Šport

Mandarić ostaja v Kopru

Koper, 08. 01. 2008 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski poslovnež Milan Mandarić bo po umiku iz koprskega nogometnega kluba na Obali gradil elitno stanovanjsko in poslovno sosesko.

Srbsko-ameriški megaposlovnež Milan Mandarić, lastnik angleškega nogometnega kluba Leicester City, se je lani avgusta razočarano umaknil iz NK Koper, v katerega je v nekaj letih vložil nekaj milijonov „prijateljskih“ evrov. Nekoč velika nogometno-poslovna ljubezen med superbogatim Mandarićem in takrat skorajda obubožanim koprskim prvoligašem je bila povezana predvsem z večjimi gradbenimi, športnimi in poslovnimi projekti na Obali, ki pa jih dobrodušni poslovnež nikoli ni dočakal.

Srbsko-ameriški megaposlovnež Milan Mandarić ne sponzorira več nogometašev Kopra, zato pa bo na Obali gradil elitno stanovanjsko in poslovno sosesko.
Srbsko-ameriški megaposlovnež Milan Mandarić ne sponzorira več nogometašev Kopra, zato pa bo na Obali gradil elitno stanovanjsko in poslovno sosesko. FOTO: Reuters

Vodstvo edinega obalnega prvoligaša, v katerem ima največji vpliv župan Kopra Boris Popovič, je tako po nekaj letih ostalo „kratko“ za izdatno Mandarićevo sponzorstvo. Mandarić je v Kopru, točneje na Bonifiki, želel graditi tudi moderen nogometni stadion in trgovsko središče, tudi ta nadvse ambiciozni projekt pa se je po dolgotrajnem „natezanju“ med potencialnimi poslovnimi partnerji žalostno izjalovil. Vendar, Mandarić očitno še ni popolnoma obupal, saj je že pred tem odkupil zemljišče in infrastrukturo nekdanjega trgovsko-poslovnega centra Ton City v Kopru, kjer naj bi po njegovih najnovejših načrtih v dveh letih zrasla elitna stanovanjska soseska in poslovna palača.

Koprski župan Boris Popovič in izbrani poslovni partnerji začuda še niso začeli s projektom gradnje novega stadiona in trgovskega centra na Bonifiki.
Koprski župan Boris Popovič in izbrani poslovni partnerji začuda še niso začeli s projektom gradnje novega stadiona in trgovskega centra na Bonifiki. FOTO: POP TV

Projekt naj bi bil vreden več kot 250 milijonov evrov, poleg gradnje nove marine v Žusterni pa naj bi ta Mandarićev projekt veljal za eno izmed največjih investicij na slovenski obali v prihodnjih letih. Milan Mandarić pa se je, mimogrede, potegoval tudi za gradnjo marine v Žusterni. V tem predvidljivem mednarodnem dvoboju pa ga je "premagala" Skupina Istrabenz, Mandarić pa se je poleg tega potegoval še za nekatere druge večje projekte, ki pa so iz različnih razlogov zastali ali prešli v roke drugim „upraviteljem“ pod okriljem koprske občine. Ali koprski župan Boris Popovič v nekaj letih resnično ni zmogel, hotel ali znal najti skupnega poslovenga imenovalca z Milanom Mandarićem? Eden od odgovorov na to skrivnostno vprašnje nedvomno tiči v Mandarićevem predčasnem odhodu iz NK Koper...


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.