MotoGP

Agostini o pritisku, ki ga čutita Rossi in Dovi: 50 – 50!

Mugello, 31. 05. 2013 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji svetovni motociklistični prvak Giacomo Agostini je bil navdušen nad predstavami obeh yamah na drugem prostem treningu, zaveda pa se, da poleg Valentina Rossija največji pritisk čuti Andrea Dovizioso (Ducati). Mugello je namreč Ducatijevo domače dirkališče.

Motociklistična karavana razreda motoGP je opravila tudi z drugim prostim treningom, blestel je Yamahin dvojec Jorge Lorenzo in Valentino Rossi, gledalci, ki so danes dodobra zasedli položaje, s katerih bodo spremljali sobotne kvalifikacije in nedeljsko dirko, pa razmišljajo izključno o dveh. V prvi vrsti o dirkaškem doktorju iz Tavulije in o Ducatiju. Nedaleč od Mugella je namreč sedež tovarne, njihov Andrea Dovizioso pa je na zadnji dirki v Le Mansu osvojil izvrstno 4. mesto. Ravno zaradi tega oba pred domačo dirko – v Mugellu je mimogrede domača steza Ducatija – čutita pritisk, dodatno odgovornost, a hkrati lahko ob dodatni spodbudi s tribun posežeta visoko.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: Damjan Žibert
S podobnim pritiskom, kot ga čutita omenjena, se je v preteklosti soočal tudi nekdanji svetovni prvak kraljevega razreda in dirkaška legenda Giacomo Agostini. 70-letnik je zadnjo zmago dočakal leta 1976 na dirki za veliko nagrado Nemčije, a pritisk, ki je bil prisoten na domačih preizkušnjah, pomni, kot bi bilo včeraj. "Doma je bilo vedno najtežje. Sploh zato, ker so številni še naprej prepričani, da je ob podpori gledalcev lažje priti do zmage. Sam sem zaradi tega čutil dodatno odgovornost, bil včasih zaradi tega tudi preveč previden in hitro se ti primeri kakšna napaka," se najtežjih dirk spominja priljubljeni Ago, ki se je za 24ur.com dotaknil tudi teme pritiska, ki ga čutita Rossi in Dovi: "Ni jima lahko. Če bi moral govoriti v odstotkih, komu je huje oziroma kdo čuti večji pritisk, bi dejal, da je približno 50 – 50."

Agostini si je ob številnih obveznostih, ki jih ima kot posebni gost Yamahe, vendarle ogledal večji del kvalifikacij, na katerih sta blestela Lorenzo in Rossi in ravno zaradi tega zadnjemu, v primerjavi z Doviziosom, pripisuje večje možnosti za zmago. "Rossi ni tako suveren, kot bi številni pričakovali, Dovizioso pa nima motorja, s katerim bi se lahko postavil po robu najboljšim. Kljub vsemu menim, da ima več možnosti za vrhunski dosežek Rossi," je zaključil legendarni italijanski dirkač.

Pasica motoGP
Pasica motoGP FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KošuTkovaHILDA
31. 05. 2013 18.23
+16
ROSSSIIIIIIII :)
škorpjoner
31. 05. 2013 19.21
+8
duce749
01. 06. 2013 11.51
-3