Nogomet

VIDEO in FOTO: Chelsea z odliko opravil odločilni test

London, 06. 12. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./M.F./B.C.
Komentarji
198

V zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov sta se v Londonu pomerila Chelsea in španska Valencia. Gostitelji so za zanesljiv preboj med 16 najboljših ekip potrebovali zmago in to jim je tudi uspelo. Junak srečanja je bil Didier Drogba, ki je zabil dva od treh zadetkov.

Nogometaši londonskega Chelseaja so se po remiju z Genkom in porazu na gostovanju v Leverkusnu znašli v položaju, ko morajo na zadnji tekmi skupinskega dela reševati uvrstitev med 16 najboljših moštev na stari celini. Četa Andrea Villasa-Boasa je po slabših predstavah v zadnjem času popravila vtis v zadnjih dveh krogih Premier League, ko so Londončani s 3:0 doma odpravili Wolverhampton in nato z istim rezultatom še v gosteh Newcastle United. Razumljivo se je razpoloženje v moštvu nekoliko popravilo. "V obračun z Valencio se podajamo samozavestno. To so tekme, ki jih imajo igralci najraje. Ko sem bil še otrok, sem tako velike tekme spremljal po televiziji in sanjal, da bom nekoč na njih tudi igral. Nedvomno smo pod pritiskom, saj ponavadi v skupinskem delu nimamo ravno veliko težav, a to je razlog, zakaj ljudje ljubijo nogomet. V preteklosti smo se soočili z veliki izzivi in se bomo tudi tokrat. Pripravljen sem na napad," je pred odločilnim dvobojem samozavestno dejal napadalec Chelseaja Didier Drogba, ki je v začetni postavi znova dobil prednost pred Špancem  Fernandom Torresom.

Didier Drogba je "odprl" Valencio že v 3. minuti tekme.
Didier Drogba je "odprl" Valencio že v 3. minuti tekme. FOTO: Reuters

V svoje možnosti so pred dvobojem v Londonu verjeli tudi v taboru Valencie. Netopirji so na zadnjih dveh obračunih gladko odpravili belgijski Genk (3:1 in 7:0) ter tako vstali od mrtvih. "Vsi sanjamo o čudovitem večeru, v katerem se nam bi uspelo uvrstiti v osmino finala. Moramo zmagati. To je naš cilj. V London odhajamo odločeni, da bomo zmagali," je pred tekmo zatrdil Roberto Soldado. Izvrstni napadalec Valencie si seveda ni predstavljal, da bo njegovo moštvo že po treh minutah v rezultatskem zaostanku. Chelsea je namreč uvodni nalet kronal z zadetkom, ko je s kakšnih desetih metrov, malce s strani, po tem ko si je odlično pripravil prostor za strel, v polno zadel izkušeni Didier Drogba. Odgovor netopirjev je bil silovit, saj bi lahko Španci že v naslednji minuti izenačili, toda "diagonalni" poskus Jordija Albe je stresel okvir vrat. Gostje so po rezultatskem zaostanku prevzeli pobudo na igrišču in bili nekajkrat v obetavnih akcijah za izenačenje. v trenutkih premoči Valencie pa so gostitelji, bolj srečno kot ne, ob napaki gostujoče obrambe, preko Brazilca Ramiresa prišli še do drugega zadetka in otipljive rezultatske prednosti. Londončani so v nadaljevanju kontrolirali potek dogajanj na travniku stadiona Stamford Bridge. Premoč Valencie ni bila več tako prepričljiva, očitno so Španci večji del moči porabili v prvem polčasu in v drugem delu so gostitelji ob šahovski partiji tekmo mirno pripeljali v svoj pristan. Vmes je odlično podajo Juana Matte v gol spremenil še zviti Drogba ter z drugim zadetkom na tekmi zapečatil usodo španskih predstavnikov, Chelsea pa popeljal v osmino finala tega elitnega nogometnega tekmovanja.

