Nogomet

VIDEO in FOTO: Zadetka ob koncu polčasov Benfici prinesla četrtfinale

Lizbona, 06. 03. 2012 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./M.F./B.C.
Komentarji
5

Na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov sta se v Lizboni pomerila Benfica in ruski Zenit. Po prvem dejanju dvoboja so bili v rahli prednosti gostje, ki so v Sankt Peterburgu slavili s 3:2, tokrat pa je zmago slavilo portugalsko moštvo (2:0), ki se je tako uvrstilo v četrtfinale elitnega nogometnega tekmovanja.

Prvo tekmo so tesno dobili nogometaši Zenita, ki so se sicer prvič v zgodovini kluba prebili med 16 najboljših evropskih kolektivov, sedaj pa želijo še v četrtfinale. Italijan Luciano Spalletti je očitno našel pravi način dela v daljni Rusiji in po naslovih prvaka v domači in evropski ligi so Rusi očitno končno pripravljeni na velike dosežke tudi v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Tega si je pred povratnim dvobojem na stadionu Luz še kako želel tudi izkušeni ruski reprezentant Aleksandr Keržakov, ki je pred tekmo dejal: "Pred nami je zgodovinska tekma, saj v Ligi prvakov še nikoli nismo prišli tako daleč. A to ne pomeni, da smo se že zadovoljili z doseženim, saj si želimo še več zmag. Prepričan sem, da bo prav ruski klub v bližnji prihodnosti osvojil Ligo prvakov, in upam, da bo ta klub prav Zenit." Portugalcem je na prvi tekmi največ težav povzročalo zimsko vreme. "Mislim, da je bilo na prvi tekmi nekje okrog –17, –18 stopinj Celzija, a smo kljub temu uspeli zabiti dva gola. Občutek imam, da bodo Rusi igrali nekoliko bolj obrambno in čakali na hitre protinapade," pa je pred dvobojem dejal mladi Belgijec v vrstah Benfice Axel Witsel. Portugalski podprvak je v naelektrenem ozračju na stadionu Luz v prvih minutah močno pritisnil želeč priti do hitrega zadetka, ki bi Rusom spodrezal krila in jih primoral v spremembo taktike.

Jorge Jesus se je veselil uvrstitve med osem najboljših ekip Lige prvakov.
Jorge Jesus se je veselil uvrstitve med osem najboljših ekip Lige prvakov. FOTO: Reuters

Nalet Benfice je kar trajal in trajal, toda pravega učinka, razen nekaterih priložnosti iz prekinitev, iz katerih bi se lahko rodilo kaj več, Portugalci niso imeli. Terenska premoč Benfice se je nadaljevala skozi ves prvi polčas, gostje pa so obrambne naloge opravljali skoraj brez napak, vse do izdihljaja prvega polčasa, ko je najprej sprožil Bruno Cesar, gostujoči vratar Vjačeslav Malafejev je žogo le odbil do Axla Witsla, ki je žogo s peto podaljšal do povsem samega Maxija Pereiro, ta pa je žogo le še pospravil v mrežo ter ob najboljšem možnem času domačo ekipo pripeljal do vodstva. Še pred portugalskim vodstvom so imeli ruski prvaki po grobi napaki domačega vratarja Arturja naenkrat veliko priložnost za zadetek, toda Roman Širokov je bil premalo odločen oziroma Artur je svojo napako popravil z dobrim posredovanjem. Izid 1:0 je Benfico že vodil med osem najboljših ekip LP, toda tudi Rusi so imeli svoje načrte, tudi oni so pisali zgodovino, saj doslej še niso prišli tako daleč v tem elitnem tekmovanju in bilo je jasno, da brez izstreljenega naboja ne bodo položili orožja v portugalski prestolnici. Gostitelji so tudi v nadaljevanje boljše moštvo in bi lahko v 68. minuti svoje vodstvo oplemenitili, toda Oscar Cardozo, ki je sam stekel pred Malafejeva, je meril nenatančno in ostalo je pri minimalni prednosti Portugalcev. Gostje iz Sankt Peterburga, ki so večji del tekme delovali nebogljeno, so na domača vrata pritisnili šele v finišu, toda do izrazitih priložnosti niso prišli, tako da se je portugalska obramba uspešno ubranila najhujšega. Še več, Portugalci so v sodnikovem podaljšku preko rezervista Nelsona Oliveire dosegli še en gol in dokončno zapečatili rusko usodo ter si priigrali uvrstitev med osem najboljših ekip v LP.

Izid:
Benfica - Zenit 2:0 (1:0)
Pereira 45., Nelson Oliveira 90.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kvarkadabra
07. 03. 2012 07.30
+3
Madridista90
07. 03. 2012 01.24
+8
Bravo Benfica.
elzan
06. 03. 2012 22.54
-7
jooooooj chelsea pol zmaga in zgubim stave:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
urgre
06. 03. 2012 21.51
+24
važn d tuki ni nobenga komentarja tm pa čez 100 :D
andy metalc 1
06. 03. 2012 22.51
+6