MotoGP

Bautista bo pri Gresiniju nasledil Simoncellija

Faenza, 09. 11. 2011 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo motociklistične ekipe Gresini Honda je za novega dirkača moštva – po tragediji Marca Simoncellija – imenovalo španskega motociklista Alvara Bautisto, ki je lani dirkal za Suzuki.

Alvaro Bautista (desno) bo v prihodnji sezoni dirkal pri Gresini Hondi.
Alvaro Bautista (desno) bo v prihodnji sezoni dirkal pri Gresini Hondi. FOTO: Reuters

Španski motociklist Alvaro Bautista bo v novem tekmovalnem letu Suzukija zamenjal z Gresini Hondo. 26-letnik bo zasedel mesto, ki ga je v ekipi imel tragično umrli Marco Simoncelli. "Zadovoljen sem, da bo Alvaro Bautista dirkal na hondi RC213V in zastopal barve ekipe San Carlo Honda Gresini prihodnjo sezono,“ je po sklenitvi dogovora povedal šef ekipe Fausto Gresini in nadaljeval, "gre za zelo hitrega dirkača, zelo pa ga spoštujem tudi kot človeka. Verjamem, da se bo hitro ujel z ekipo in pri nas užival.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (63)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
16. 11. 2011 12.05
Omen3 to se ve že kar nekaj časa... vozil naj bi pirro... samo voznik očitno še ni uradno potrjen..
Omen3
16. 11. 2011 00.46
Novosti pri Gresiniju se kar vrstijo. Objavili so,da bodo imeli še en motor v letu 2012,ki pa bo ustrezal CRT normativom.Sodelovali bodo z britanskim konstruktorjem okvirjev (FTR),ki jim bo izdelal okvir,motor pa bo poganjal agregat Honde CBR1000R. Prva testiranja naj bi bila že kmalu,čeprav imena dirkača,ki bo vozil ta motor še niso objavili.
Omen3
14. 11. 2011 19.18
Dajmo raje še malo aktualne "on topic" zadeva obravnavati (da ne bom/bomo samo razpredali o tem kar je že bilo...:-) Zadeva sicer še ni uradna,a je Paul Denning (šef ekipe Rizla Suzuki) poslal zaposlenim e-mail (v petek),da ne bodo sodelovali v MotoGP v naslednjem letu.Dodal je, da dirkaški oddelek Suzukija upa da se bodo v letu 2014 vrnili v MotoGP. To je objavil nek spletni športni časopis. Upal sem ,da se to ne bo zgodilo,a vse bolj kaže da Suzukija ne bomo videli naslednje leto v MotoGP.Res škoda,če bo res tako,ker je na nekaterih dirkah pokazal svoj potencial.
KennyJR
13. 11. 2011 21.59
v vsem ti dam prav... super si napisal... res...
Omen3
13. 11. 2011 20.01
Poleg tega ne verjamem da bo Ducati "po novem" podoben Hondi ali Yamahi.To so spet neka tvoja predvidevanja,zasnovana na ne vem čem. Burgess ima sigurno še vedno pri sebi načrte Yamahe,a se niso odločili za kopijo.Ker drugače bi bil Alu okvir Rossija na zadnjih testiranjih (ta teden) že boljši,tako pa imajo še težave,ker razvijajo v svoji smeri.Pa tudi Ducati ne bi kar "požegnal" čiste kopije "japonca".Vsaj po mojem.
