Nogomet

VIDEO in FOTO: Raul spet dokazal svoje mojstrstvo

Valencia, 15. 02. 2011 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na prvi tekmi osmine finala nogometne Lige prvakov je Valencia gostila ekipo Schalkeja. Tekma se je končala z izidom 1:1, svoj 71. zadetek v evropskih tekmovanjih pa je dosegel španski zvezdnik Raul.

Schalke 04 je na Mestallo prišel z željo, da bi slabo sezono v Bundesligi nadgradil z visoko uvrstitvijo v Ligi prvakov. Valencia je bila v zadnjih tednih v odlični formi, na zadnjem obračunu v španski La Ligi so v gosteh premagali madridski Atletico in nakazali, da tudi v Ligi prvakov ciljajo na uvrstitev v četrtfinale. Trener Schalkeja Felix Magath pa po skromnih prvenstvenih predstavah nima več pravega podpornika v klubu. Potem ko so njegov odstop že zahtevali navijači, so se zvestim privržencem kluba pridružili še vodilni predstavniki kluba. 'Življenje' na klopi si je podaljšal na zadnjem prvenstvenem dvoboju, ko so njegovi varovanci vknjižili tri točke proti Freiburgu. "Pomembno je, da smo dobili zadnji prvenstveni dvoboj. Za uspeh na tako pomembni tekmi, kot je nastop v Ligi prvakov, je to še kako dobro za psihološko pripravo moštva," pa je bil pred obračunom proti Valencii redkobeseden nekdanji trener Bayerna. Prekaljeni 'maček' zagotovo ve, kako na Mestalli presenetiti tekmeca, kakšen koristen nasvet pred tekmo pa mu je skoraj zagotovo ponudil igralec konice napada Raul, ki je na današnji tekmi pisal zgodovino, saj je dosegel svoj 71. zadetek v evropskih tekmovanjih.

Do prve priložnosti na Mestalli so prišli gosti. Huntelaar je v 9. minuti zapravil izjemno priložnost, Farfan je iz kota poslal odlično žogo pred vrata Valencie, nizozemski napadalec pa je ni znal izkoristiti. Že slabih deset minut kasneje so jim domači nogometaši odgovorili z zadetkom. Kakšnih 20 metrov od gola je žogo na levi strani sprejel Aduriz, ki je v sredini našel Mathieusa, slednji pa jo je podal do Soldada, ki jo je z mojstrsko potezo poslal za hrbet Neuerja. V 26. minuti je bil Schalke blizu izenačitve. Farfan je po desni strani izvedel hiter protinapad, v sredino je poslal visoko žogo, kjer pa je bil v skoku najvišji Kluge, a njegov strel je Guaita brez večjih težav uspel ubraniti. Že minuto kasneje so do nove priložnosti prišli tudi domači, ko je Costa sprožil močan strel na gol Neuerja, a slednji ni imel pretiranega dela. V 35. minuti je Costa znova poskušal, tokrat je imel Neuer več dela, a je uspel ukrotiti strel. V 38. minuti je Höwedes kakšnih 25 metrov od gola naredil prekršek, Valencia je prišla do prostega strela, ki pa ga Dominguez ni znal izkoristiti, žogo je namreč poslal visoko iznad prečke.

Na prvo pravo akcijo v drugem polčasu ni bilo treba čakati prav dolgo. Že v 48. minuti je Banega z roba kazenskega prostora sprožil močan strel proti vratom Neuerja, a je na srečo nemškega vratarja žoga za nekaj centimetrov zgrešila desno vratnico. Že v 52. minuti je znova zadišalo po zadetku. Mathieu se je znašel pred vrati Schalkeja, izjemno malo pa je manjkalo, da bi Schmitz žogo poslal v lastno mrežo. V 64. minuti je za izenačenje poskrbel Raul, legenda Real Madrida, ki je pred novo sezono okrepil nemškega prvoligaša. Španski zvezdnik je mojstrsko preigral Navarra in v evropskih tekmovanjih dosegel že svoj 71. gol. V 73. minuti je Schalke skoraj prišel do 'preobrata', Costa je žogo neprevidno vrnil do Guaite, slednji pa je nespametno stekel iz gola in svoji ekipi skoraj 'priskrbel' nov zadetek. Do konca tekme sta imeli obe strani še nekaj polpriložnosti, a izid je ostal nespremenjen.

Izid:
Valencia – Schalke 1:1
Soldado 17.; Raul 64.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

