Nogomet

VIDEO in FOTO: Crouch usoden za Milano

Milano, 15. 02. 2011 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./K.A./I.K./L.S.
Komentarji
273

Na tekmi na milanskem stadionu Giuseppe Meazza je v Ligi prvakov londonski Tottenham premagal AC Milan z izidom 1:0. Edini zadetek je v zaključku tekme dosegel visokorasli Peter Crouch.

Tottenham se je že drugič v štirih mesecih vrnil  v MIlano, saj se je pred tem v skupinskem delu pomeril z Interjem ter v razburljivi tekmi izgubil z rezultatom 3:4, sedaj pa je Londončane čakal obračun z AC Milanom. Pri obeh moštvih je manjkalo nekaj odličnih igralcev. Pri Tottenhamu zaradi zdravstvenih težav niso igrali Gareth Bale, Tom Huddlestone, Ledley King in Younes Kaboul, Jermaine Jenas pa je kaznovan. Za Milan okrepitve iz zimskega prestopnega roka Antonio Cassano, Mark van Bommel in Urby Emanuelson ne smejo igrati v Ligi prvakov, poškodovani pa so Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo in Kevin-Prince Boateng.

V lombardijski prestolnici so, kot je napovedal trener Tottenhama Harry Redknapp, Londončani začeli pogumno in so v uvodnih minutah imeli pobudo in rahlo terensko premoč, vendar pa izrazitih priložnosti ni bilo ne na eni, ne na drugi strani. V težkih pogojih za igro (močan dež in razmočeno igrišče) v večjem delu prvega polčasa vratarja nista imela prav veliko dela, je pa v enem od dvobojev prvi vratar Milana Christian Abbiati dobil udarec v glavo, tako da ga je v 18. minuti zamenjal mladi Marco Amelia. Tudi v nadaljevanju je šlo bolj za taktično in precej izenačeno igro, o čemer priča tudi podatek o posesti žoge v prvih 45 minutah: v odstotkih je bilo 53:47 v prednosti Milan. V strelih na gol pa je bilo 3:0 za Totenham, najlepšo priložnost v tem delu je imel Rafael van der Vaart, ki je v 42. minuti dobro streljal, Amelia pa je lepo strel ubranil.

Drugi polčas so rdeče-črni začeli podjetnejše in so prevzeli pobudo, trener Massimiliano Allegri pa je med polčasom opravil menjavo, Seedorfa je zamenjal Pato. Najlepšo priložnost za gostitelje je imel Mario Yepes v 50. minuti, a se je izkazal vratar Heurelho Gomes. Nato je v 54. zapretil na drugi strani van der Vaart, v 57. minuti pa je Mathieu Flamini storil grob prekršek nad Vedranom Ćorluko, ki ni mogel več nadaljevati z igro. Zamenjal ga je Jonathan Woodgate. Nato je do lepe priložnosti v 60. minuti znova prišel razigrani Yepes, a je ostalo pri izidu 0:0. V 62. minuti pa je Redknapp opravil še eno menjavo, namesto van der Vaarta je v igro prišel Luka Modrić. V 78. minuti še zadnja menjava za goste, namesto Pienaarja je zaigral Kranjčar. Nato pa le dve minuti kasneje šok za navijače Milana, saj je Tottenham po bliskoviti akciji povedel. Hitronogi Aaron Lennon je v hitrem sprintu stekel proti golu, preigral branilca in podal Petru Crouchu, ki je natančno zadel spodnji kot vrat nemočnega Amelie. Tretji gol za Croucha v letošnji Ligi prvakov in hladen tuš za gostitelje, ki bodo na povratnem srečanju lovili rezultatski zaostanek. Na stadionu White Hart Line bodo čez tri tedne na domačem terenu in v rezultatski prednosti igralci Tottenhama, ki se iz Milana vračajo z veliko zmago.

Izid:
AC Milan - Tottenham 0:1 (0:0)
0:1 Crouch (80.)

