MotoGP

Barbera se z ekipo Aspar seli v motoGP

Ljubljana, 20. 08. 2009 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hector Barbera bo v prihodnji sezoni napredoval v najelitnejši motociklistični razred s poltovarniško Ducatijevo ekipo.

Hector Barbera
Hector Barbera FOTO: Reuters

Moštvo je na dirki za veliko nagrado Velike Britanije oznanilo, da se v sezoni 2010 seli v razred motoGP. Številni so pričakovali, da bo za Aspar dirkal Alvaro Bautista, ki barve ekipe trenutno zastopa v četrtlitrskem razredu, a so ta konec tedna pri Suzukiju objavili, da bo Bautista dirkal za njih.

Hector Barbera trenutno zaseda četrto mesto v prvenstvu z Aprilio in se veseli napredovanja v kraljevski razred z ducatijem desmosedici GP9. "Zelo sem vesel, da bom dirkal v razredu motoGP, saj so to sanje vsakega dirkača,“ je povedal 22-letni Španec. "Sem iz Valencie, zato me še posebej veseli, da bom del ekipe Aspar. Trenutno je Ducati zelo konkurečen, tako ekipa kot jaz pa imamo ogromno željo po uspehu. Cilj za našo prvo sezono v najmočnejšem razredu bo čim hitrejše privajanje na nov motor in ekipo. Sedaj se bom osredotočil na to sezono, kjer me čaka še šest dirk, nato pa bomo začeli z delom za nov projekt.

Šef ekipe Jorge Martinez je dodal: "Nedvomno je za nas dobra novica, da smo podpisali pogodbo s Hectorjem. V preteklem sodelovanju smo osvojili špansko prvenstvo in zmagali na številnih dirkah v najšibkejšem razredu, zato sem prepričan, da nas uspeh čaka tudi v prihodnje. Verjamem, da lahko skupaj posežemo po dobrih rezultatih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzurry
21. 08. 2009 17.46
saj je capirossi tud rastural dukatija takrat
KennyJR
21. 08. 2009 17.13
raul67 meni bi se sete zdel povsem prava odločitev... sigurno nebi bil zadnji, že v svoji ekipi je vedno koga prehitel, pa se mi zdi da tista ekipa ni imela ravno konkurenčnega motorja, pa nasploh je bla bol slaba... če bi bil jest na mestu tistega ki odloča bi seteja še v marlboro povabu, ker kallio je sicer hiter, samo je le rookie... bi blo fajn met nekoga ki bi mal testiru, pa mel nekaj izkušenj ob tem... sploh v brnu ko je bil test day v ponedeljek...
thomas46
21. 08. 2009 12.36
"Trenutno je Ducati zelo konkurečen....." mhm slaba tolazba.. brez caseya je ducati k***c po pravici povedan. temu opisu zelo konkurencn ustreza sam yamaha.
raul67
21. 08. 2009 10.45
KennyJR res je da je Espagaro zgrešen, sam v tem trenutku bi bil verjetno kr vsak zgrešen - že pobje ko se celo leto vozijo na Dukih nimajo kakih večjih uspehov za pokazat, če pa bi ga kdo rad ukrotil v teh parih tednih je pa optimist - čeprav Pasini se je po mojem kar dobro znašel glede na to da je bil prvič... Espagaro je verjetno najbolj ekonomična različica al v čem je finta - pač za probat je - ka pa veš, mogoč je pa supertalent za Ducatija :-P Boljš vseeno to ko pa prpelat recimo Seteja nazaj pa se bo itak vozo na zadnjem mestu, sam da bo zaostajal sekundo namesto 3 za zadnjim =)
drobni98
20. 08. 2009 23.22
Mislim da še vsaj kakšne dve do tri lete Rossi nima nikakršne konkurence !!!!GO VALE
KennyJR
20. 08. 2009 19.45
hehe bo pedrosa kr lepo ostal na hondi :D jst upam stonerja na yamaho :P čeprou če bo nicky res šel k yamahi lahko pričakujemo da bo tud on kdaj v boju za zmago :) pasini pravi da se bo raje boril za naslov prvaka v 250 :P:P espargaro se pa vsaj meni zdi zgrešen... pri ducatiju bi moral voziti nekdo ki bi bolj oblvadal zadevo kot pa naprimer nekdo ki še v 250 nima sedeža in bi bil itak 2 sekundi za vsemi... sej je dost ex-gp riderjev ki bi lahko vozili, ne pa da tlačijo notr folk k nima niti metra narejenega s takim motorjem. če hočeš s takim motorjem vozit na polno rabiš vsaj eno zimo testiranj... pol pa mogoče gre...
raul67
20. 08. 2009 17.47
hja še bo kr zanimivo na trgu letos - zadnje novice so da v Kallijevem Duku na naslednjih dirkah ne bo vozil Pasini, ampak Espagaro, medtem ko naj bi bil Lorenzo že dogovorjen z Dukatijem za naslednje leto - sam to še ni 100 % - v tem primeru bi verjetno Nicky odšel v Yamaho, čeprav js še vedno upam na Pedroso =D Pustimo se presenetit - Lorenzo je itak reko da bo svoje plane sporočil v Indyju...
KennyJR
20. 08. 2009 17.19
barbera je itak še 10x večji car kot stoner, zato pa je tak optimističen... že na prvi dirki bo prvi v prvem ovinku potem bo pa šel na ravnost pa še trije za njim... :S (upam da bodo res samo trije, da jih bo vsaj pol pršlo do cila, ker jih bo potem še simončeli ene tolk pometu sebe)
xxmany
20. 08. 2009 14.30
"Trenutno je Ducati zelo konkurečen....." v to sploh ne dvomim, čim ni Stonerja se že borijo za mesta nekje v sredini 15 sek. za Rossijem in Lorenzom.