Nogomet

FOTO in VIDEO: Barca slavila v Milanu

Milano, 23. 11. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./K.A./I.K.
Komentarji
565

V derbiju skupine H Lige prvakov je Barcelona na San Siru s 3:2 premagala AC Milan in si zagotovila prvo mesto v skupini. Gol za zmago je dosegel Xavi v 63. minuti. Obe moštvi, tako špansko kot italijansko, sta si zanesljivo zagotovili mesto v osmini finala.

Na vrhu skupine H ostaja aktualni evropski prvak Barcelona, ki je z zmago na gostovanju v Milanu potrdila vodilno mesto v skupini. Na Camp Nouu sta se tekmeca razšla brez zmagovalca (2:2), tokrat je bila na San Siru za gol boljša katalonska enajsterica. Oba tekmeca sta si napredovanje v nadaljnje tekmovanje sicer zagotovila že pred tekmo.

Na stadionu San Siro so tekmo podjetneje začeli domači rdeče-črni in prevladovali v prvih nekaj minutah, medtem je Barcelona počasi vzpostavila ravnotežje in v 14. minuti je padel prvi zadetek. Keita je podal iz strani pred gol, kjer je bil v ugodnem položaju Xavi, a je pred njim žogo zadel in jo v lastno mrežo spravil Mark van Bommel. Le tri minute kasneje nova velika priložnost za katalonsko zasedbo, po podaji Messija je na prvo žogo v kazenskem prostoru udaril Fabregas, a je izvrstno posredoval vratar Abbiati. Nato pa so prišle Milanove minute in gostitelji so znali pritisk tudi unovčiti. Začelo se je v 19. minuti, ko je bil Robinho sam pred Valdesom, a je žoga zletela čez gol, v 20. minuti pa je gol dosegel Ibrahimović. Po lepi podaji Seedorfa je žogo po tleh poslal mimo vratarja Barcelone. Moštvi sta igrali zares atomski nogomet in priložnosti so se vrstile ena za drugo. V 23. minuti priložnost za Barcelono, Messi je prišel pred gol, a se je žoga od prečke odbila v kot. V 31. minuti je prišlo do nove spremembe izida. Xavi je padel v kazenskem prostoru in glavni sodnik je dosodil najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je izvedel Messi in dosegel gol, a je sodnik odločil, da mora ponoviti izvajanje, ker se je tik pred strelom ustavil, Messi (dobil je rumeni karton) pa je tudi v drugo premagal Abbiatija za vodstvo z 2:1. To je bil že šesti Argentinčev gol na petih tekmah. Dve minuti zatem nova priložnost za Barcelono, Villa je streljal, a se je znova izkazal vratar Milana. V 38. minuti priložnost za Boatenga, a je Valdes žogo uspešno odbil. V zaključku prvega polčasa je imel pobudo znova Milan, a se izid ni spremenil.

AC Milan - Barcelona - 11
AC Milan - Barcelona - 11 FOTO: Reuters
Trener Allegri je pred začetkom drugega polčasa opravil prvo menjavo, v igro je vstopil Pato, na klop je odšel Robinho. Prvo priložnost v drugem delu je imel Messi, a je zadel le zunanji del mreže, nato pa je v 54. minuti z izjemnim strelom na prvo vratnico izid izenačil Boateng. Mreže so mirovale do 63. minute, ko je v vodstvo znova prišla Barca. V vlogi podajalca znova Messi, ki je izvrstno zaposlil Xavija, ta pa je zadel za 3:2. V 66. minuti se je poškodoval Nesta, Allegri je v igro poslal Bonero, v 74. je pri Milani prišlo do zadnje menjave, iz igre je odšel van Bommel, v igro je vstopil Nocerino. Pri Barceloni je Guardiola prvo menjavo opravil v 68. minuti, Villo je zamenjal Sanchez, v 80. minuti pa je namesto Fabregasa v igro vstopil Pedro Rodriguez. V nadaljevanju je tempo padel, izrazitih priložnosti je bilo manj kot v sicer v večjem delu izjemno razburljive tekme. Milan je imel ob koncu pobudo, a je ostalo pri izidu 3:2 za Barcelono.
AC Milan - Barcelona - 2
AC Milan - Barcelona - 2 FOTO: Reuters

Izid:
AC Milan - Barcelona 2:3 (1:2)
1:0 van Bommel (14., ag.), 1:1 Ibrahimović (20.), Messi (31., 11m), 2:2 Boateng (54.), 2:3 Xavi (63.)

