Nogomet

VIDEO in FOTO: Na Mestalli se je tresla gora, rodila pa miš

Valencia, 28. 09. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.F./M.J./B.C.
Komentarji
119

V derbiju skupine E Lige prvakov sta se španska Valencia in angleški Chelsea razšla z miroljubnim izidom 1:1. Po povprečnem prvem polčasu je v nadaljevanju sledil spektakularen nogomet številnih priložnosti in fantastičnih obramb obeh vratarjev.

Pred tekmo drugega kroga LP na Mestalli je bil v središču pozornosti povratek Juana Mate na prizorišče, kjer si je ustvaril nogometno ime pred prihodom v London, kamor je prestopil pred začetkom sezone. "Zanj bo zagotovo nekaj posebnega igrati proti klubu, kjer je preživel najlepša nogometna leta. Na igrišču ni prijateljev in naredili bomo vse, da ga premagamo," je pred dvobojem Lige prvakov povedal nekdanji 'cimer' Pablo Hernandez. V taboru Londončanov je bilo pred tekmo v Valencii moč zaslediti umirjene napovedi. "Čaka nas težko delo, saj smo videli, kako je Valencia doma odigrala proti Barceloni. Če zmagamo, bomo naredili velik korak proti osmini finala," je dejal trener Chelseaja Andre Villas Boas. Dvoboj so precej bolje začeli gostje iz angleške prestolnice, ki pa na začetku niso izkoristili dveh daril v uvodu tekme neprepričljive domače obrambe. V glavni vlogi je bil Fernando Torres, ki pa ni izkoristil napake Davida Albelde in hitro vodstvo gostov je splavalo po vodi. Španec si je v ključnem trenutku porinil predolg predložek, sicer bi sam stekel pred domača vrata. Neprepričljiva igra obrambne vrste španskih predstavnikov v LP bi jim jo zagodla tudi v 4. minuti, ko so si gostitelji skoraj zabili avtogol. Valencia je po uvodnih desetih minutah nepovezane igre v nadaljevanju le strnila vrste in prevzela terensko pobudo, Londončani pa so se opredelil na protinapade. Čeprav si izrazitih priložnosti, Španci so zabeležili le dve obetavni akciji po prekinitvah, tekmeca v prve pol ure srečanja nista priigrala, pa je tekma živahna in gledljiva. Sledil je manj gledljiv in razburljiv del prvega polčasa, finiš prvega dela je namreč postregel z raztrgano igro z obeh strani in tekmeca sta na predah odšla z najbolj neprivlačnim rezultatom.

Bo Andre Villas Boas navil ušesa Salamonu Kalouju za milo rečeno nespretno posredovanje v svojem kazenskem prostoru?
Bo Andre Villas Boas navil ušesa Salamonu Kalouju za milo rečeno nespretno posredovanje v svojem kazenskem prostoru? FOTO: Reuters

