Nogomet

FOTO: Bordeaux slavil v vročem Pireju

Pirej, 23. 02. 2010 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J. / B.C. / M.F.
Komentarji
4

Na pirejskem stadionu Georgios Karaiskakis sta se na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov merila domači Olympiacos in francoski prvak Bordeaux. V nogometni uspavanki so bili boljši gostje iz Francije, ki so slavili minimalno zmago z 1:0.

Francoski Bordeaux in grški Olympiacos sta prijetnejši presenečenji dosedanjega dela Lige prvakov. Nekoliko lažjo pot do šestnajsterice najboljših so imeli Pirejci, ki so v svoji skupini zaostali le za angleškim Arsenalom, bili pa boljši od belgijskega Standard Liegea in nizozemskega AZ Alkmarja. Francoski prvaki iz Bordeauxa so v skupinskem delu navdušili, prepričljivo osvojili prvo mesto, v hrbet pa sta jima gledala takšna velikana kot sta nemški Bayern in italijanski Juventus, ob njima pa je v skupini nastopil še izraelski Maccabi. Tekmo pred 55.000 gledalci so bolje začeli Pirejci, ki so uvodoma pritisnili na vrata francoskega prvaka in bili zelo blizu zadetka v 5. minuti, ko je ob prekintivi z glavo poskusil švedski branilec Olof Mellberg, toda njegov strel je zletel le nekaj centimetrov mimo gostujočih vrat. Vratar Bordeauxa Cedric Carrasso je odlično reagiral v 12. minuti, ko je nevarno poskusil nogometaš iz afriške države Kongo Lomana LuaLua. Še prej so iz prostega strela poskusili tudi Francozi, vratar Olympiacosa Antonis Nikopolidis pa je s težavami le ukrotil poskus nasprotnika.

Lomana LuaLua je bil najnevarnejši mož sicer povprečnega Olympiacosa.
Lomana LuaLua je bil najnevarnejši mož sicer povprečnega Olympiacosa. FOTO: Reuters

Po dvajsetih minutah igre tekmeca še nista zabeležila izrazitih priložnosti za dosego zadetka, tempo igre je bil na dokaj nizkem nivoju, igralo se je brez posebnega tveganja. Potem pa smo povsem nepričakovano, v končnici prvega polčasa, le videli spremembo izida. Igral se je sodnikov podaljšek, ko je s strelom z glavo francoske prvake v vodstvo popeljal Michael Ciani. Potrebno je omeniti še odlično podajo Yoanna Gourcuffa iz prostega strela, ki je lepo našel visokoraslega branilca Cianija. Uvodni zadetek je šokiral vselej vroče navijače Olympiacosa, ki so do zadnjega kotička napolnili stadion Georgios Karaiskakis, peščica francoskih privržencev pa si je že mela roke, saj so se njihovi ljubljenci z zadetkom na giostovanju  že močno približali napredovanju v četrtfinale pa čeprav je sledil še drugi polčas in vseh 90 minut povratne tekme v Franciji. S takšnim razmišljanjem so nogometaši Bordeauxa odprli drugi polčas. Očitno je bilo, da več kot zadovoljni z izidom prvega polčasa počasi zapirajo tekmo in pazijo le na to, da ne prejmejo zadetka. Malo mar pa jim je bilo, če bodo uspešni v napadalnih akcijah. Gostitelji so seveda razmišljali povsem drugače, a kaj ko to očitno ni bil dan Olympiacosa. Zdelo se je, da bi tekmeca lahko igrala še kar nekaj časa pa do spremembe rezultata ne bi prišlo. Grški prvak je bil enostavno preslab, francoski pa v drugem polčasu premalo motiviran. Zmaga Žirondincev je več kot zaslužena pa čeprav tudi Bordeaux v Pireju ni ravno blestel. Tokrat je slavila manj slaba ekipa...

Izid:
Olympiacos - Bordeaux 0:1 (0:1)
Ciani 45.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paris86
24. 02. 2010 00.38
upam da poleg bordeauxja še lyon pride naprej pa seveda ARSENAL
elzan
23. 02. 2010 22.48
to bordo. bordo bo prsu 100% v polfinale
paris86
23. 02. 2010 22.41
obrez je en ''ni prekrška!'' faul je biu derbyshirea nad carrassojem faul je biu z nogo
Matija Airball Sotlar
23. 02. 2010 21.31
Olimpijakos more zmagat :D