Nogomet

Fenerbahče ne bo igral v Ligi prvakov

Carigrad, 24. 08. 2011 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Turški nogometni prvak Fenerbahče ne bo nastopil v Ligi prvakov. Kljub temu da so imeli Turki mesto v skupinskem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi zagotovljeno, pa se je zaradi domnevnega prirejanja izidov Turška nogometna zveza odločila izločiti Fenerbahče iz tekmovanja že pred žrebom.

Čeprav so si nogometaši Fenerbahčeja Ligo prvakov zagotovili z uspehi na travnati površini, pa elitnega nogometnega tekmovnja ne bodo videli....
Čeprav so si nogometaši Fenerbahčeja Ligo prvakov zagotovili z uspehi na travnati površini, pa elitnega nogometnega tekmovnja ne bodo videli.... FOTO: Reuters

Žreb skupinskega dela lige prvakov bo v petek v Monaku, Fenerbahče pa je le dan prej ostal brez že zagotovljenega nastopa v skupinskem delu. Evropska nogometna zveze (Uefa) je zdaj odločila, da bo mesto Fenerja zasedel podprvak Trabzonspor. Slednji, ki je lansko sezono končal na drugem mestu, je izpadel v kvalifikacijah za ligo prvakov, vendar se tudi ta klub omenja v škandalu nameščanja izidov. V ligi prvakov bo namesto turškega prvaka vendarle igral Trabzonspor, so odločili na nujnem sestanku Uefe. To pomeni, da povratne tekme končnice za evropsko ligo med Trabzonsporom in Athletic Bilbaom ne bo, Španci pa so se tako že uvrstili v skupinski del po moči drugega evropskega tekmovanja.

 

Uefa je vse evropske klube opozorila, da bo moštva, ki so povezana s prirejanjem izidov, izločila iz tekmovanj pod njenim okriljem, izbrisala pa bo tudi vse njihove rezultate, če bodo nepravilnosti dokazali.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

London?an
24. 08. 2011 22.38
I_LOVE_FOOTBALL
24. 08. 2011 21.00
Jaz sem za to, da bi v skupinski del vključili ali udinese ali Arsenal. Pač, kdo bo danes izgubil. In zakaj? Zato ker se mi ne zdi pošteno, predvsem za Udinese ne, ker so vvsi ostali klubi iz najmočnejših loig v žrebu bili nosilci, samo Udinese ne. In zdi se mi, da si tudi današnji poraženec(Udinese ali ARsenal) zasluži nastop v LP. Sicer pa tudi nimam nič proti temu, da v LP pride Maribor :)
UnitedMania
24. 08. 2011 20.56
drgač pa ja, čeprov sem navijač Uniteda že mal pogrešam Liverpool v Ligi Prvakov
UnitedMania
24. 08. 2011 20.55
olimpija gladko :P
prool112
24. 08. 2011 20.21
Upam, da se odlocju za NK Maribor =)
Jaka Pregelj 1
24. 08. 2011 20.08
in tako gre potem Liverpool v LP če seveda Udinese premagajo Arsenala