Omen3
13. 11. 2011 19.57
Joj Kenny,kakšne ti pišeš..... Ne samo Rossi,tudi drugi niso vedeli kako je točno z Ducatijem (mogoče samo Stoner).....A glede na to,da ima Rossi za sabo kar nekaj uspehov (in naslovov) je pa lahko bil nekako samozavesten...Do sedaj je itak že uvidel da ni imel prav in da pri Ducatiju ni vse z "rožicami postlano".Konec koncev je to Rossijeva daleč najslabša sezona (razen čisto prve) in verjamem da Rossi ni tega pričakoval,niti želel. Poleg tega še računati ne znaš.Ducati je v eri 800ccm (do lani) bil štiri sezone v motoGP....zato ne more v enem mesecu vreči stran 5 let truda.Kvečjemu 4 leta,pa še to ni res kar praviš.Kakšen mesec neki?!? Čeprav Stonerja kuješ v oblake (ali Olimp),tudi on s svojo dobro vožnjo Ducati ni uspel pripeljati na vrh (razen 2007 z vemo čem).Potem pa je šla pot Ducatija navzdol,pa če to priznate ali pa ne.Tako veliko moštvo,ki ogromno vlaga v "razvoj" (kakršen je pač že bil) se tudi slučajno ne more zadovoljiti z občasnimi uspehi.To bi zadovoljilo (v MotoGP) mogoče Kawasaki....ne pa Ducatija,ker njih znimajo samo naslovi.Od katerega pa so se od leta 2007 vedno bolj in bolj oddaljevali. In če samo en dirkač (Stoner) v celi motoGP karavani dobro vozi ta motor...potem nekaj z razvojem tega motorja ni bilo v redu.Saj so tudi drugi dirkači več ali manj odlični,pa niso imeli niti približno take uspehe kot Stoner.Pa še on je imel iz leta v leto slabše. In tudi tako opevane tri lanske zmage Stonerja.Od lani sta Honda in Yamaha precej napredovala,Ducati pa od leta 2007 nazaduje.Pa ne pozabite,da takrat Rossi še ni mogel "uničiti" Ducatija.Po takih razlagah ga je potem lahko samo Stoner?In koliko zmag bi potem letos na Ducatiju dosegel Stoner?...Kenny bi rekel da 6,v resnici pa najbrž niti ene.Stoner lahko samo zmoli kakšen očenaš in se zahvali usodi,da je "presedlal" na dobro Hondo.....ker v nasprotnem primeru od letošnjega naslova ne bi bilo nič. Ducati je končno moral priznati,da je delal v napačno smer,ker so bili rezultati vedno skromnejši. Še dobro,da ima Rossi tak vpliv, renome (in jajca),da je zahteval sprremembe.Stonerju to pač ni uspelo in je raje odšel s "potapljajoče se ladje". In kakšne klobasaš....če bi Ducati res tako poslušal Rossija,bi bil karbon (in še kaj) že zdavnaj zgodovina,tako pa bo alu okvir Rossi dobil dokončno šele naslednjo sezono.Se pravi da so (najmanj) eno sezono vrgli stran.
KennyJR
13. 11. 2011 13.39
Omen3 omen.... kakšne maš... če rossi ni vedel, zakaj se je potem hvalil pa gobezdal a? to veliko pove o njem... kot drugo... ducati je še preveč poslušal rossija... glede na to, da je bila na začetku skupna vizija vztrajat s tem motociklom je ducati še prehitro popustil... oni imajo svoj koncept in zdej naj bi se prilagajali enemu dirkaču ki je slučajno v njegovem moštvu? NOT... v enem mesecu so zavrgli 5 let truda... in če to nebo obrodilo sadov verjamem da se bosta tako rossi kot burgess in njegovi služabniki znašla na cesti... u bistvu vse kaže kot da bosta uničila ducati... ducati, ki je vsa leta v motogp zmagoval, sedaj pa niti na stopničke več ne more... grozno... če voziš ducatija potem vozi ducatija, ne pa ga spreminjati v hondo/yamaho in vozit to kar potem pride ven... tukaj ni kaj debatirat... glede haydna pa... če še tako zakrivaš resnico... dejstvo je da se je lani peljal prepričljivo bolje kot letos in to je to... :)
Omen3
13. 11. 2011 00.24
erlapsus ...no če se lepše sliši,pa je BAU nasledil Aoyamo,kot jaz vem je dirkal prav z njegovim motorjem...;) Da še malo ostanemo pri aktualni temi,erlapsus ima kar prav.... Bautista ne bo ravno nasledil Marca (in tudi ne bo imel istega statusa) ,ker ne bo imel direktne pogodbe z HRC in tudi ne njihovega tovarniškega motorja (kot bi ga imel Marco). Livio Suppo naj bi dejal,da gredo nove komponente samo Stonerju in Daniju,predhodne pa dobi LCR in Gresini.In tudi novi 1000ccm motor dobi Bautista šele naslednje leto.