Izid:
Chelsea - Valenica 3:0 (2:0)
Drogba 3., 75., Ramires 22.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (198)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lev80
07. 12. 2011 22.31
CHELSEA_FC1 : ti nimaš pojma. Ne razlikuješ med gostom in gostiteljem. Zdaj pa hitro nazaj v šolo.
Luka Šinkovec 1
07. 12. 2011 15.44
-5
Chelsea ma krizo, zmaga nad malo boljšim klubom pa je že tkoj nared za Real al pa Barco all kk je zdej to? Gledal sem celo tekmo... sej je blo ured, navdušla sta me Mata in Drogba ... vendar pa se je za moje pojme Chelsea postavil preveč nazaj ... vezna vrsta jih je čakala malo pred kazenskim ... najbrž je bilo tako skoraj nujno ker Valencia ko ima prostor izjemno dobro kombinira in tle to praktično ni bilo mogoče ... ampak Valencia ni Barcelona, to ve vsak, tako da ne bit preveč optimistični... upam na ugoden žreb osmine :)
wnBw
07. 12. 2011 14.50
+12
ampak tisto navijanje navijačev chelseja včeraj jeblo pa res noro.
chelsea7
07. 12. 2011 14.33
+9
Celotna ekipa Chelsea od AVBja, Cech, Oriola, Drogbaja..praktično vsi so svoje delo odpravili z odliko! AVB je dobro taktično preučil valencijo in pripravil igralce Chelsea, da so taktično uničili Valencio. Čech je bil po mnogih kritikah zopet odličen v vratih. Celotna zadnja linija s Terryjem na čelu, je dvoboj odigrala brez napake, Ivanovič je ogromno pretekel in se res boril. Terry in Luiz sta bila vedno na pravem mestu. Ramires je naredil na igrišču tisti višek, ki ga je Chelsea potreboval, vseskozi je gnal motor chelsea, sicer ni bil zelo opazen na igrišču, vendar je bil vedno na pravem mestu (2. gol, nekaj blokov). Romeu se je izkazal, da je resnično dostojna menjava za Essiena in mislim da se bo v 1-2 sezonah razvil v enega najboljših zadnjih veznih. Merieles je bil kot vedno požrtvovalen.. Sturridge in Mata sta sijajen wingerski par, ki zelo dobro sodelujeta tudi v obrambnih nalogah. Drogba, pa je bil preprosto stari Didi, res svaka mu čast!!!! Tu se je na nek način pokazala izkušenost ekipe chelsea, ko jim je tekla voda v grlo. Drogba je bil izvrsten, praktično sam odločil tekmo, veliko zaslug gre tudi Cech, Terry pa nadzoroval obrambo, da so bile vse poti do gola zaprte. AVB je dokazal, da ni kr tam en, ampak da potrebuje čas, da sestavi odlično ekipa. Samo tako naprej Chelsea!!
chelsea7
07. 12. 2011 14.36
+8
Aja pa še nekaj..je kdo opazil da je Lampard manjkal?? z vsem respektom do njega, trenutno je resnično preslab za tak nivo igre, kot ga igra Chelsea. Igra zelo nekonstantno in mislim da so trojica ramires, romeu in mereiles, dosti boljši od trojice : ramires, mikel, lampard.
Tomas Graši?
07. 12. 2011 16.30
+3
bezjak11
07. 12. 2011 14.27
+4
ni matta ampak je mata
FamousCFC
07. 12. 2011 13.58
+10
Bravo chelsea tako se igra, disciplinirano, točno tako kot si je avb zamislil me pa mečken skrbi kako bomo brez didija kr on je res pravi borec, močn in use, kdo bo potem v napadu ker če bo to torres se bo mogu začet dokazvat pa mal več šans dobivat ne sam 10 min pa čeprov vem da da je v tem momentu didi boljši. drgač pa BRAVO CHELSEA ;)
Denn1s
07. 12. 2011 12.43
+13
Čestitam Chelsaju za učinkovito in lepo igro.Sem pa najbolj vesel za Drogbaja in mu res privoščim še več takih tekem.Pomoje so naredili bedarijo da ga niso pustili več igrati zadnja leta.
GeorgeBest1968
07. 12. 2011 11.45
