MotoGP

Argentina morda leta 2014?

Barcelona, 24. 11. 2012 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinci so razočarani, potem ko je vodstvo Dorne skupaj s predsedniki Mednarodne motociklistične zveze odločilo, da dirkališče Rio Hondo v letu 2013 še ne bo gostilo dirke za VN Argentine.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

Dorna je razkrila uradni dirkaški koledar za motociklistično sezono serije motoGP za leto 2013, med tistimi, ki so ta hip najbolj razočarani, pa so nedvomno predstavniki VN Argentine, saj bodo morali na svojo dirko nekoliko počakati. Kot vse kaže še leto dni. "20. junija 2012 je španska vlada odločila, da ekipe in dirkači, ki nastopajo pod pokroviteljstvom Repsola, iz varnostnih razlogov ne bodo potovale v Argentino. To pomeni, da bo treba na zabavo ob argentinski premieri še nekoliko počakati. Na koledarju za prihodnjo sezono je ne bo,“ so med drugim zapisali v obvestilu za javnost pri lastniku komercialnih pravic za seriji motoGP in superbike.

Kakor koli že, po neuradnih podatkih, ki prihajajo iz Španije, naj bi si pri Dorni močno prizadevali, da Argentino dodajo na koledar dirk za sezono 2014, kakšen bo razplet omenjene zgodbe, pa ni znano. Ta hip so preprosto vnovič zelo daleč od izvedbe preizkušnje. Dovoljenje s strani Mednarodne motociklistične zveze naj bi prejeli v prvih treh mesecih leta 2013. Do takrat bodo bržkone dokončana tudi vsa dela na dirkališču.

NE ZAMUDITE: v nedeljo ob 12.25 bomo na Kanalu A EKSKLUZIVNO predvajali dokumentarni film o avstralskem motociklističnem šampionu Caseyju Stonerju, ki je po koncu letošnje sezone sklenil uspešno športno pot.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
24. 11. 2012 14.03
-3
"20. junija 2012 je španska vlada odločila, da ekipe in dirkači, ki nastopajo pod pokroviteljstvom Repsola, iz varnostnih razlogov ne bodo potovale v Argentino." mislm, da tole pove vse... brezveze res... stoner že ve zakaj je šel...
Explainator
24. 11. 2012 14.28
-1
hohoho
24. 11. 2012 16.32
-6
Stoner-ja je dala Honda sama v pokoj pa toliko eurov da bo tiho zakaj?Zato,ker isto kot na dukatiju,ko je bil Svetovni pa potem na Hondi takoj naslednje leto je začel uničevati motor s svojo skrivnostno boleznijo.Zato so raje pri hondi ukrepali in tega neuravnovešenega Stonerja raje poslali na zasilni počitek,ker tudi druga moštva ga niso hotela,ker vedo kašna razvajena revca je.In ja pri Stonerju ni najdražji motor in njegova karava ampak Doktorji pri Hondi so dajali 8.000 eur na dan samo zato,da bi našli vzroke stonerjeve bolezni ampak je niso nikoli našli,ker ta bolezen je shranjena v njegovi glavi to so doktorji priznali ampak Stpner se nemore sprijaznit s tem in zato so morali doktorji delovati še naprej kot da iščejo neko skrivnostno bolezen. To,da gre vp okoj zaradi otoroka so buče šel je na prisilni dopust,da nebi uničil še enega motva tako kot je dukati.
hohoho
24. 11. 2012 20.35
+0
Pa da ne pozabim čelade,ki je bila narejena posebaj za njega ki je odvajala bruhanje tudi tam je slo veliko denarja.