MotoGP

Abraham ostaja zvest Italijanu, a ne Ducatiju

Misano, 15. 09. 2012 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Češki motociklist razreda motoGP Karel Abraham (Cardion) bo v novi sezoni dirkal za CRT-moštvo ART (Aprilia Racing Technology). 22-letnik je ob prihodu v Misano že sklenil pogodbo z moštvom.

Češki predstavnik med dirkaško elito razreda motoGP Karel Abraham (Cardion) je razmišljal o menjavi motorja v novi tekmovalni sezoni, saj z razvojem svojega ducatija GP 12 (vozil je satelit Valencia Zero) ni bil niti približno zadovoljen. Potem ko je na petkovih prostih treningih nanizal nekaj dobrih krogov, pa so iz njegovega moštva sporočili, da bo v novi sezoni zamenjal moštvo. Presedlal bo med CRT-je in okrepil moštvo ART (Aprilia Racing Technology). Tehnični in športni direktor moštva Luigi Dall´Igna je z dirkačem iz Brna že sklenil pogodbo.

Karel Abraham
Karel Abraham FOTO: Reuters

"Naše moštvo je v serijo motoGP vstopilo z desmosedicijem GP11, takrat pa je bil Karel najmlajši dirkač v karavani in drugi najmlajši v zgodovini elitnega dirkaškega razreda. Skozi sezono smo nanizali nekaj presenetljivih rezultatov, dvakrat dirko končali na 7. mestu in še nekajkrat dosegli zelo dobre čase v kvalifikacijah. Bili smo hitri, razvojni oddelek je delal izjemno, potem pa je prišla sezona 2012. Prepričani smo bili, da imamo izjemen motor, testiranja pa so pokazala povsem nekaj drugega. Težko je bilo najti prave nastavitve, motor je bilo treba dodatno razvijati, vse skupaj pa se je razvijalo v povsem drugi smeri, kot smo pričakovali. Čeprav je obstajala možnost sodelovanja z Ducatijem tudi v prihodnji sezoni, smo sklenili, da poiščemo novega poslovnega partnerja," je o razlogih za konec sodelovanja z italijanskim motociklističnim gigantom dejal Karel Abraham st.

Čeh je bil sicer najhitrejši na drugem prostem treningu, ko praktično polovica najboljših sploh ni zapeljala na dirkališče v Misanu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.