+19
Od Drogbaja se kr odbijajo nasprotniki in padajo na tla,tok je močn Drogba,haha car
leonidas15
07. 12. 2011 11.04
+7
Odlična tekma Mata-Sturridge mislim da bosta vsaj 5-8 let bila igralca ,ki bosta vodila napade po krilih in upam da se v napadu Torres prebudi,ker imam občutek da ko gre drogba bo chelsea kupil nekega dobrega napadalca
Hachi
07. 12. 2011 09.32
+8
greenie, tofi, zibby, a vcerajsnji rezultat BOLI??? ce bomo tak igrali se naprej, bomo tud Barco pojedli. koncno ena disciplinirana tekma. na zacetku hitr gol, potem pa takticno brezhibno. nasprotnik se je moral odpreti in too smo izkoristili.aja, brez zamere, Soldado je odlicen napadalec, vendar bi vprasal, kje je bil vceraj? Valencia je bila popolnoma izgubljana.dali so jim terensko premoc pa iz tega niso naredili popolnoma nic. vsa cast igralcem, pohvale pa predvsem obrambi (koncno), ki si tokrat ni privoscila kaksnih neumnih napak. drugace pa Romeu zopet odlicen, Meireles super, Mata in Sturridge 1A, Didi in Cech klasa zase! S to tekmo so fantje dobili prepotrebno samozavest in upam, da gremo sedaj samo se navzgor! Danes privoscim Unitedu in Cityju, da gresta naprej. United mislim, da bo brez dvoma uspel, City pa ni odvisen samo od sebe. Morda pa Villarreal preseneti :D
adrian.
07. 12. 2011 09.51
+4
Ne rabim nič pisati, ker si že vse ti točno tako, kot sem hotel jaz, napisal.
Freemason
07. 12. 2011 10.45
-3
mane nic ne boli bolelo bi vas ce se nebi ovrstili naprej. Valenica me je razocarala s taktiko ki so igrali na posest ki pa nima kej prevec dobre igralce na sredini (ce mislis da bi igrali proti barci takole se motis ker se do zoge nebi prisli) valencia bi morala igrati obrato in igrati na proti napade ker je tu valencia najmocnejsa. Hachi upal sem da bo chelsea vsaj 2 da bi vas dobil v osmini finala ampak ste se izmuznl :)
leonidas15
07. 12. 2011 10.54
+2
klasa zase sta bila tudi Terry in Ivanovič! Odlična obramba sploh če veš da je biu Cole najslabši v obrambi kar se zgodi 1x na 100 tekem.
Seljako1899
07. 12. 2011 13.07
+7
Ko boste zgubil drogbaja boste zgubil komppletni napad ker je učerej dokazal daje pr svojih 33 al 34 letih sposoben praktično sam premagat nasprotnika največji borec poleg ivanovića včerej...
Hachi
07. 12. 2011 13.31
+3
zibby, sj tud Barca pride na svoj racun :D
superdonleon
07. 12. 2011 16.21
+2
če lahko kdo poleg reala ustavi Barcelono, je to angleški klib in vsem navijačem barcelone sporočam da če bo dobila angleški klub kar ga bo slej ko prej bo padla, italijani igrajo preveč zaprto in nimajo dobro porihtanega napada (razen če milan nabavi dva odlična vezna igralca) real igra odprt nogomet in je vse mogoče v dveh tekmah, angleži pa jih bodo pojedli, Chelsea bo v dvoboju z barcelono izšel kot zmagovalec.
ninanana0
07. 12. 2011 08.39
-4
Pri drogbaju me je včer in tud na nekaj prejšnih tekmah motl prevdsem to, da v protinapadih ne oddaja dobro žoge proti hitrima mati in sturidgu :S!! res, da je včer mel dobro tekmo, samo to ni tisto kar je blo včas, mislim, da bo počas moral v pokoj!! Pa da ne bo pomote, super igralec, ki pa ja že odslužil svoje!! Sedaj naj gre še v kaki Anzi še mal zaslužt ...
ninanana0
07. 12. 2011 08.41
+0
Che, mora pa delat na torresu!!! in na mladih - lukaku! Kruta resnica, z igranjem odsluženih, se samo zavira razvoj mladih ...
Jakub Pešta 1
