Nogomet

Skubic za 24ur.com: Benfico smo preveč spoštovali!

Ljubljana, 28. 09. 2011 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši romunskega Otelul Galatija so morali v 2. krogu Lige prvakov priznati premoč portugalski Benfici, celoten dvoboj v dresu poražencev pa je odigral slovenski nogometaš Nejc Skubic, ki se je na razmere v novem nogometnem okolju povsem privadil.

Nejc Skubic je v poletnem prestopnem roku zamenjal sredino in se iz vrst slovenskega drugoligaša Interblocka preselil k romunskemu Otelul Galatiju. Na zadnji tekmi Lige prvakov proti Benfici je odigral celoten dvoboj, z igro pa ni bil najbolj zadovoljen. Kljub vsemu se zaveda, da igra za manjši evropski klub, za katerega je velika nagrada že igranje med evropsko elito.

Proti Benfici ste odigrali celoten dvoboj. Zadovoljni ali razočarani zaradi poraza z 1:0?
"Zaigrati v Ligi prvakov je nekaj fenomenalnega. Končno se mi je vložen trud poplačal. Nedvomno, bi bilo drugače, če bi premagali Benfico. Ob porazu je vedno prisotna grenkoba. Igrali smo proti izjemni ekipi, menim, da eni boljših v Evropi. Tekmec ni imel posebej veliko od igre, imeli so sicer posest žoge, mi pa smo ob koncu imeli polpriložnost in dvoboj bi se lahko razpletel tudi drugače.

Ste zadovoljni s svojo premierno evropsko predstavo?
"Nisem povsem zadovoljen. Vem, da sem sposoben in pripravljen za več. Po drugi strani pa moram biti zadovoljen, saj je bilo to moja prva prava izkušnja med evropsko nogometno elito.

Nejc Skubic v ozadju je proti portugalski Benfici odigral celoten dvoboj.
Nejc Skubic v ozadju je proti portugalski Benfici odigral celoten dvoboj. FOTO: Reuters

Romunsko delovno okolje ni primerljivo z Ljubljano. Ste se že povsem privadili na razmere v Romuniji?
"Prvi mesec je bil zares naporen. Največ so mi pri privajanju na razmere pomagali štirje srbski soigralci. Okolica je drugačna kot pri nas, a počasi bo. Pridružila se mi je tudi punca in vse skupaj je veliko lažje kot na samem začetku.“

Kako ste zadovoljni z odzivnostjo publike? Igrali ste namreč v Bukarešti in ne v domačem Galatiju …
"Pričakoval sem več. Igrali smo na zares lepem, prenovljenem športnem objektu, kjer smo verjeli, da bodo tribune bolj polne. Bukarešta je od Galatija oddaljena 3 ure vožnje z avtomobilom, verjeli smo, da bo na stadionu veliko romunskih nogometnih navdušencev, saj gre za najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje.

Je po dveh porazih v Ligi prvakov v klubu zavladala panika?
"Ne. Ni nobene panike. Mi nismo velika evropska ekipa, kjer so porazi nedopustni. Za nas je igranje v Evropi nagrada. Imamo še štiri tekme in v prvi vrsti lahko veliko pridobimo, z vsako tekmo posebej.

Trener Dorinel Monteanu ima bundesligaške izkušnje. Svoje znanje uspešno prenaša nase?
"Zagotovo. Monteanu se vidi, da je bil nogometaš svetovnega formata. Dolga leta je igral v Bundesligi, izkušnje uspešno prenaša na nas, njegovi napotki so vedno znova izjemno dobri in tudi pred tekmo nam je svetoval, naj se ne ustrašimo tekmeca. Imel je prav, saj smo Benfico preveč spoštovali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puscavnik
29. 09. 2011 11.13
Bravo SKUBA.. norc :) le tko naprej!
igorleba
28. 09. 2011 18.22
misleč
28. 09. 2011 18.20
krivec zadetka :P bo drugič bolje :)
paris86
28. 09. 2011 16.59
no super! cela Slovenija ''žaluje'' kr kao nimamo nobega Slovenca v LP zarad izpada Udineseja v kvalifikacijah, na kar ugotovimo tak čez en mesec da vendarle mamo enga. še enkrat bravo mediji res ste nadarjeni!