Nasprotnika sta nadaljevanje začela brez "kadrovskih" sprememb, z istima enajstericama, a žal tudi isto energijo na igrišču. Vsaj v prvih minutah drugega polčasa. A to je bila očitno napoved za številna razburjenja, ki so sledila v naslednjih nekaj minutah. Najprej 51. minuta, ko je bilo bolj vroče kot v vseh uvodnih 50 minutah dvoboja skupaj  Najprej je bil zelo blizu zadetka Chelsea, ko je Jose Bosingwa z desne strani poslal uporaben predložek v srce domačega kazenskega prostora, kjer je bil najvišji razpoloženi Fernando Torres, toda njegov zelo dober poskus z glavo je z bravurozo ukrotil domači čuvaj mreže Diego Alves. Že v naslednji minuti so bili najbližje zadetku na tekmi tudi domači, toda Petr Čech je bil dovolj priseben ob poskusu Jeremyja Mathieuja. Razburjenj še ni bilo konca, saj je "nesrečni" Torres v 54. minuti zapravil še lepšo priložnost, bolje rečeno neverjetni Alves je bil spet fantastičen. Pritisk Angležev se je nadaljeval in Ramires bi lahko v situaciji "ena na ena" vendarle poskrbel za spremembo rezultata, a je še enkrat več svoje mojstrstvo dokazal domači vratar. Stvari je v svoje roke očitno "moral" prevzeti izkušeni Frank Lampard, ki je v 56. minuti z dobro odmerjenim udarcem premagal "nepremagljivega" Alvesa in vendarle poskrbel za (zasluženo) vodstvo Londončanov. Tekma se je povsem razživela, gol je gostom vlil novih moči, toda tudi Valencia ni kazala, da jo je prejeti zadetek preveč potrl. Svojo priložnost je namreč dočakal tudi najboljši strelec "netopirjev" Roberto Soldado, a je bil v 64. minuti v zaključku premalo zbran in češki vratar v vrstah Chelseaja je odpravil nevarnost. V zadnjih petnajstih minutah je Valencia vse stavila v napad in začel se je močan pritisk na gostujoča vrata, ki jih je še naprej dobro čuval razpoloženi Čech. Medtem sta trenerja obeh moštev s številnimi menjavami osvežila svoje vrste in poskrbela, da finiš tekme ne bi ponudil padca tempa. In ga tudi ni. Španci so še naprej pritiskali, tudi na silo in ob tem razumljivo puščali precej prostora za gostujoče protinapade. Če Valencia do izenačenja ni prišla po pritisku na nasprotnikova vrata, pa jim je priložnost za zadetek z neumnim posredovanjem z roko v svojem kazenskem prostoru "omogočil"  Salamon Kalou, Soldado pa je darilce v obliki enajstmetrovke pretvoril v zanesljiv gol. Sledila je še priložnost tekme za Nicolasa Anelkaja v samem finišu dvoboja, a je prvi mož srečanja Alves Londončane še enkrat več spravil v obup in dvoboj, ki je v nadaljevanju postregel s spektakularno predstavo s številnimi priložnostmi, se je končal z miroljubnim remijem. Tako kot se to na podobnih tekmah običajno zgodi.

