MotoGP

61. konstruktorski naslov: pri Hondi slavijo izjemen dosežek

Valencia, 12. 11. 2012 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo dirkaškega moštva HRC Honda je navdušeno po pregledu letošnjih dosežkov njihovih motociklističnih asov. Navkljub dejstvu, da Dani Pedrosa ni osvojil naslova svetovnega prvaka, se veselijo že 61. konstruktorskega naslova.

Motociklistični šampioni, zbrani v seriji motoGP, odštevajo dneve do zasluženega oddiha, pred njimi pa sta dva dneva testiranj – najverjetneje v spremenljivih vremenskih razmerah – na stezi v Valencii. Veliko zadovoljstva imajo po končanem tekmovalnem letu pri tovarniški Hondi, kjer so ostali prikrajšani za naslov svetovnega prvaka Danija Pedrose – bržkone tudi zaradi poškodbe Caseyja Stonerja – a so vseeno dobili naslov konstruktorskega prvaka.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

"Če se ozrem nazaj proti konstruktorskim naslovom, je to naš 61. Izjemen dosežek in dodatno priznanje za našo ekipo, ki vedno znova dober material združuje z dirkaškimi talenti. Drugi zaporedni naslov z moštvo HRC je večji od vseh doslej. Žal je Dani ostal brez naslova svetovnega prvaka, ni manjkalo veliko, boril se je do konca. Ob tej priložnosti čestitamo Jorgeju Lorenzu za naslov svetovnega prvaka. Hudo nam je, ker ostajamo brez našega lanskega prvaka Caseyja, ki mu v prihodnje želimo vse dobro,“ je ob koncu sezone povedal predsednik HRC Tetsuo Suzuki.