07. 12. 2011 08.45
-1
eh torresa prodat ker ni več to kar je bil in zaradi njega ne dobijo priložnosti npr. mladi, potencialni igralci kot je naprimer lukaku... ce ne torresa pa obvezno treba prodat kalua ker on pa je res podn
buldog7
07. 12. 2011 08.30
+12
CHELSEA JE IGRAL IZVRSTNO BRAVO.DROGBA JE LE DROGBA IN JIM BO ŠE ŽAL ČE GA SPUSTIJO IZ KLUBA.
wnBw
07. 12. 2011 14.46
+1
ostal bo do konca te sezona. ampak ne morš ti rečt da jim bo žal. za napadalca je drogba že zlo star in letos iztiska maksimum iz sebe,in to izvrstno. ne vem kak bi blo naslednje leto ko bi bil star že 35. drgač pa itak največja legenda drogba!
tujec2
07. 12. 2011 08.27
+5
Seljako1899
07. 12. 2011 07.27
-5
drogba je bil včerej najbolj borben člen chelsea takoj za njim ivanović potem pa dolgo nobenga kot da ni blo prave energije in kot da tekma ni bla pomembna drogba še 1x svaka čast v svojih letih igra na zelo zelo visokem nivoju
kriskoy
07. 12. 2011 07.25
+3
o ker napadalni trio je to drogba staridge pa mata skoda da bo legenda šla sam še dobr d je chelsea kupu lukakuja k ma enak stil igre kot drogba tko d ma chelsea zlo dobr napadalni trio......drugač pa upam d bi drogba (legenda) ostal saj še eno leto v londonu...ker je kljub starosti dokazal d je endn izmed njbolšig napadalcev na svetu......me prou zanima kko bi blo ce bi namest drogbaja tores špilu....... BLUE IS THE COULER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
leonidas15
07. 12. 2011 10.54
+6
Lukaku je v nedeljo na tekmi rezervistou zabiu 2 gola!
kriskoy
07. 12. 2011 15.55
Luxie9
07. 12. 2011 07.05
+19
Ne glede na leta Drogbaja mi je dosti krat boljši od Torresa ! Še žal jim bo za DROGBAJA !!!
CHELSEA_FC1
07. 12. 2011 05.48
-16
"V zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov sta se v Londonu pomerila Chelsea in španska Valencia. Gostitelji so za zanesljiv preboj med 16 najboljših ekip potrebovali zmago in to jim je tudi uspelo. Junak srečanja je bil Didier Drogba, ki je zabil dva od treh zadetkov." 24 ur, srečanje je blo na Stanfordu, kar pomeni da je Chelsea igral doma in soo bili potem DOMAČI! ne pa gostitelji, In ja, tak Didi ko je bil učiri je bil pravi Didi, pa tut Chelsea naslopšno in Petr Cech tut!
GreeGaa
07. 12. 2011 07.03
+9
haha dejansko so bli gostitelji :D saj so gostili valencio doma :D valencia pa je bla gost..
tunegi
07. 12. 2011 07.18
+6
poglej v slovar kaj pomeni "gost" in kaj "gostitelj"...
RoooooooooK
07. 12. 2011 14.21
+4
hahaha ob tem sm se pa nasmejal :D ljudje še vedo ne kaj pomeni biti gostitelj :D
azd123
07. 12. 2011 14.34
+3
GENIJ!!!!! Hahahaha prou nasmejou si me ;)
a22
07. 12. 2011 01.43
+11
ime tekme "Drogba"
Strom69
07. 12. 2011 00.33
+12
Dobri stari vrhunski Didier THE KING Drogba!!! To danes je bil tisti Didi, najboljši napadalec na svetu, ki ga želim gledat! Naj odigra svojo zadnjo sezono pri Chelsea-ju do konca tako, zasluži si! Res škoda, da leta ne govorijo v njegov prid in da se ne bo podaljšalo pogodbe. Ob taki formi Drogbaja mi ni niti malo žal Torresa na klopi. Go Blues!!!!! KTBFFH
leonidas15
07. 12. 2011 10.57
+3
se strinjam ker sedaj je res v formi in tudi če ni v najboljši kondicijski pripravljenosti je izjemen.Učiri pa je Mereiles teku maraton :) 13.5km
FLampard8
06. 12. 2011 23.50
+7
sesteu sm priloznosti: 7 chelsea, 3 valencia (mislm tiste k so ble omembe vredne)