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (565)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikicasan
24. 11. 2011 19.39
-4
In jasno s5 11-metrovka, sej drgač ne morejo zmagat... Uefa-lona
Atomic_boy
24. 11. 2011 18.30
-1
Za dobro tekmo morata biti dve ekipi. Če igraš proti Dinamu je to težko:::)))))...v primeru, da pa neletiš na boljšo ekipo ti pač morajo pomagati sodniki ala Valencia:::))))))
Jasmin Kusic
24. 11. 2011 17.36
+5
ena izmed najbolših tekem ki sem jih kdaj koli gledal :) upam da bo čim več takih tekem..če prou navijam za barco, svaka čast milanu dobra igra in še ksn gol bi moral dt da bi zadnjih 20minut blo bl dramatično :)
acanju
24. 11. 2011 16.09
-2
Najprej bi čestital obema za FANTASTIČNO tekmo!!! Mislim ,da je Barca imela veliko več priložnosti ki bi jih morala izkoristiti pa jih ni(Predvsem Villa in Messi)!!! Robinho in Messi sta zgrešila praktično nemogoče za taka VELEMOJSTRA v katerih cel svet govori in imata GROMZANSKO PLAČO!!!Barca je bila boljša vendar neUČINKOVITA in zato se ne strinjam da je bila zmaga povsem zaslužena!!!MOJE mnenje je da bi prvi gol moral biti razveljavljen kljub temu da je bil avtogol je bi Xavi v ofsajdu in Keita je podajal Xaviu v ofsajd in ni ciljal van Bommla v nogo,prav tako menim da je bila 11-metrovka nepravilno dosojena in če je že bila potem bi moral rdeč karton dobiti Aqilanni!!!Pa ga ni!!Sodnik je povsem pravilno razveljavil 11-metrovko! MILANOVI GOLI NISO BILI PRAV NIČ SUMLJIVI MED TEM KO BARCINI NE VEM ČE , AMPAK TO JE SAMO MOJE MNENJE IN SODNIK NAJBOLJE VE!!!BREZ SODNIŠKIH NAPAK PA BI TUDI NOGOMET IZGUBIL NA ZANIMIVOSTI!!! Še enkrat hvala ZA ATOMSKI NOGOMET, BARCA JE IGRALA BILA BOLŠA ,a za moje NEUČIKOVITA,Z izjemo v 63.minuti ko je Messi milimetersko podal XAVIju ta pa rutinirano zadel!!D
whitepassion
24. 11. 2011 15.48
+0
glede penala.. tako kot ste eni rekli.. eni sodniki bi dosodli eni nebi. on je. ampk... če je dosodu penal za dotik na ramo bi MORAL dosodit penal tudi takrat ko je nwm točno kdo dobesedno POKOSIL Robinha v kazenskem. Tega pa noben ne omenja ne? vglavem.. končno ena lepa tekma. drugač pa FORZA MILAN .:D p.s. še vedno zamerim Alegriju ker ni vpisal Pippa v ekipo ker bi on stoposto zadel v teh zadnjih napadalnih minutah Milana. :)
Atomic_boy
24. 11. 2011 18.27
+1
penal nad Robinhom???? Na kateri tekmi??? A pred pol leta proti Boliviji???? Napiši, ker ne vemo katero tekmo misliš!!!
AZ09.J
24. 11. 2011 15.00
+8
vse čestitke obema: penala vsaj zame ni bilo. valdez je branu k lesen ptič. napadalna igra milana. najbolša podaja na tekmi gre messiju. barca je bila boljši tekmec. VAMOS BARCA
pro.slo17
24. 11. 2011 15.14
+4
v vsem se strinjam s tabo edino pri penalu faul je biu tako da je stark lahko opravičeno pokazal na 11m. res da ni bi nwm kaki prekšek. nekatere sodniki ga bi sosdile nekatere ne ampak faul je biu.
Hachi
24. 11. 2011 14.19
+6
a se samo meni zdi, da se je o Van Bommla zoga se odbila v nogo Xavija? pa iz strani je videti, da je Xavi v ofsajdu ob podaji Keitaja? tega ne trdim z zagotovostjo, vendar je pac videti tako. penal nad Xavijem JE bil. kljub temu, da je Xavi res takoj padel, morda ze pred dotikom, vendar DOTIK na rami je vsekakor bil. Rumeni karton za Messija upravicen! Nesta je po mojem dobil karton zaradi ugovarjanja in ne zato, ker bi Stark zamenjal Nesto in Aquillanija, kot je to videl Obrez.kr neki! Akcija Boatenga je bila res poteza tekme, nekaj izjemnih podaj pa je dodal tudi Messi. koncno spet enkrat gledati zanimivo tekmo, ko je igrala Barca, ker drugace je zivi dolgcas, pa ceprav dajo 5 golov v celi tekmi.