Pri Hondi so osvojili še 19 naslov v elitnem dirkaškem razredu (6 v motoGP, 13 v 500 kubičnem razredu), kar pomeni, da bodo v prihodnji sezoni naskakovali jubilejnega dvajsetega, in to z dirkaškim dvojcem Dani Pedrosa – Marc Marquez.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rontos
13. 11. 2012 09.23
-2
Dovi je zaključil z stopničkami....zdej se bo boril za 8.,9.mesto Pedrosa v drugi polovici sezone bo marqueza gledal sam še v hrbet ben Spis ?? kdo je to drugo leto bodo kraljevali JORGE, VALENTINO,MARQUEZ,BRADL MOGOČ CRACLOW PA TAKE FORE
Omen3
13. 11. 2012 00.23
+3
A se kdo mogoče heca.....Dani je bil prikrajšan za naslov tudi zaradi poškodbe Stonerja.... Prav zaradi poškodbe Stonerja je Dani pobral nekaj zmag v njegovi (Stonerjevi) odsotnosti.... Mislim,da če Stoner ne bi bil poškodovan....bi bil Dani najverjetneje na koncu sezone tretji in ne drugi....naj mi ne zamerijo Danijevi dirkači,a tako je kazalo še pred poškodbo Stonerja.... Boj za konstruktorski naslov pa ni bil težak za Hondo.....žal jim je Spies na široko "odprl vrata" s svojo ne najboljšo sezono...
Aljosa Skrabelj
13. 11. 2012 01.57
+1
Kaj bi blo, če bi blo ... to je ugibanje. Brezveze teoretizirat kje bi bil kdo.
borut30
13. 11. 2012 08.08
+2
no Omen3, da še jz stavek povem... Lani je bil Dani, če se ne motim, tudi kr precej poškodovan. Je res?? Tako kot letos Stoner in tista razmišljanja, kaj bi bilo, če bi bilo so enostavno smešna. Letos je bil Dani za moje pojme res močan. V zadnjem pol leta kr precej boljši od Lorenza. S Stonerjem se je pomeril na zadnjih štirih dirkah in trikrat ga gladko premagal. V Avstraliji je šel s proge, tako da ne vemo, kako bi se drugače razpletlo. Če je Pedrosa zdrav, brez poškodb je presneto hiter. Tisto o razmišljanju, da ni nič pripomogel k Hondi so bedasta. Tako, kot je letos opral nekatere dirkače in razlike, ki so nastale...so še iz časov, ko je na Hondi dirkal Vale. Za moje pojme si je letos res zaslužil naslov....Stoner gor ali dol.
Omen3
13. 11. 2012 15.28
@Aljosa Skrabelj če nisi opazil so teoretizirali v samem prispevku....jaz sem samo omenil,da se s tem ne strinjam....
Omen3
13. 11. 2012 15.56
-1
@borut30 Lani je res bil Dani nekaj poškodovan...ampak do poškodbe je bil Stoner superiornejši.....pa je bil šele prvo sezono na Hondi,medtem ko jo Dani vozi že nekaj let.Če bi bila res tako enakovredna dirkača,bi Dani moral biti bližje Stonerju....pa jih je Stoner na nekateri dirkah deklasiral vse (tudi ostale "vesoljce").... Letos se je poškodba pač primerila Stonerju.....a je v prvih enajstih dirkah (do poškodbe) Stoner zbral 4 zmage,Dani pa 2…. Če pa bi bila zdrava oba....bi se lahko ponovila lanska sezona….vemo pa ne.Kakor tudi ne moremo vedeti,da bi Dani bil prvak,če Stoner ne bi bil poškodovan…. Nikjer pa nisem omenjal,da Dani ni zaslužen za razvoj Honde,ne vem kje si ti pobral…. Zadnji del sezone je Honda naredila napredek…..Dani pa ni bil obremenjen s tekmecem v moštvu.Nanizal je nekaj dobrih dirk in samozavest se mu je povrnila…. Lorenzo pa je vozil zadnji del sezone (malo preveč) taktično….vsaj za moje pojme.A si je nabral v začetku sezone dovolj “točkovne zaloge” in si je to lahko privoščil.Še vedno pa dirke ni končal slabše kot drugi (če ne računamo odstope).To pa tudi nekaj pove o dirkaču…. In če upoštevamo vse skupaj (izboljšana Honda,odsotnost Stonerja in previdnejše vožnje Lorenza),Dani ni imel nekega resnega dela,kar se zmag tiče.Pa ne mislim,da MotoGP dirkanje ni resno delo….ampak v zadnjem delu tekmovanja sploh ni bilo veliko resnih duelov pri prehitevanju za prvo mesto…Dani je po nekaj krogih prehitel Lorenza…in to je bilo to. In za tvoje pojme si lahko misliš karkoli…..Dani je res dobro odpeljal sezono,razen enega četrtega mesta in dveh odstopov,je bil vedno na stopničkah…. A če bi si Dani res zaslužil naslov….bi ga imel….pa ga nima….pomembne so zbrane točke na koncu sezone, ne pa umetniški vtis dela sezone….
hohoho
12. 11. 2012 21.13
-10
pedrosa je veliko doprinesel Hondi Stoner pa bolj malo.
clioman
12. 11. 2012 21.30
+8
mislim da je stoner malo več prinesel, prvi prvak po haydnu z hondo in če si nebi poškodoval gležnja bi bil še letos nevarn... ne vem po čem bi tvoja izjava držala
hrc1
12. 11. 2012 23.27
+3
Stoner je bil prvak z motorjem katerega je Dani razvil
ncnau
13. 11. 2012 00.09
-2
Ah daj no...Dani je razvijal ta motor par let pa nikoli prvak...
Omen3
13. 11. 2012 00.30
+4
Honda je za sezono 2011 naredila fantastičen motor z mnogimi novimi deli in izboljšavami....te dele je dejansko testiral tudi Dani.Stoner se je usedel na top motor,s katerim ni bilo težko dobro voziti (in zmagovati),Dani pa je imel le smolo,da je imel takega sotekmovalca v moštvu....
Aljosa Skrabelj
13. 11. 2012 02.01
+7
Fantje ne tepst med sabo. Ne vem zakaj bi udrihali navijači enega po drugem. Sploh znotraj ekipe. Mislim, da so se letos pokazali vsi trije v najboljši formi. In če smo za Stonerja in Lorenza to pričakovali... za Danija nismo. Dani je definitivno dosegel enak nivo kot Lorenzo in Stoner. Torej čaka nas naslednjo leto v katero zraven 26 in 99 vstpata tudi stari junak in novi junak. In prosim ... brez žaljenja med sabo. Mislim, da lahko čisto po človeško debatiramo. Ni potrebe po nogometnih izpadih.
graver
13. 11. 2012 09.03
+2
aljosa, eni lahko, samo žau so tuki razni zapiji in keniji, ki tega ne morejo...to so zame "wanna be" fani, ker se obračajo po vetru in navijajo za tistega, ki je trenutno na vrhu, drugi pa po njihovem mnenju nimajo pojma...
xxman.y
13. 11. 2012 11.53
-2
Ee Lojze sej smo že navajeni da nimaš blage. Kaj jim je prinesel Pedrosa? Nič. Manj kot nič. Že leta in leta je v MotoGP-ju, vedno ima na voljo konkurenčen motor, pa nima niti enega samega naslova svetovnega prvaka. Stoner ga je v prvem letu pri hondi osvojil.