Izid:
Valencia - Chelsea 1:1 (0:0)
Soldado 87./11m; Lampard 56.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (119)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazilipius
29. 09. 2011 19.48
Živjo! Glejte,Chelsea se mi zdi v redu klub,ampak ne gre mi v glavo,kako lahko pišete,da je Abramovič car?! Mislim,pa sploh veste njegovo zgodbo? Na kratko...Roman Abramovič je navaden tajkun,ki je "nakradel" denarja v Rusiji,domovini in kupil klub. Pa si sploh lahko predstavljate,koliko ljudi bi lahko nahranili,koliko otrok osrečili? Mogoče je vaše mnenje o Abramoviču tako,vendar jaz sem vam povedal resnično zgodbo,ki je na žalost tudi realna v teh časih. Ljudje,uživajte v nogometu,dokler je še nogomet!
osvajalec_mcb
29. 09. 2011 15.21
"Neprepričljiva igra obrambne vrste španskih predstavnikov v LP bi jim jo zagodla tudi v 4. minuti, ko so si gostitelji skoraj zabili avtogol." pa dejte mall prebrat no, gostitelji?? domači so si dal skor avtogol. drgač pa Valencia je solidno igrala, Chelsea pa.. mal bo treba izbolšat celotno igro. BLUE IS THE COLOUR!! GO CHELSEA GO.
g33ky_fr34k
29. 09. 2011 10.23
Bi res bil srečn če bi Canlaes prišo v Chelsea! Ka pa mislite ostali navijači Chelsija o njem?
g33ky_fr34k
29. 09. 2011 10.22
Čudno da Mourinho (nimam kaj proti njemu, odličn trener, bivši Chelsejev) ni zaupal Canalesu... Je letnik 1991, ampak ma svetovne podaje in tehniko, včeraj je bil po moje najboljši pri Valenciji. Gre res za velikega upa nogometa. Drugač pa škoda da ni Chelsea zmagau, je pa res met fajn v ekipi hitrega in tehničnega brazilskega igralca, Ramiresa, ki je res odličn nakup Chelseaja izpred let in je poživil vezno linijo.
leonidas15
29. 09. 2011 10.20
aja 24ur sedaj sem pogledau kao vrhunce tekme in vidu da manjka ene 3 šanse chelsea in vsaj 1 šansa valencije tako da drugič lahko daste bolj dolgi posnetek in vse šanse ne pa samo ene!
leonidas15
29. 09. 2011 10.17
Aja pa Mata je enkrat šou mimo branilceu Valencije da če bi to naredu Messi bi ga sedaj vsi povzdvigovali v nebo.
leonidas15
29. 09. 2011 10.16
nevem zakaj je AVB igrau tako obrambno!! igrau je v sistemu 4-3-2-1 in najbližje Torresu sta bila Lampard in Ramires medtem ko obe krili sta bila popolnoma odzadaj. Škoda da ni igrau napadalno in res neverjetne obrambe vratarja Valencije. Pa mislim da je Obrez zaljubljen v Rami-ja ker ga je celo tekmo omenjau in hvalu kako dobro skok igro ima in kako je telesno izjemno močan (z drugimi besedami PED..) Lampard je igrau dobro 1 gol in 2 ODLIČNI asistenci za 100% Torresu in Ramiresu,sedaj vem da ga bo AVB šparau za velike tekme vendar upam da bo igrau AVB bolj napadalno kot na tej tekmi!
aka007
29. 09. 2011 10.00
INTER ne razkrivaj nam svoje usmerjenosti in svoje inteligence na temu portalu ker se samo se bolje pogrezas z takimi izjavami mulc !! gdo je kaksen v nogometu ne igra nobene vloge le njegoo nogometno znanje ALL WATH MATTERS!!
g33ky_fr34k
29. 09. 2011 09.31
*pa seveda Petr Cech je včeraj brano odlično in SEVEDA je tudi on legenda kluba!
Adi Luka?i?
29. 09. 2011 09.30
Saj se je Valencija borila,ampak je chelsea bila boljša !!!
g33ky_fr34k
29. 09. 2011 09.30
Za mene je Chelsea včeraj igrau odlično, sploh te priložnosti 1proti1, ampak kaj ko je Valencia imela izjemnega vratarja... BLUE IS THE COLOUR! Villas Boas strokovnjak Lampard, Terry, Drogba- legende kluba Abramovič CAR!
Adi Luka?i?
29. 09. 2011 08.53
Sodnik je komaj čakal,da je lahko pokazal na enajstmetrovko !!!
dzejlan5
29. 09. 2011 07.41
kapo dol valenciji...zaslužen remi :)
jackie
29. 09. 2011 00.34
Napaka v naslovu. Ups, se zgodi.
FrankLampard8
29. 09. 2011 00.02
I.N.T.E.R Dej umer se mau člouk, sej tud men ni Messi ušeč sam mau tolerance pa je treba pokazat ane?
chtfly
28. 09. 2011 23.21
Uh, če bi ble vse priložnosti izkoriščene bi blo 13:28 za chelsea, lepa tekma !
FrankLampard8
28. 09. 2011 23.13
Morm pa rečt, da se mi je Valencia kr priljubila tko da bom od zdj naprej v španski ligi stisku pesti zanjo ;P Pa golman od Valencie je res vrhunski in newem zakaj ni golman od Brazilske reprezntance, ker je 100% bolši od Cesarja.
Day Tripper
28. 09. 2011 23.12
Valencia : Chelsea na dvesto kilometrov je smrdel da bo 0
BožjiSvetovalecPolde
28. 09. 2011 23.08
Samo resnico povem taka kot je
paris86
28. 09. 2011 23.03
u Marseille je pa fajn napokau Borrusio