Omen3
12. 11. 2011 23.31
Kenny a res ne moreš razumeti teh 18 sekund?!? To je bilo rečeno v prispodobi,.... Če Rossi še ni vozil prej Ducatija,ni mogel vedeti kakšna "kanta" je to v resnici (lahko bi mu pa vsaj novi sotekmovalec Nicky to povedal).So pač glede na rezultate Stonerja mnogi milsili,da je to boljši motor,kot je bil v resnici.A ko je Rossi videl kakšen motor je to za peljati,ga je seveda hotel "izboljšati". In tukaj je velika "krivda" Ducatija,ker so trmasto vstrajali pri svojih rešitvah,za katere se je na koncu izkazalo da ne prinašajo uspeha.Če bi šlo od začetka leta po planih Rossija (in Burgessa z ekipo),bi bili rezultati verjetno boljši.Se pravi da bi celo sezono imel alu okvir (ki si ga je želel) in ostale spremembe.Ducati pa je vstrajal na karbonu,delno je popustil in naredi nato nek karbon-alu zmazek okvirja.In zato tako delo ne more prinesti željenih rezultatov.In Rossi za letošnjo (zdaj že preteklo) sezono sploh ni imel motorja kakršnega je hotel "razviti",kako naj bo potem uspešen? Če tega ne moreš razumeti.....potem pa res ne vem. Hayden je imel na začetku sezone tri četrta mesta,v Italiji je imel odstop,v GB je bil četrti,ker ni bilo poškodovanega Rossija.Pa še za kakšno dobro uvrstitev se lahko "zahvali" poškodbi Rossija.Edine stopničke je imel v drugem delu sezone (Aragon),kar pa sem omenil. Bil pa je enkrat tudi dvanajsti,letos pa ni bil slabši kot deseti.Če je bil slučajno kdaj "malo" drugi potem pa padel...to pomeni samo ,da je končaj dirko brez točk.Lanije tudi večkrat padel kot letos,lahko tudi zaradi tega,ker je lani mogoče več reskiral. Tako da lani je bil nekaj boljši,a tako velike razlike pa spet ni."Tvoj" Stoner bi to razliko v točkah lahko nadoknadil (skoraj) v eni dobri dirki. Je bila pa to itak njegova (Haydnova) najboljša sezona pri Ducatiju (2010) ,ker se je prvo leto (2009) odrezal precej slabše (104 točke).Torej je bila letos njegova tretja sezona pri Ducatiju in bi ga bil lahko že precej bolje vajen kot Rossi (ki ga j vozil prvo leto)....pa to ni bilo ravno vidno.To je zame še en dokaz da je Ducati težko vodljiv motor,ki ga je dobro lahko vozil samo Stoner (and nobody else).In samo še en razlog več,zakaj ga je potrebno spremeniti,izboljšati.
KennyJR
12. 11. 2011 12.39
Omen3 lani je imel nicky na suhih dirkah kar nekaj četrtih mest na začetku sezone, pa recimo tretje mesto potem v aragonu itd... letos je bil sicer 3, čisto "nezasluženo" v mokrem jerezu in pa 4. v deževnem silverstonu... ampak na normalnih dirkah pa ima najboljši rezultat 5 mesto v assnu, potem pa šele od 7. navzdol... torej to precej pove mar ne? :) eno 5 mesto proti 8im sezono poprej :) poleg tega se je na zadnji dirki vozil na 2. mestu dokler ni padel :O fora je, da je rossi rekel da bo (v 18 sekundah) porihtal ta motor, kakršen je, ne pa naredil povsem novega, z alu šasijo pa vsem ostalim novem... to so bile njegove oblube... sedaj pa takole... pa še to kar sedaj dela še ni obrodilo nobenih sadov...
Omen3
12. 11. 2011 11.29
Bautista pa ne smemo preveč kritizirati.Mogoče je res nepričakovano zamenjal moštvo,samo treba se je postaviti v "njegovo kožo." Še marsikdo drug,če bi izvedel,da dobi 1000 ccm kubični motor šele sredi naslednje sezone (do takrat pa se bo vozil s "starim" 800 ccm),bi tudi (verjetno) naredi enako.Ne vem kaj so sploh mislili pri Suzukiju,da še niso tako daleč z razvojem 1000ccm motorja,a so res do Valencije čakali na odločitev za naslednje leto?
