Drugi športi

'Maribor je pripravljen že zdaj'

Maribor, 16. 04. 2008 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tehnična delegacija FISU, ki si je ogledovala predvidena prizorišča zimske univerzijade leta 2013, je izrazila podporo mariborski univerzijadi.

Šestčlanska tehnična delegacija Mednarodne univerzitetne športne zveze, ki si je od ponedeljka ogledovala predvidena prizorišča zimske univerzijade leta 2013 v Mariboru, Rušah in Zrečah, je izrazila polno podporo edinemu kandidatu za univerzijado leta 2013 za glasovanje izvršnega odbora FISU 31. maja letos v Bruslju.

Štajerska prestolnica se je že potegovala za organizacijo univerzijade, a je turško mesto Erzurum Maribor premagalo na glasovanju 16. januarja 2007 v Torinu.
Štajerska prestolnica se je že potegovala za organizacijo univerzijade, a je turško mesto Erzurum Maribor premagalo na glasovanju 16. januarja 2007 v Torinu. FOTO: POP TV

"Ne le, da so mariborski organizatorji dobro pripravljeni, bodoči organizatorji bodo težko sledili vašemu zgledu. Ocenjevalna komisija bo predlagala izvršnemu odboru FISU, da podpre kandidaturo Maribora," je napovedal vodja ocenjevalne komisije FISU Leonz Eder.

"Mislim, da smo že sedaj pripravljeni za izvedbo tekmovanja in pričakujemo pozitivno odločitev IO FISU," je dejal župan mestne občine Maribor Franc Kangler. Sama izvedba univerzijade naj bi stala 13 milijonov evrov, skupaj z infrastrukturo pa je ocenjena vrednost prireditve 252,6 milijona evrov.

"Zagotavljam, da je imel Maribor izjemno predstavitev, ima karizmatičnega župana, prepričan pa sem tudi, da bo konec maja prireditev tudi odlično predstavljena na IO FISU. Ocenjevalna komisija popolnoma podpira Maribor, zato sem prepričan, da bo kandidatura dobila dovolj glasov. Ne skrbite, saj je že v ocenjevalni komisiji četverica članov IO FISU," je zatrdil Eder in dodal, da je v FISU več sprememb. Spremenila sta se postopek glasovanja in sestava komisije, organizacijskim odborom tekmovanj pa so namesto štirih omogočili pet let za pripravo. "Maribor je navdušil predvsem z dejstvom, da ne bo šlo le za prvovrsten športni dogodek, ampak tudi za izjemno kombinacijo turističnih in drugih gospodarskih danosti, povečanje razvoja severovzhodne Slovenije in medkulturnega dialoga ter s tem dodatne vrednosti prireditve."

Otmar Kugovnik, predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze, je dodal, da potrebujejo le 13 milijonov evrov, da bi lahko logistično izpeljali univerzijado. Vodja tehničnega dela komisije Roger Roth pa je ocenil, da so prizorišča za tekmovanja na snegu že zdaj na izjemno visoki ravni, prizorišča za tekmovanja na ledu in nekatera druga pa so šele načrtovana.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.