Nogomet

VIDEO: Genk po strelih z bele točke boljši od Maccabija

Genk, 24. 08. 2011 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Genka so po strelih z bele točke iz boja za uvrstitev v LP izločili Maccabi iz Haife, ki je bil v 3. predkrogu usoden za naš Maribor. Pri strelih z bele točke je blestel madžarski vratar Lazslo Köteles.

Nogometaši belgijskega Genka so po zmagi z 2:1 na povratni tekmi izločili izraelski Maccabi iz Haife, ki je bil v 3. predkrogu usoden za naš Maribor.

Veselje nogometašev Genka.
Veselje nogometašev Genka. FOTO: Reuters

Izraelci so na prvi tekmi slavili z identičnim izidom (2:1) in tako smo v Genku spremljali strele z bele točke, tam pa je zablestel vratar Genka Lazslo Köteles, ki je ubranil kar dva strela z bele točke. V Genku smo spremljali zelo izenačeno in izjemno nervozno tekmo, ki pa je poskrbela tudi z dramatičnim zaključkom. Madžarski vratar je ubranil prva dva strela z bele točke in tako rekoč sam poskrbel, da se Belgijci spet veselijo uvrstitve v elitno nogometno tekmovanje. Veselje na strani Belgijcev je bilo seveda razumljivo, napredovanja pa se je veselil tudi Izraelec v vrstah Genka Elyaniv Barda, ki je z Maccabijem iz Haife dvakrat osvojil prvenstvo Izraela: "Zelo pomembno je bilo, da je vratar obranil prva dva strela z bele točke, saj smo nato vsi pridobili na samozavesti. Seveda je bilo zelo čudno igrati proti mojemu nekdanjemu moštvu, z Maccabijem smo tudi dvakrat osvojili prvenstvo Izraela. A na igrišču sploh nisem razmišljal proti komu igram, vse skupaj je za menoj prišlo šele po koncu tekme.“

Madžarski junak tekme v Genku.
Madžarski junak tekme v Genku. FOTO: Reuters

Z uvrstitvijo v LP je zadovoljen tudi vezist belgijske ekipe Thomas Buffel: "Začeli smo zelo dobro, a tekma je bila zelo težka in naporna. Kakor koli že, v tekmo smo se vrnili še pravi čas, saj smo bili že na gostovanju blizu višjemu zaostanku. To je velik rezultat za belgijski nogomet in veselimo se nastopa v Ligi prvakov.“

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unja1.m
24. 08. 2011 13.40
klub ,ki s tako malo razliko povozi maribor,mora izpasti
Žan Dreisibner
24. 08. 2011 11.51
to je to ! Da bog da, da gre Maribor naprej in da dobi Maccabi ima da... :)) EN KLUB ENA ČAST !
rezario86
24. 08. 2011 11.50
najbolj me veseli dejstvo, da so izpadli judovski nogometaši