so mi povsem odprle oči. Ko vidiš, v kakšnih razmerah živijo ljudje, kako slabe so ceste in poti, je delo, ki ga opravljamo motociklisti, še toliko pomembnejše. Srečali smo veliko ljudi in videli zelo srečne ljudi, tudi številne otroke, ki so se razveselili našega obiska. Tako malo je potrebno, da jih razveselimo. To je nekaj tako razveseljujočega, kot trenutek, ko otroci v Španiji vidijo Božička. Vozili smo se le dan in doživeli neverjetno izkušnjo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BesnoJezen
07. 12. 2011 00.31
boer
29. 11. 2011 19.24
-2
definicija obubožan pomeni, da si nekaj imel in izgubil in si zato obubožan. zambijci niso nikoli inč imeli zatorej ne morejo biti obubožani.
Sputnik
30. 11. 2011 10.27
+2
tudi ti ne bi nikoli nič imel če te starši ne bi podpirali vsaj v osnovi. pohvale bautisti ampak na žalost nima dovolj moči in upliva. dokler eni ropajo afriko se ne bo zgodilo nič :(
ChelseaFC1905
29. 11. 2011 19.16
+8
Pohvalno, drugač pa mu svetujem, da v Slovenijo pošlje ono iz slike na športu:-)
erlapsus
29. 11. 2011 18.59
+4
BAU v Afriki za dobrodelne namene...2 komentarja...in ker je članek tako odmeven še BAU Božiček afriških otrok.....ma saj niste resni;)....
erlapsus
29. 11. 2011 19.04
+5
Kaj se po Afriki vozi s Suzukijem CRT??...
The_Crazy_Freak
29. 11. 2011 20.08
+7
Sej je kr žalostno, da majo nekateri članki 120 komentarjev (tista izjava od Brivia), drugi pa nobenga (na primer članek o Bradlu). Sam tko je - popularnejši vozniki majo tut logično več komentarjev na članke o njih.