Nogomet

Lavezzi: Nismo favoriti!

Neapelj, 21. 02. 2012 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Napolija so pred uvodnim dvobojem osmine finala Lige prvakov vlogo favorita za napredovanje v nadaljevanje tekmovanja prepustili Chelseaju. Razlog so predvsem evropske izkušnje Londončanov, ki zadnja leta tradicionalno igrajo med evropsko elito.

Nogometaši Napolija imajo pred uvodnim dvobojem osmine finala Lige prvakov jasen cilj, in sicer premagati Chelsea. Kljub temu, da so se Londončani znašli v hudi rezultatski krizi, se člani šestouvrščene zasedbe Serie A s tem ne obremenjujejo. Zavedajo se namreč, da je blues zadnja leta igral med evropsko elito in ima na tem nivoju tekmovanja veliko več izkušenj. Tudi v izločilnih bojih, kjer odločata dve tekmi. "Z obema nogama smo trdno na tleh. Gre za zelo pomembno tekmo, če se bomo preveč sprostili na igrišču, pa nas lahko to drago stane. Pred tekmo nismo favoriti, saj ima naš tekmec veliko več izkušenj v Ligi prvakov. Lačni smo vrhunskega rezultata, zato obljubljam neizprosno borbo, naša želja pa je spisati novo poglavje klubske zgodovine. Spoštujemo Chelsea, a se ga ne bojimo," je pred prvo tekmo osmine finala povedal Ezequiel Lavezzi.

Se bo Lavezzi letos prvič med evropsko elito vpisal med strelce?
Se bo Lavezzi letos prvič med evropsko elito vpisal med strelce? FOTO: Reuters

"Predvsem moramo igrati svojo igro in biti nanjo osredotočeni vseh 90 minut," je dodal Argentinec, ki v letošnji sezoni LP še ni zabil gola: "Upam, da bo po današnji tekmi drugače. Lepo bi bilo prvi gol med evropsko elito zabiti zasedbi, kot je Chelsea. Zavedam se, da bi lahko letos zabil več golov, ampak na koncu koncev je pomembnejše moštvu pomagati do zmage, kot pa izpopolnjevati osebno statistiko."

Dvoboj, ki ga bomo neposredno prenašali na Kanalu A in 24ur.com, se s studijskim delom programa začne ob 20. uri, uvodni sodniški žvižg na San Paolu pa bo ob 20.45.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mamba84
21. 02. 2012 10.46
-4
kot Milanista upam na zmago Napolija, Italijanski nogomet je počasi v vzponu
Smartinec8
21. 02. 2012 10.34
+9
Napoli ima danes veliko več šans za zmago kot Chelsea. Pustimo se presenetiti, v tej sezoni smo dobro odigrali na velikih tekmah (Valencia, City, United), mogoče bo tako tudi tokrat. Win or lose, up the Blues!
blackwizard
21. 02. 2012 09.40
-3
danes zadanejo lavezzi,cavani vsak po dvakrat in je dovolj