Atomic_boy
24. 11. 2011 13.25
+9
perotina Pišeš, da ključni igralci Reala igrajo skupaj 2-3 leta in da je tu NJIHOV PROBLEM???? Kot prvo, kdo pa jih sili, da hočeho pokupit vse najboljše. Kot drugo pa ti spodaj naštevam igralce Barcelone, ki so včeraj zmagali v Milanu (in ne proti zagrebškemu Dinamu): David Villa - v barci od leta 2010 Javier Mascherano - v barci od leta 2010 Thiago Alcantara- od tega leta v A ekipi Cesc Fabregas- prispel to leto Pedro Rodriguez- 3 leta v A ekipi Sergio Busquets- 3 leta v A ekipi Alexis Sanchez- prispel to leto
Atomic_boy
24. 11. 2011 13.26
+2
perotina
24. 11. 2011 14.17
-1
Ti si resnično smešen! Razlika je, če igralec prestopi iz B moštva v A moštvo(ista ekipa-Barcelona), kakor pa da igralec iz povsem drugačnega okolja, drugačne igre, pride v
modelx
24. 11. 2011 23.52
@perotina a je barca kriva, da vsako leto vsaj enega porine v prvo ekipo, a real. Koliko jih je v zadnjih petih letih in jih danes igra v prvem moštvu, ali pa so redne menjave?
carul
24. 11. 2011 13.17
+7
prava možata igra, všeč mi je bilo, zraven še glaž mošta popiti, res superca, ko gledaš moške kako tekajo po igrišči, messi kk je spet igro pa kake je delo, vsi so bli dobri, vsem samo pokrivalo dol. Resnično (če smem dodati, cr je lepši, šarmantnejši a je vendar messi št 1 svetovnega pa tudi evropskega nogometa) Pozdrav vsem navijačem
ronaldinhokralj
24. 11. 2011 13.07
+3
stajerc 007 ma prauu!!
Stajerci007
24. 11. 2011 12.51
+18
Dobi Messi karton-zasluženo pa spet niste zadovolni!! Pač če maš doma 35% žogo v nogah pač ne moreš zmaga!!! Super poteza Boatenga, super igra Milana- pogumno so se postavli ampak pač ne gre!!! To je to!!! Xavi bil na žogi, oni pa z rokami na njemu-ni kaj komentirat!!! Super tekma super moštvi!! Pravi boji pa tak še prihajajo!!! Gledam komentarje zdaj dva dni!! O tem da je United zadel iz ofsajda ne mu ne ču!! Tu pa je takoj Uefa zraven!!! Zanimivo!! lep pozdrav
Atomic_boy
24. 11. 2011 13.26
+10
BRAVO, POŠTEN KOMENTAR, KI GA BODO REALOVI OTROČIČKI SEVEDA SPREGLEDALI:::)))))
Hammurabi
24. 11. 2011 12.48
+0
Švedski književnik je po zadetem golu prodal dva nova izvoda svojega bestsellerja in prehitel Harryja Potterja
perotina
24. 11. 2011 12.19
-6
Gledal sem samo drugi polčas, tako da za prvega ne vem kaj se je dogajalo. 11m sem videl samo tukaj v posnetku in na prvi pogled(!!) je bilo videno, kot da ni bilo ničesar. Zmotil me je edino A.Sanchez v drugem polčasu, ker je tako teatralno zaigral prekršek(kar je tudi Obrez rekel). Sicer pa, če se tako hvalite, kako je Barca ponovno superiorna, ne pozabite, kako je šele Real letos superioren in uigran! Ne pozabite, da ključni igralci te ekipe, igrajo skupaj šele 2-3 lete. Mislim, da če kdaj, bo letos to leto, ko si bo Real podredil ali Evropo ali Španijo ali mogoče celo oboje. Bravo za Leverkusen in upam na zmago Valencie, saj je v tem trenutku zelo zelo močna.
Atomic_boy
24. 11. 2011 11.38
+7
\"res\" je da sodniki sodijo za barco, medtem, ko so oškodovali real v prvenstvu proti valenciji. hahahaha
modelx
24. 11. 2011 11.53
+2
ja, Valencije pa res niso odškodovali. Kaj pa si misliš? Te bo noč vzela, če boš tako proti rM govoril
Atomic_boy
24. 11. 2011 13.37
+2
cat2009
24. 11. 2011 14.18
+3
ja Real je mel pomoč dolgih dolgih let še koga drugega kot sodnikov pa tega ne vidijo. Tukaj pa bom očitke s tekme s Chelseo spremljal verjetno do svoje smrti. In tam je res veliko kataloncev tema vzela ker so bli usmerjeni proti Realu