Omen3
12. 11. 2011 11.22
KennyJR JeansBurger ta ducati, ki ga je "razvil" rossi je dejansko slab... z njim niti hayden ne more biti hiter... leta 2010 je šlo tudi haydnu neprimerno bolje... dirko v valenciji je nekaj časa celo vozil na drugem mestu, dokler ni padel... potem se je nanj usedel rossi in hayden nikol več niti približno tako visoko.... žal... @KennyJR To se zdi vseeno malo prenapihnjeno glede Haydna. Lani je zbral "le" 31 točk več kot letos.Prav tako je bil tudi lani samo enkrat na stopničkah (tako kot letos).Tako da neke drastične razlike tu ni,zato bi težko rekel "da mu je lani šlo neprimerno bolje." Lani je verjetno celo bolj vozil na meji (zato več točk) ,ker je imel tri padce (letos pa dva). Rossi (z ekipo) je poskušal razviti nov motor,kar pa mu zaradi "nasprotovanja" vsem spremembam Ducatija ni uspelo v celoti izvesti.Tudi zato ni bilo željenih boljših rezultatov.Nekaj na pol narejeno je težko boljša rešitev.Upam samo da bodo pri Ducatiju v bodoče bolj dojemljivi za nove tehnične rešitve,ki si jih želi Rossi.Upam. :-)
KennyJR
11. 11. 2011 19.25
SENNA1 kaj pa je bautista vedel... glede na to da se je nesreča zgodila za njim, da posnetka mogoče sploh še ni videl, ni mogel vedeti kaj se dogaja... najlažje je obsjati doma pred raćunalnikom, pa sploh ne moreš vedeti, kako je bilo v resnici...
SENNA1
11. 11. 2011 16.22
pobrišite mi spet.če ni topli je pa BUZOVANE-BAUTISTA SEVEDA.
SENNA1
11. 11. 2011 16.20
paklenik se strinjam s teboj,.bautista kako je reagiral,dej mi najdi enega španca,ki ne bi bil HINAVEC.ZAHRBTNEŽ.TAKO V MOTO GP KOT V F1. ga ni.....ne maram jih pa pika.
KennyJR
10. 11. 2011 19.08
to je sedaj že lanska sezona :P
soncek78
10. 11. 2011 18.43
španskega motociklista Alvara Bautisto, ki je lani dirkal za Suzuki. LANI ?!? Kolikor jaz vem še pred parimi dnevi.
lisjak33
10. 11. 2011 18.05
kaj bi blo, če bi blo??? pa bom najprej o seb neki povedu sem navijač ducatija, posledično tudi rossija, pa da ne bo pomote jaz navijam za moštvo, nasploh za italjansko tehniko! ampak dejstvo je .......... da z ducatijem ki ga je stoner zapustil rosiju je stoner zmagoval, rosi se pa vozi okoli 5-6 mesta! to so dejstva! ne bom sodil kdo je boljši in kdo ne, je pa spet eno dejstvo, vsi govorite ko je bil stoner prvak da je imel oz. da je bil ducati najboljši motor??? čudi me da ravno samo njegov! spoštujem abrama in hydna in ostale ducati dirkače, samo tud v sanjah oni niso računal da bodo hitrejši od stonerja na ducatiju! k zdej so pol tovarniški dirkači hitrejši od tovarniških....ne vedno se pa zgodi!!! pljuvajte me kolikor hočete sam sem povedal samo resnico, in ostajam ducatijev navijač in upam da se popravijo! sem pa žalosten ker ducati ima svojevrstno tehnično rešitev ki je stoner dokazal da je zmagovalna, sam zdej bo ducati kopija stare yamahe!!!!!
zapy8
10. 11. 2011 17.56
JeansBurger lohk ti pokažem koga sem zaključo !
KennyJR
10. 11. 2011 17.43
Carpaccho rossi niti na hondi nebi konkuriral stonerju... stoner je haydna premagoval za pol minute, rossi pa za par sekund... ne prikrivaj dejstev in se raje sprijazni da je stoner pač boljši od rossija... to je itak jasno že 5 let...