Nogomet

Spalletti: Vsak prejeti gol pomeni težje delo v Lizboni ...

St. Peterburg, 14. 02. 2012 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvič v zgodovini elitne nogometne Lige prvakov sta se med 16 najboljših ekip uvrstili kar dve ruski moštvi, naslednji torek se bo moskovski CSKA udaril z Realom iz Madrida, že jutri pa se bosta v St. Peterburgu udarila domači Zenit in portugalska Benfica.

Zenit se je v nadaljevanje tekmovanja prebil v skupini G, kjer je zaostal le za presenečenjem s Cipra, APOEL-om iz Nikozije. Varovanci Luciana Spallettija so v skupinskem delu zabili pet golov, italijanski strokovnjak pa je prepričan, da njegovi varovanci še niso rekli zadnje besede, čeprav jim bo v osmini finala nasproti stala znamenita Benfica: "Fantje so že v skupinskem delu dokazali, da znajo igrati nogomet, in to nameravamo dokazati tudi na tekmi proti Benfici. Zavedamo se, da bo sedaj težje iz tekme v tekmo, a imam občutek, da smo dobro pripravljeni in lahko pričakujemo pozitiven rezultat. Najpomembneje je, da ne bomo delali napak v obrambi, saj bo vsak prejeti gol na domači tekmi pomenil težje delo v Lizboni. Verjamem v svoje fante in prepričan sem, da nas čaka zanimiva nogometna predstava," je na tiskovni konferenci pred tekmo razlagal italijanski strateg.

Trener Luciano Spalletti verjame v napredovanje v četrtfinale tekmovanja.
Trener Luciano Spalletti verjame v napredovanje v četrtfinale tekmovanja. FOTO: Reuters

Ruse tako čakata vsaj še dve tekmi s Portugalci, pri čemer so se že v skupinskem delu pomerili z ekipo Porta. "Benfica je skoraj enaka ekipa kot Porto. So povsem enakovredni in prepričan sem, da bodo igrali tako kot Porto. Igralci se sicer razlikujejo, vse ostalo pa je isto. Moje mnenje je, da imamo oboji enake možnosti za preboj v četrtfinale tekmovanja," je za uradno stran UEFA dejal Aleksandr Anjukov.

Tekmo boste lahko V ŽIVO spremljali na spletni strani voyo.si z začetkom že ob 18. uri.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aljaž Ben?in
14. 02. 2012 21.26
CSKA bo napral real
tnaj
14. 02. 2012 10.57
+3