milc_puhi
16. 02. 2011 11.02
jaka mojstrovina.... nič posebnega...kr neki
HC85
16. 02. 2011 10.33
tojomi16.02.2011, 10:050 Čestitke Raulu, ampak, če pogledate na wikipedio, pa tudi marsikateri tuji mediji pravijo, da je Raul včeraj ujel Inzaghija na 70 golih!!! Raul je pred to tekmo imel 69 golov!!! Wikipadija ima rahlo čudno tabelo Pod EVROPSKIMI ligami šteje le LP, vsaj v primeru RAULA, potem pa še je dosegel gole v drugih tekmovanjih ( tabela "OTHER") in od tistih še moreš šteti 2 gola v evropskih tekmovanjih. Se pravi SKUPAJ 71 golov!
munja1
16. 02. 2011 10.12
Bravo Raul boljši si od Cimeta hehehehe
tojomi
16. 02. 2011 10.05
Čestitke Raulu, ampak, če pogledate na wikipedio, pa tudi marsikateri tuji mediji pravijo, da je Raul včeraj ujel Inzaghija na 70 golih!!! Raul je pred to tekmo imel 69 golov!!!
Jaka Kotnik 1
16. 02. 2011 10.00
Prav je da je šel iz Reala, nemoreš se zanašati vedno na enega in istega napadalca, Real je rabil novo mlado ekipo in sedaj jo ima, sedaj pa jo je treba oblikovati in delati z njo.
Jaka Kotnik 1
16. 02. 2011 09.47
LAC Daj nebodi tako otročji in ne glej vse samo proti Realu ker si smešen. Zakaj se je Barca znebila Ronaldinha? Arsenal Henrya? Man. United Beckhama? Liverpool Owna? Milan Kaka-ja? Inter Ronalda? Barcelona Rivalda? Ja zato ker so lahko od njih še kaj iztržili v igri pa jim ne koristi več, nič ne rečem njegove kvalitete niso sporne, odličen igralec, verjemi mi ko bo drugo leto končal karjero se vrne k Realu, bila je tudi njegova želja da gre drugam, predvsem njegova želja, ker je vedel da v Realu nebo igral več toliko kot je sma želel, našel si je soliden klub in sedaj uživa, v srcu pa bo vedno imel Real in Real njega.
zvezdazvezda
16. 02. 2011 08.55
raul......bravo!
HC85
16. 02. 2011 08.41
@prelepi Ti si se zmotil :D Prav s včerajšnjim golom je tudi na lestvici v vseh evropskih tekmovanjih SAM na 1. mestu! (do včeraj sta bila s Pippojem izenačena) V ligi prvakov pa mu itak noben ni blizu!
LAC
16. 02. 2011 07.54
BRAVO RAUL IN TA SILNI REAL SE GA JE ZNEBIL A JE OTROK REALA IN ŠE VEDNO DOBER KOT NEKATERI SEDANJI NAPADALCI.
lejoff
16. 02. 2011 07.40
Raul še stalno velika legenda ;)
FCL
16. 02. 2011 07.37
Raul je res car, s srcem je igral za Real, in res samo bedaki pustijo takega igralca iz kluba...Upam, da bo še veliko tresel mreže pri Schalk-ju !
mateinho
16. 02. 2011 00.05
Čisto prau da blesti..mu privoščim..realu je in še bo pošteno žal da se mu je odrekel..ker je kljub 33 letom daleč pred benzemajom letos
Potepuhec
16. 02. 2011 00.03
HC85 Komentar je zelo lep vendar si se zmotil. Raul je najboljši strelec lige prvakov! Le v evropskih pokalih je izenačen z inzaghi-jem. Gol ali gol -. Ne vem. Itak uefa alpa intertoto zame ne štejejo. Tako, da raul je najboljši strelec LIGE PRVAKOV. Vedno je bil v Realu ne glede na vse al so zmagovali ali zgubljali. On je večji kot Real Madrid. On je največji v Španiji. Čeprav ni osvojil nobenega naslova z Španijo je bil ON, ko jih je vlekel naprej - ekipa je bila slaba. Škoda, da je odšel. Vendar nekako mu privoščim, ker tak igralec rabi igrati... V realu pa realno gledano bi bil le druga špica. Na koncu lahko le rečem - kar so mu navijači peli: Raul artista, siempre madrista. On je večji od Reala, pa čeprav navijam za njih.
com24
15. 02. 2011 23.39
real se lahko pošteno tepe po glavi . raul pokazu si svoje mojstrstvo..kapo dol !
CRX_98
15. 02. 2011 23.35
HC85 moj podpis imas tudi... on je edini razlog, zakaj navijam za real ze vec kot desetletje.. ni mi bilo vazno za vse zvezdnike, ki so prihajali in so se v realu. vedno sem govoril, raul mi je vzornik vedno bil in bo... dobesedno potrt sem bil, ko je odsel... lani se spolnim ligaske tekme ko je vstopil v igro in takoj zadel, in spet v menjavo ker se je zopet poskodavl..:S potem pa je tako odsel.. :/ raul madrista 4 ever!!! lp
ferrariboy
15. 02. 2011 23.25
tut mojga HC85 :)
xspeed999
15. 02. 2011 23.12
HC85 maš moj podpis uspodi :P
Valencian
15. 02. 2011 23.08
Valencia si je malce zakomplicirala stvari s tem prejetim zadetkom. Schalke ima gol prednost v gosteh. Sicer boljši nasprotnik Valencia ampak remi je bil popolnoma zaslužen, kakšne napake v obrambi Valencie. Čez poletje bo treba zamenjati celotno obrambo ali kaj storiti z trenutno, koliko napak so si privoščili, na srečo jih Schalke ni znal izkoristiti. AMUNT VALENCIA!
HC85
15. 02. 2011 23.07
Mah, kaj rečti o RAULU! VSAKA ČAST! Za mene eden izmed največjih nogometašev (če ne največji) VSEH časov! Najboljši strelec evropskih tekmovanje in daleč najboljši strelec LIGE PRVAKOV! Igralec, ki še v svojem življenju NI prejel RDEČEGA KARTONA! Igralec brez škandalov (žensk, pijančevanj itn.), ampak družinski oče! PRAVI ŠPORTNIK in ČLOVEK, po katerem se mladina mora VZGLEDOVATI!
BožjiSvetovalecPolde
15. 02. 2011 22.44
bravo raul bravo schalke