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (273)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marko Vranic 1
19. 02. 2011 19.22
Daniel Andonov svaka ti čast dobr si povedu Milan jih bo zbou nimas kej.
bleeee
16. 02. 2011 17.22
Daniel Andonov16.02.2011, 12:502 Milan je vsaj posteno igral,pokazal so dobro igro..res da je Gattuso pretiravou,ampk zarad enga igralca ne morte obsojat cel klub. drgac pa nj se Tottenham raj nauci igrat nogomet,ker niso Milan krivi ce un bolek prbije v zogo pr tem si pa fenta nogo (to je dobesedno invalid za nogomet in taki sploh ne bi smel igrat zarad svoje varnosti). ce sodniki ne bi bili pristranski,bi blo vrjetn 1:1. Drgac pa Svaka cast Ibrahimovicu!!! tip je dokazou da je zakon in ni mehkuzc kokr wormsi iz Tottenhama. ti si očitno gledu kšno drugo tekmo pa si vidu dobro igro milana, od samga začetka se je vidl da tottenham bolš stoji na igrišču in še en dokaz več da je angleška liga dost močnejša od italijanske ( milan vodilni v serii A tottenham 4, v premier ligi)...drgač pa če bi se spoznou na nogomet n nogometna pravila bi vedu da je štart z obema nogam avtomatsko rdeč karton...res je da je biu sodnik pristranski in ni pokazu milanu nobenga rdečga kartona realno bi jih mogu 3(flamini, gattuso in yepes)
A..n..n..i..e
16. 02. 2011 15.33
bravo tottenham !!
pesek2
16. 02. 2011 15.17
dobra tekma se pa veseu da je zmagu tottenham
Anze Zakotnik
16. 02. 2011 14.31
zanimiva tekma
Pcrouch
16. 02. 2011 13.35
aaron je vklopil svoj turbo pogon obrezta sta 1a pr komentiranju
Koturoc
16. 02. 2011 13.13
inter09 Edini nezrel in nešporten klub tukaj je ta tvoj mafijski in skorumpirani Inter z Eto'ojem in Chivujem na čelu, ki bi si zaslužila prepoved igranja v Italijanski ligi. Le zakaj je Inter tako osovražen med klubi v Italjianski ligi merde ene pokvarjene. Ta polemika glede Gattusa se bo vlekla še dolgo kakor vidim tisto obnašanje Ramosa med El classicom se je pa hitro pozabilo zdaj pa Realovci pluvate po Gattusu. Prvo naj Merde in Real počistita pred svojim pragom potem pa pišite bedarije. Nihče ni opazil kaj je počel Pienaar lisica ena in kaj ima pomočnik za delati ob robi igrišča in provocirati brezveze
Daniel Andonov 1
16. 02. 2011 12.50
Milan je vsaj posteno igral,pokazal so dobro igro..res da je Gattuso pretiravou,ampk zarad enga igralca ne morte obsojat cel klub. drgac pa nj se Tottenham raj nauci igrat nogomet,ker niso Milan krivi ce un bolek prbije v zogo pr tem si pa fenta nogo (to je dobesedno invalid za nogomet in taki sploh ne bi smel igrat zarad svoje varnosti). ce sodniki ne bi bili pristranski,bi blo vrjetn 1:1. Drgac pa Svaka cast Ibrahimovicu!!! tip je dokazou da je zakon in ni mehkuzc kokr wormsi iz Tottenhama.
dri-fit
16. 02. 2011 12.04
milan je popolno nezrelo in nešportno obnašanje včeraj pokazal....flamini štarta na žogo kot da ma copate gor ne pa nogo. obutev, da gattusa sploh ne omenjam k bi mogo dobit prepoved v ligi prvakov!! star je že nemore več konkurerat tem mladim! zaslužena zmaga tottnhama!
rosson3r
16. 02. 2011 11.50
hahaha kok je en folk dons naivn pa sm za prcanje ne govorim sam za ta moment ampak nasploh. ko en klub zgubi ga takoj prcate in pišete da so najslabši. moram reč milan je včeraj ob odhodu sedorfa lepo zaigral sam kaj češ zmanjkal je sreče in spursi so ga zabil nimaš kej gol je gol. zdj pa upam da zabijemo v angliji 1 ali več FORZA MILAN!!!
FCL
16. 02. 2011 11.36
Bravo Spursi :)))) Da se ne bodo Ibrašit in ostali preveč napihovali...
kdsjdks
16. 02. 2011 11.24
hahahahahahaha milan zgubu hahahahahahaha
gizz
16. 02. 2011 11.10
sm ta Eric Cantona se pa še pred elzanom skrije.. kakšen tip/otrok piše to nemorš vrjet. pa ti maš kak feti*š na tega balea? dej najd si lajf pa ga nehi metat 4x na dan ob misli na balea! bale bale bale dej mir no ! drugač pa tottenham lepa tekma !
Koturoc
16. 02. 2011 10.55
"kje ste milanisti hahaha" milsim ljudje pa kaj je z vami? Koliko ste stari? Ma večina vas je še mokra pod nosom pa pišete neke nesmisle tle gor. EVO NAS TU SMO in kaj zdaj? Milan je izgubila včeraj res je kar počel Gattuso in kar je naredil Flamini ni za na igrišče in ne odobravam tega. Upam da bosta ustrezno kaznovana da bosta tukaj dobila prostor Merkel in Strasser pa še Boateng se vrne. Ni še vsega konec, če pa slučajno je ah kaj zdej še vedno je tu Serie A za osvojit. Liga Prvakov bo že padla prvo je potrebno ekipo obnovit in kdo je tukaj boljši za to kot Galliani. FORZA MILAN!
bleeee
16. 02. 2011 10.32
trije igrauci k bi učer enostauno mogl dobit rdeč karton so flamini (ta bi mogu v zapor mal) gattuso pa yepes...sodnik tud v zapor
Houdor
16. 02. 2011 10.27
ma dej ta Peter Kauč je ko ena metla :/
krobikar1
16. 02. 2011 09.55
CHELSEA_4EVER To kar je naredo Gattuso je bila reakcija psihiča,....s tem pa je tudi "srčno" škodoval klubu! Tudi, če ga je oni poslal v "rodne kraje" si profi tega ne bi smel privoščiti,...!
AnyColour
16. 02. 2011 09.51
tisiti ki kritizirate milan niste gledali tekme, milan je bil dost boljše, zmanjkalo jim je pač sreče... vrjamem da je milan sposoben zmagat v londonu kljub temu da bo tottanhem v popolni zasedbi
kdsjdks
16. 02. 2011 09.36
kašne lovorike ???????? so mal prewč bogi z lovorike
sanodkan
16. 02. 2011 09.23
šolski gol tottenhama