ilovemilka
24. 11. 2011 11.33
-4
kire srece je ta barcelona,realen rezultat 2-2 ,sam pac piskajo da lahka messi zadane....
modelx
24. 11. 2011 11.52
+6
veš, kako šele RMju in MUju piskajo, da lahko CR00 in Rooney zadaneta, ko drugač ne moreta
cat2009
24. 11. 2011 14.19
+3
Se jo otepamo že par let odkar ste taki poznavalci na tem forumu. Še nič nismo zmagali s svojo kvaliteto.
pohas
24. 11. 2011 11.26
-2
komentator je bil smešn ja :D penala ni blo samo je bla vrei tekma
cmn
24. 11. 2011 11.01
+7
pohvalil bi igro obeh ekip, pred vsem pa to da ni komentator tako očitno navijal za barco.
xanal
24. 11. 2011 10.40
+1
BARSA bo morala začeti kupovati obrambne igralce pa bolšega golmana ne pa sam sredino pa napad,ker je obramba čedalje bolj prepustna
totelcamp
24. 11. 2011 10.55
+7
Kako je čedalje bolj propustna. Pred prješnjim krogom prvenstva, je bil Valdez nepremagan ne vem koliko tekem (mislim da 8 ali 9). Če niste opazili, je danes Barca igrala samo s tremi branilci (3-4-3). V tem primeru je obramba slabši člen ampak si zagotovijo prevlado na sredini, in zato boljšo kontrolo nad tekmo in več priložnosti. Pač kompromis za katerega se je danes odločil Guardiola...In glede na rezultat, se mu je izšlo. In še to. Kako je lahko obramba tako slaba, če je Valdes že 2 ali 3 leta zapored dobil nagrado Zamora, za najmanj prejetih golov v Sezoni v španski ligi?
BenLinus
24. 11. 2011 11.14
+2
Pa ne zato ker je Valdez dobr golman. Poglej igro barcelone pa boš vedel zakaj je tako malo golov.
Freemason
24. 11. 2011 11.23
+6
jah lej mankal so igralci alves in pique zato se je moral lomit puyol tam na desni strani in puyol ima zelo slab sprint in ga je vsak preigrou na desnem boku edi kar ima je nebeski skok to je pa tud vse
totelcamp
24. 11. 2011 11.44
+1
Govoril sem na splošno o obrambi Barce, ki prejema najmanj golov v ligi že nekaj let zapored, del nje je tudi Valdes. Ampak če pa govorimo specifično o Valdesu, pa tudi ne moremo reči da je slab golman. Ima svoje napake,kdo jih pa nima (Cassilas?). Ampak Barco je velikokrat rešil s svojimi obrambami, v igri z nogo je majster za vse golmane (kar Barca rabi), reflekse ima dobra, pri priložnostih 1 na 1 je odličen...
Crazy_Horse
24. 11. 2011 10.14
-4
če izvzamemo da si je milan gol zabil sam in da je sodnik podaril penal je barsa igrala kar za silo
BenLinus
24. 11. 2011 11.15
+1
Je mela Barcelona velik več 100% šans, tko da zmago si je zaslužila. Se pa strinjam, da je biu penal podarjen.
Seljako1899
24. 11. 2011 13.48
+0
barca z velik več 100% šansami in 60% ekipo ker so manjkal nekateri pomembni členi je dobr rezultat je pa tud dobr 2-3 lahko bi bil tud 2-2 al pa 3-3 ker je bla zares dobra tekma čim več takih..
fihner
24. 11. 2011 19.17
Ludi konj, kaj ko bi izvzel še malo sebe?
slo_fun
24. 11. 2011 10.10
-8
Opažam da ima Barcelona po vsaki zmagi več navijačev v Sloveniji. Povrh vsega pa tako brihtnih in s takšnim nogometnim znanjem da mi je kr slabo brat te forume....FORZA MILAN !!!!!!!!
Freemason
24. 11. 2011 11.17
+9
take me je najbolj strah kot si ti ki mislijo da vejo najvec o nogometu
StarDeluxe
24. 11. 2011 11.31
+8
Ti kar \"FORZAJ\", saj bo....enkrat že. :)))
cat2009
24. 11. 2011 14.23
+2
Ko so kraljevali Nizozemci pa Savičevič v Milanu jih je blo vse polno okoli mene bi rekel vsak skoraj. Zdaj pa sem opazil da se večini čez ta slaba Milanova leta sploh ni dalo več navijati in so si malo premislili.Eni se zdaj malo spet prebujajo, drugi pa so si žal našli druge klube.